OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Informacja

Zgodnie z Art. 8 pkt. 5 ustawy z dnia 5 sierpnia 2018 r. o nieodpłatnej pomocy prawnej, nieodpłatnym poradnictwie obywatelskim oraz edukacji prawnej
(Dz. U. z 2017r. poz. 2030, z 2018 r. poz. 1467)
w celu skorzystania z pomocy prawnej należy
umówić się na wizytę pod numerem telefonu

539 526 070

Zapisy będą odbywały się w dniach:
wtorek (godz. 12.00-14.00)
czwartek (godz. 12.00-14.00)

Aktualności
Ginekologia do remontu

Ginekologia do remontu

23 sierpnia 2019 roku

Jeszcze w tym roku powinien się rozpocząć remont oddziału ginekologiczno-położniczego w ostrowskim szpitalu. Pierwszy krok w tej sprawie uczyni już radni przeznaczając na ten cel kwotę 700 tys. zł.

Nowy radny

Nowy radny

23 sierpnia 2019 roku

Rafał Walkow z Odolanowa objął mandat radnego powiatowego. Zmiana w Radzie Powiatu to efekt rezygnacji z mandatu radnego Dariusza Berka, który powołany został na funkcję wicewójta Sośni.

Do wszystkich jednostek! To są narodziny gwiazdy!

Zaczyna się od instrumentalnych eksperymentów dwóch uczniów ZST. Potem grupa „To All Units” zyskuje nowych członków i zaczyna na poważnie próby w Młodzieżowym Domu Kultury. Teraz ruszają na szerokie wody z samodzielnie wydaną debiutancką płytą.

100 latka w ostrowskim DPS

100 latka w ostrowskim DPS

20 sierpnia 2019 roku

Pani Aurelia swoje stuletnie życie wypełnione miała pracą i czytaniem książek. Obecnie lubi wstać rano i nie narzekać. Pogodną starszą Panią z okazji 100 urodzin odwiedzili przedstawiciele: władz powiatu i miasta oraz ZUS’u.

Wyjątkowe zabytki do renowacji

Wyjątkowe zabytki do renowacji

13 sierpnia 2019 roku

Do 30 września 2019 roku można składać wnioski kierowane do Zarządu Powiatu Ostrowskiego na renowację kolejnych obiektów zabytkowych. Pieniądze rozdysponowane będą podczas przydzielania środków finansowych na rok 2020.

Nowy tomograf już niebawem

Nowy tomograf już niebawem

2 sierpnia 2019 roku

Trwa przebudowa pracowni tomograficznej w ostrowskim szpitalu. Stare wyeksploatowane urządzenie zastąpione zostanie nowoczesnym wartym ok. 4 mln zł urządzeniem, które zakupiła i przekaże Fundacja Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy.

Inwestycyjny ruch w szkołach

Inwestycyjny ruch w szkołach

2 sierpnia 2019 roku

Za uczniami połowa wakacji. Zwłaszcza ci z nich, którzy niedawno zakończyli nabór i wiedzą już w której szkole i na jakim kierunku podejmą niebawem naukę mogą cieszyć się zasłużonym odpoczynkiem. Tymczasem z prawdziwym boomem remontowym muszą zmierzyć się dyrektorzy szkół i placówek.

Ostrzeżenie IMGW o burzach

Ostrzeżenie IMGW o burzach

30 lipca 2019 roku

Instytut Meterologii i Gospodarki Wodnej w Poznaniu ostrzega przed pojawieniem się gwałtownych burz oraz silnych opadów deszczu. Szczegóły poniżej w komunikacie!

Konkurs ofert unieważniony

Konkurs ofert unieważniony

29 lipca 2019 roku

Zarząd Powiatu Ostrowskiego informuje o tym, że na podstawie art. 18a ust. 1 pkt 1 ustawy z 24 kwietnia 2003 r. o działalności pożytku publicznego i o wolontariacie unieważnia otwarty konkurs ofert na realizację zadań publicznych Powiatu Ostrowskiego w zakresie oświaty i edukacji związanej z ochroną powietrza na terenie Powiatu Ostrowskiego w 2019 roku.

Wsparcie dla Strzegowej

Wsparcie dla Strzegowej

26 lipca 2019 roku

Około miliona złotych otrzymał Powiat Ostrowski na II etap modernizacji drogi Strzegowa-Gostyczyna. To już drugie dofinansowanie na ten projekt drogowy realizowany na terenie Gminy Nowe Skalmierzyce.

Nowe pojazdy dla niepełnosprawnych

O dwa mikrobusy do transportu osób niepełnosprawnych wzbogacą się Domy Pomocy Społecznej prowadzone rzez powiat Ostrowski. Znaczna część kwoty zakupu aut sfinansowana zostanie z dotacji Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych.

Patryk Wykrota na Mistrzostwach Polski

Patryk Wykrota, podopieczny Michała Walczaka z KS Stal LA, laureat tegorocznego Wawrzyna Sportu Starosty Ostrowskiego reprezentował Polskę podczas Mistrzostw Europy Juniorów U20 w szwedzkim Boras. Drużyna z Polski otarła się o medal.

Będą leczyć migotanie przedsionków

Nowoczesna pracownia umożliwiająca wykonywanie zabiegów ablacji likwidujących migotanie przedsionków serca powstanie w ostrowskim szpitalu. Kwotę 700 tys. zł na ten cel przeznaczył Powiat Ostrowski.

Inwestycje drogowe zawsze oczekiwane

Rozpoczął się remont drogi powiatowej Górzno-Kościelna Wieś. Wąską i zniszczoną nawierzchnię zastąpi nowa i szeroka jezdnia. Zadanie podzielone zostało na etapy. To zaledwie jedno z wielu zadań inwestycyjnych na drogach Powiatu Ostrowskiego.

Komunikat

Komunikat

19 lipca 2019 roku

Powiatowy Lekarz Weterynarii w Ostrowie Wielkopolskim informuje, że na terenie gminy Ostrów Wielkopolski wykryto ognisko zgnilca amerykańskiego pszczół. Na chorobę tę chorują tylko pszczoły i nie jest ona groźna dla ludzi. W związku z wystąpieniem ogniska choroby został wyznaczony obszar zapowietrzony w promieniu 6 km od ogniska. Obszar ten został oznaczony tablicami informacyjnymi „UWAGA ZGNILEC AMERKAŃSKI PSZCZÓŁ „OBSZAR ZAPOWIETRZONY’’. Wszystkie restrykcje weterynaryjne dotyczą tylko właścicieli pasiek w wyznaczonym obszarze. Powiatowy Lekarz Weterynarii informuje, że spożywanie miodu nie jest zagrożeniem dla zdrowia ludzi.   Powiatowy Lekarz Weterynarii w Ostrowie Wielkopolskim Dariusz Hyhs

V Biesiada Szachowa w DPS

V Biesiada Szachowa w DPS

16 lipca 2019 roku

W dniu 5 lipca 2019 r. w Domu Pomocy Społecznej w Ostrowie zorganizowana została V BIESIADA PRZY SZACHACH, pod patronatem Starostwa Ostrowskiego. W biesiadzie wzięły udział zaproszeni goście z zaprzyjaźnionych Domów Pomocy Społecznej z Psar, Pleszewa, Marszałek i Baszkowa.

Sikawki konne znowu w akcji

Sikawki konne znowu w akcji

15 lipca 2019 roku

Po raz szesnasty odbyły się Powiatowe Zawody Sikawek Konnych. W tym roku miejscem rozgrywek był Konradów w Gminie Sośnie.  

Wyniki matur

Wyniki matur

9 lipca 2019 roku

Ponad 91 proc. uczniów liceów prowadzonych przez Powiat Ostrowski zadało tegoroczny egzamin maturalny. To wynik znacznie lepszy niż średnia krajowa i wielkopolska. Ogółem do egzaminu maturalnego w powiecie przystąpiło 1121 uczniów liceów oraz zespołów szkół.

Rewelacyjny występ tegorocznych laureatów Wawrzyna Sportu

Laureaci Wawrzyna Sportu Starosty Ostrowskiego: Natalia Benedykcińska i Patryk Wykrota zostali podwójnymi tegorocznymi mistrzami Polski. Podopieczni KS STAL LA z Ostrowa Wielkopolskiego podczas Mistrzostwa Polski Juniorów U20 w Raciborzu potwierdzili swój sportowy talent.

Lato z helem, wakacje z doświadczeniami

W Odolanowie od 35 lat „Lato z helem” przyciąga rzesze młodych, zdolnych ludzi chcących doskonalić swoje umiejętności, a łączących swoją przyszłość z nauką- w szczególności z fizyką. Dziś, w dniu 05 lipca 2019 roku, odbyła się Sesja Jubileuszowa, podsumowująca wiele lat działalności na rzecz kreatywnego przekazywania wiedzy. „Lato z helem” do Odolanowa zaprosiło już 130 wykładowców, którzy wygłosili 365 wykładów dla 700 uczniów i studentów.

Archiwum: 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 |