OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Aktualności
Podróż marzeń- konkurs tematyczny ZSBE

Zespół Szkół Budowlano-Energetycznych w Ostrowie Wielkopolskim ogłosił konkurs na opracowanie prezentacji multimedialnej pn. „Podróż marzeń” dla klas ósmych szkół podstawowych powiatu ostrowskiego. Konkurs związany był z profilem kształcenia tejże szkoły : budownictwem, architekturą, transportem. Przygotowane przez uczniów prezentacje miały przedstawiać i opisywać atrakcyjne obiekty budowlane lub architektoniczne w kraju, w Europie lub na świecie, które uczestnik konkursu chciałby zobaczyć.

Odmrażanie szpitala

Odmrażanie szpitala

11 maja 2021 roku

Od 10 maja 2021 r. rozpoczęło się „odmrażanie’’ oddziałów ostrowskiego szpitala, które w szczycie zachorowań przemianowane były na covidove. Obecnie, zgodnie z decyzją Wojewody Wielkopolskiego dla pacjentów zakażonych wirusem do dyspozycji pozostanie nieco ponad 130 łóżek.

Prężna współpraca polonistów

Liczna grupa polonistów szkół ponadpodstawowych powiatu ostrowskiego kończy drugi rok spotkań w ramach sieci współpracy i samokształcenia „Podstawa programowa z języka polskiego w szkole ponadpodstawowej”. Zespół funkcjonuje w ramach Ośrodka Doskonalenia Nauczycieli w Kaliszu. Koordynatorem sieci jest ostrowianka dr Małgorzata Juda-Mieloch, obecnie konsultant ODN, niegdyś polonistka w III LO i IV LO.

Wsparcie szkół w walce z COVID-19

Zapas środków dezynfekcyjnych pokrywający zapotrzebowanie do końca bieżącego roku kalendarzowego oraz specjalistyczne terminale do pomiaru temperatury i mobile stacje do dezynfekcji rąk otrzymało sześć szkół technicznych z terenu powiatu Ostrowskiego. Zakupy były możliwe dzięki oszczędnościom po rozliczeniu funduszy unijnych realizowanych przez Stowarzyszenie Aglomeracja Kalisko-Ostrowska.  

Chcą pomagać psim seniorom

Chcą pomagać psim seniorom

7 maja 2021 roku

Nową akcję wsparcia, tym razem psich seniorów rozpoczyna Ostrowskie Stowarzyszenie Miłośników Zwierząt.

Bliźniemu na ratunek

Bliźniemu na ratunek

5 maja 2021 roku

Profesjonalny sprzęt sfinansowany z budżetu Powiatu Ostrowskiego trafił do druhów z kilku formacji ochotniczych straży działających na terenie powiatu. Wyposażenie przyczyni się do jeszcze większej fachowości działań strażaków.

Ostrowska porodówka wysoko w rankingu

Ostrowska porodówka w „czubie” najchętniej wybieranych w Wielkopolsce przez rodzące. Ostrów wyprzedziły tylko kliniki i szpitale poznańskie, a na świat przyszło u nas prawie 2000 dzieci.

Dwóch z awansem

Dwóch z awansem

5 maja 2021 roku

Przed kilkoma dniami z powodzeniem uczniowie ostrowskiego Zespołu Szkół Budowlano-Energetycznych uczący się w klasach o kierunku transport kolejowy brali udział eliminacjach Ogólnopolskiego Konkursu Wiedzy Kolejowej  „Europa pełną parą 2021”.

Jeszcze w piątek absolwenci, dziś już maturzyści

Przed weekendem pożegnali się ze swoimi szkołami, zostawiając za sobą okres nauki w szkole średniej, dziś 4 maja przystąpili do matury. Wszystko inaczej, w reżimie sanitarnym, który wymusza epidemia. Wszystko tak jak zawsze, z wielkimi emocjami.

Święto Konstytucji 3 Maja

Święto Konstytucji 3 Maja

4 maja 2021 roku

W 230 rocznicę uchwalenia „Konstytucji 3 Maja” w ostrowskiej Konkatedrze odprawiono Mszę Świętą w intencji Ojczyzny i Miasta oraz złożono kwiaty pod pomnikiem ks. kardynała M. H. Ledóchowskiego.

Zdalna pomoc terapeutyczna

Zdalna pomoc terapeutyczna

30 kwietnia 2021 roku

Środowiskowy Dom Samopomocy w okresie zawieszenia działalności nie zapomina o swoich podopiecznych. Od 29 marca trwają zajęcia zdalne z terapeutami, a osoby niepełnosprawne chętnie z takiej formy korzystają.

Ruszył nabór do MDK na nowy rok szkolny

Ruszyły zapisy na zajęcia w Młodzieżowym Domu Kultury w nowym roku szkolnym 2021/2022. Placówka ma bogatą ofertę zajęć: teatralnych, muzycznych, wokalnych, plastycznych, tanecznych, badawczych skierowaną do dzieci i młodzieży. Zapisy trwają do 30 czerwca.

Nowy punkt szczepień w Nowych Skalmierzycach

W czwartek 29 kwietnia 2021r. uruchomiono Punkt Szczepień Masowych w Nowych Skalmierzycach. W pierwszym dniu zaszczepiono 540 osób, które uprzednio się zarejestrowały.

Piąta edycja TECHNO-GRANTÓW podsumowana

Sześć wynalazków brało udział w tegorocznej edycji konkursu na TECHNO - GRANT, projekcie, który wspiera młodych wynalazców ze szkół Powiatu Ostrowskiego. Tę rywalizację na innowacyjne rozwiązania udało się przeprowadzić mimo epidemicznych trudności.

Lekcja on-line z aktorem

Lekcja on-line z aktorem

28 kwietnia 2021 roku

Uczniowie z klasy humanistyczno-filmowej IV Liceum Ogólnokształcącego w Ostrowie Wielkopolskim rozmawiali on-line z aktorem Sebastianem Stankiewiczem, który chętnie podzielił się swoimi zawodowymi doświadczeniami.

Fundusze dla szpitala i na drogi

Fundusze dla szpitala i na drogi

27 kwietnia 2021 roku

Na poprawę warunków diagnostyki i leczenia pacjentów w związku z Covid-19 oraz na remonty dróg Powiat Ostrowski otrzymał wsparcie z funduszy rządowych. W walce z pandemią mają pomóc także punkty szczepień masowych, które na terenie Powiatu Ostrowskiego powstaną w pięciu lokalizacjach.

Startuje operacja blok!

Startuje operacja blok!

23 kwietnia 2021 roku

Zakończyły się przygotowania do przetargu na budowę bloku operacyjnego w ostrowskim szpitalu. To największa planowana w tym roku inwestycja powiatowej lecznicy. Tylko w minionym roku na bloku operacyjnym wykonano prawie 4000 różnych operacji i zabiegów, co wagę tego miejsca dla funkcjonowania i rozwoju szpitala.

Wirtualne Drzwi Otwarte za nami!

Wirtualne Drzwi Otwarte za nami!

21 kwietnia 2021 roku

W dniu 17 kwietnia 2021 r. w III Liceum Ogólnokształcącym w Ostrowie Wielkopolskim odbyły się Drzwi Otwarte ONLINE. Nowe doświadczenie wymuszone zostało przez panującą w Polsce sytuację epidemiczną.

Pożegnanie Michała Wilczury

Pożegnanie Michała Wilczury

19 kwietnia 2021 roku

W sobotę 17 kwietnia 2021 r. odbył się pogrzeb śp. Michała Wilczury radnego powiatowego byłego Przewodniczącego Rady Powiatu Ostrowskiego oraz Wójta Gminy Sośnie.

Międzynarodowy sukces pianistki

Międzynarodowy sukces pianistki

13 kwietnia 2021 roku

I miejsce, złoty medal i zaproszenie na koncert w Royal Albert Hall w Londynie, jednej z najbardziej rozpoznawalnych sal koncertowych świata, taki sukces odniosła Magdalena Adamczak młoda pianistka z naszej szkoły muzycznej.

Archiwum: 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 |