OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Archiwum - rok 2009

Lazurowym Szlakiem

22 czerwca 2009 roku

W niedzielę, 21 czerwca odbył się już po raz drugi Rajd Rowerowy „Lazurowym Szlakiem”. Błękitny peleton, który wjechał na stadion w Nowych Skalmierzycach liczył 30 osób. Honorowy patronat nad imprezą objął Włodzimierz Jędrzejak,...

Łatwiejsza rehabilitacja

16 czerwca 2009 roku

Dom Pomocy Społecznej w Ostrowie wzbogacił się o nowy sprzęt rehabilitacyjny. Te dodatkowe, nowoczesne urządzenia bardzo się nam przydadzą w prowadzeniu terapii u naszych mieszkańców – mówi dyrektor Katarzyna Modrzyńska.

Nowy (stary) dyrektor

16 czerwca 2009 roku

Zarząd Powiatu Ostrowskiego na posiedzeniu w dniu 15 czerwca powierzył Izabeli Bothur funkcję dyrektora II Liceum Ogólnokształcącego. Oznacza to, że pani dyrektor będzie kontynuować swoją pracę na tym stanowisku do 2014 roku.

Walczyli z aurą

16 czerwca 2009 roku

Blisko setka zawodników i zawodniczek Szkół Podstawowych z terenu powiatu ostrowskiego przyjechała do Przygodzic na stadion lekkoatletyczny przy Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych - CKU, aby wziąć udział w IV edycji Mistrzostw Powiatu Szkół...

Od 12 do 14 czerwca br. rozegrały się na terenie Ośrodka Jeździeckiego „Borowianka” w Ostrowie Wielkopolskim Ogólnopolskie Oficjalne Zawody Jeździeckie w Ujeżdżeniu. W zawodach wzięło udział 76 zawodników na 80 koniach z całej Polski....

Nowe oblicze Starostwa

16 czerwca 2009 roku

Rozpoczęła się długo oczekiwana termomodernizacja budynku Starostwa Powiatowego. Urząd zostanie docieplony, zyska nową elewację, a co najważniejsze przebudowane zostanie wejście. Inwestycja, której wartość jest szacowana na 180 tysięcy...

II Festyn Rodzinny

15 czerwca 2009 roku

W piątek, 5 czerwca w Powiatowym Centrum Pomocy Rodzinie w Ostrowie Wielkopolskim odbył się II Festyn Rodzinny pod hasłem: „Kreujemy pozytywny wizerunek rodziny” pod patronatem Włodzimierza Jędrzejaka, starosty ostrowskiego. Pod gołym niebem...

Lazurowym Szlakiem po raz drugi!

15 czerwca 2009 roku

W niedzielę, 21 czerwca br. podczas Dni Nowych Skalmierzyc odbędzie się finał Rajdu Rowerowego „Lazurowym Szlakiem”. Dogodna trasa o długości około 30 km powiedzie urokliwymi zakątkami z Ostrowa Wielkopolskiego do Nowych Skalmierzyc. O...

Już po raz ostatni Piotr Walkowski spotkał się w roli przewodniczącego Rady Powiatu z lokalnymi dziennikarzami na specjalnie zwołanej konferencji prasowej. 18 czerwca zajmie miejsce eurodeputowanego Andrzeja Grzyba w Sejmie. Konferencja odbyła...

Niebieski pokój już działa!

10 czerwca 2009 roku

W piątek, 5 czerwca w Powiatowym Centrum Pomocy Rodzinie w Ostrowie Wielkopolskim został otwarty Niebieski Pokój - specjalne pomieszczenie przystosowane i przeznaczone do przesłuchań dzieci.

Mundury w Przygodzicach

10 czerwca 2009 roku

Od września w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Przygodzicach rusza nowa specjalność – klasy wojskowe i zarządzania kryzysowego. Profil zostanie uruchomiony dla uczniów liceum ogólnokształcącego. W piątek, 5 czerwca w Poznaniu została...

Spartakiada w Przygodzicach

10 czerwca 2009 roku

Już po raz dziesiąty w Przygodzicach odbyła się Ogólnopolska Impreza Sportowo – Integracyjna Osób Niepełnosprawnych. Patronat nad Spartakiada objął Mirosław Drzewiecki, Minister Sportu i Turystki oraz Włodzimierz Jędrzejak, Starosta...

Mecz piłki ręcznej w jednej z najsilniejszych lig świata, Bundeslidze jest wielkim show. Oprawa spotkań jest rodem z koszykarskich parkietów NBA. Przekonaliśmy się o tym na własne oczy, będąc na meczu HSV Handball Hamburg, w którym gra...

Pomimo deszczowej aury w minioną sobotę w Parku Miejskim na Powiatowym Świecie Sera zgromadziło się kilka tysięcy widzów. Oprócz muzycznej uczty jaką zapewnili: Piotr Dymała, zespół Czarno-Czarni oraz LADY PANK, było wspólne gotowanie z...

W miniony piątek, 29 maja przedstawiciele ościennych powiatów przybyli do Ostrowa, aby wspólnie dyskutować o problemach kształcenia zawodowego. Samorządowcy z Południowej Wielkopolski i Dolnegośląska skupieni w ramach Grupy Wymiany...

Sportowe Podsumowanie Roku

4 czerwca 2009 roku

We wtorek, 2 czerwca w Zespole Szkół Transportowo – Elektrycznych w Ostrowie Wielkopolskim odbyło się Podsumowanie Sportowego Roku Szkolnego 2008/2009 Szkół Ponadgimnazjalnych Powiatu Ostrowskiego. Włodzimierz Jędrzejak, starosta ostrowski...

Młodzi głosują - wyniki

3 czerwca 2009 roku

2 czerwca w II Liceum Ogólnokształcącym w Ostrowie Wielkopolskim odbyły się prawybory do Parlamentu Europejskiego. Wyniki są następujące: Platforma Obywatelska- 57,71 %; Prawo i Sprawiedliwość- 18,96 %; Unia Polityki Realnej - 5,13 %....

Promyk Radości – fotogaleria

2 czerwca 2009 roku

1 czerwca w Parku Miejskim odbył się festyn dziecięcy PROMYK RADOŚCI. Była to impreza dla najmłodszych z okazji ich święta. W programie gry i zabawy edukacyjne, występy artystyczne, konkursy. Z atrakcji można było skorzystać bezpłatnie.

Młodzi głosują!

2 czerwca 2009 roku

Ankieta została przeprowadzona przez uczennice II Liceum Ogólnokształcącego im. Władysława Reymonta w Ostrowie Wielkopolskim w ramach realizacji ogólnopolskiego projektu edukacyjnego „Młodzi Głosują”. Młodzieżowym koordynatorem projektu...

V Powiatowe Święto Sportu

1 czerwca 2009 roku

29 maja w Zespole Szkół Transportowo - Elektrycznych w Ostrowie Wielkopolskim już po raz V odbyło się Powiatowe Święto Sportu. W zawodach wzięło udział 11 szkół ponadgimnazjalnych z terenu naszego powiatu.