OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Informacja

Zgodnie z Art. 8 pkt. 5 ustawy z dnia 5 sierpnia 2018 r. o nieodpłatnej pomocy prawnej, nieodpłatnym poradnictwie obywatelskim oraz edukacji prawnej
(Dz. U. z 2017r. poz. 2030, z 2018 r. poz. 1467)
w celu skorzystania z pomocy prawnej należy
umówić się na wizytę pod numerem telefonu

539 526 070

Zapisy będą odbywały się w dniach:
wtorek (godz. 12.00-14.00)
czwartek (godz. 12.00-14.00)

Aktualności
BIAŁO-CZERWONY DZIEŃ

BIAŁO-CZERWONY DZIEŃ

8 listopada 2019 roku

Z okazji Narodowego Święta Niepodległości w Zespole Szkół Specjalnych zorganizowano konkurs na Narodową Kokardę, w którym wzięły udział szkoły z całej Wielkopolski.

Przedszkolaki zainteresowane budownictwem

Grupa dzieci z Przedszkola Publicznego nr 9 wzięła udział w warsztatach na terenie Centrum Kształcenia Praktycznego. W pracach murarskich pomagały przedszkolakom uczennice Zespołu Szkół Budowlano-Energetycznych.

Młodzieżowa Akademia Mody

Młodzieżowa Akademia Mody

8 listopada 2019 roku

Akademia Mody w Zespole Szkół Usługowych rozpoczęła swoją działalność w 2013 roku. W obecnym roku zorganizowana została w formie Młodzieżowej Akademii Mody, a do współpracy przy tworzeniu kolekcji ubrań zaproszeni zostali uczniowie szkół podstawowych.

Tercet laureatów w Krajowym Konkursie Wiedzy Olimpijskiej „100 lat Polskiego Komitetu Olimpijskiego 1919–2019”

Do rozgrywki finałowej awans wywalczyła m.in. dwójka uczniów ZSB-E w Ostrowie Wielkopolskim: Artur Muślewski (klasa ET4), Michał Wegrzyn (B1bp) – obaj kategoria szkół ponadpodstawowych i ich nauczyciel Jarosław Maląg – kategoria open. Startujący w zawodach finałowych najpierw w ciągu 15 minut musieli uporać się z testem pisemnym złożonym z 20 pytań z trzema odpowiedziami zamkniętymi. Na jego podstawie wyłoniono szóstkę uczestników części ustnej.

Finał Mistrzostw Powiatu Ostrowskiego w piłce ręcznej

W dniu 4 listopada w hali sportowej Zespołu Szkół Transportowo - Elektrycznych, tradycyjnie swoje rozgrywki kończyli piłkarze ręczni, uczniowie szkół ponadpodstawowych powiatu ostrowskiego.

IV LO w projekcie Filmoteki Szkolnej

IV Liceum Ogólnokształcące im. F. Chopina w Ostrowie Wielkopolskim przystąpiło do projektu Filmoteka Szkolna, w ramach którego młodzież podejmuje szereg aktywności związanych z ambitnym kinem. We wrześniu był to udział w warsztatach zorganizowanych w ramach 44. Festiwalu Polskich Filmów Fabularnych w Gdyni, a w ostatnich dniach października licealistki zdobywały cenne doświadczenie podczas 10. Festiwalu Filmoteki Szkolnej w Warszawie.

Drużynowe Mistrzostwa Powiatu Ostrowskiego Szkół Ponadgimnazjalnych w tenisie stołowym

29 i 31 października w gościnnych murach Zespołu Szkół Technicznych pojawili się tenisiści stołowi, uczniowie i uczennice ostrowskich szkół ponadpodstawowych. To właśnie Zespół Szkół Technicznych wraz z  Międzyszkolnym Uczniowskim Klubem Sportowym było organizatorem Mistrzostw Powiatu Ostrowskiego.

Operacja Bielecki

Operacja Bielecki

31 października 2019 roku

Adam Bielecki jeden z najlepszych polskich himalaistów wraca do pełni zdrowia dzięki zastosowanej na ostrowskiej ortopedii metodzie zespolenia gwoździem śródszpikowym złamania kości piętowej. Ten znany sportowiec operację przeszedł kilka miesięcy wcześniej. Niedawno pojawił się w ostrowskim szpitalu na wizycie kontrolnej już o własnych siłach, bez kul, za to z uśmiechem na twarzy.

Laury Kultury Starosty Ostrowskiego 2019

Laury Kultury Starosty Ostrowskiego 2019

29 października 2019 roku

Spotkanie nazwane jednocześnie Inauguracją Roku Kulturalnego w Powiecie Ostrowskim jest okazją do spotkania się z twórcami i nagrodzenia podczas uroczystej gali tych, którzy na rzecz kultury działają. Po raz dziewiąty Starosta Ostrowski Paweł Rajski wręczył Laury Kultury-  nagrody przyznawane artystom, twórcom, animatorom działającym na terenie powiatu, na rzecz powiatu lub stąd się wywodzących.  

Święto I LO

Święto I LO

28 października 2019 roku

W 174. rocznicę powstania I Liceum Ogólnokształcącego im. ks. J. Kompałły i W. Lipskiego w Ostrowie Wielkopolskim, zgodnie z tradycją, społeczność szkolna obchodziła Święto Szkoły. Tym razem uroczystości odbyły się w Dzień Edukacji Narodowej i połączone zostały ze ślubowaniem uczniów klas pierwszych.

Rekordowe ślubowanie klas pierwszych w IV LO

Jak co roku Święto Patrona w IV Liceum Ogólnokształcącym połączone jest z uroczystością ślubowania uczniów klas pierwszych. W tym roku szkolnym do ślubowania stanęło, aż jedenaście klas!

XIII Przegląd Piosenki Chrześcijańskiej- Młodzi Świętemu Janowi Pawłowi II

22 października 2019 roku, w dniu wspomnienia liturgicznego Świętego Jana Pawła II, już po raz trzynasty, odbył się w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych CKU w Przygodzicach Przegląd Piosenki Chrześcijańskiej „Młodzi Świętemu Janowi Pawłowi II”. Organizacją przedsięwzięcia, jak co roku, zajęła się Justyna Baraniak, nauczyciel- katecheta ZSP CKU.

We would like to be the best – staże zawodowe uczniów i nauczycieli z Zespołu Szkół Transportowo – Elektrycznych CKU z Ostrowa Wielkopolskiego

W dniach od 23 września do 04 października 2019 roku grupa 10 uczniów Zespołu Szkół Transportowo – Elektrycznych CKU wraz z opiekunką Wiesławą Trzcielińską przebywała na praktyce zawodowej w Centrum Kształcenia Zawodowego w Stattliche Berufsbildende Schule w Sonnebergu. Staż realizowany ze środków POWER na zasadach programu Erasmus+ (Projekt nr 2018-1-PL01-KA102-047953).

Pływackie zmagania szkół średnich

Pływackie zmagania szkół średnich

21 października 2019 roku

W dniu 18 października 2019r., odbyły się Mistrzostwa Powiatu Ostrowskiego Szkół Ponadgimnazjalnych w pływaniu. Na pływalni „Wodny Raj” konkurowało ponad 70 uczestników.

Kosmiczne rozmowy w III LO

Kosmiczne rozmowy w III LO

21 października 2019 roku

Uczniowie III LO przeprowadzili telekonferencję z Ostrowianką pracującą w Europejskiej Agencji Kosmicznej (ESA) we Włoszech. Rozmowa była elementem projektu edukacyjnego European Space Talks, kierowanego do młodzieży.

Drzwi otwarte dla pracodawców w Powiatowym Urzędzie Pracy

Dnia 18 października 2019 r. (piątek) w godzinach 10:00 do 18:00 odbędą się Drzwi Otwarte dla Pracodawców. Organizowane są  w ramach Europejskich Dni Pracodawców 2019 planowanych na obszarze prawie całego kraju w dniach 14 do 25 października 2019 r.

Uczniowie Zespołu Szkół Technicznych w Ostrowie Wielkopolskim na IWIS 2019

Międzynarodowa Warszawska Wystawa Wynalazków IWIS to największe w Polsce międzynarodowe wydarzenie promujące wynalazczość i innowacje. Co roku wystawa gości wynalazców z ponad 25 państw świata m.in. z Arabii Saudyjskiej, Chorwacji, Egiptu, Iranu, Kanady, Malezji, Korei, Turcji, Rumunii, Tajwanu jak również z Polski. Wynalazcy prezentują na wystawie innowacje stanowiące przegląd osiągnięć technicznych, częściowo już wykorzystywanych w praktyce, a częściowo wciąż oczekujących na wdrożenie.

Konkurs krasomówczy wyłonił finalistów

Konkurs krasomówczy wyłonił finalistów

17 października 2019 roku

Osiemnasty raz organizowane były w Ostrowie eliminacje do OGÓLNOPOLSKIEGO KONKURSU KRASOMÓWCZEGO. Eliminacje przeprowadzał Zarząd Oddziału PTTK w Ostrowie Wielkopolskim wraz z Komisją Młodzieżową we współpracy z III Liceum Ogólnokształcącym.

Ostrowski „Reymont” ma już 100 lat

Ostrowski „Reymont” ma już 100 lat

16 października 2019 roku

W tym roku mija dokładnie 100 lat, od kiedy dawna niemiecka szkoła średnia dla dziewcząt została przekazana w polskie ręce. Jest to symboliczna data powstania II Liceum Ogólnokształcącego w Ostrowie Wielkopolskim, które w tym roku świętuje stulecie.

Dzień Edukacji Narodowej

Dzień Edukacji Narodowej

15 października 2019 roku

Tradycja uroczystego Dnia Edukacji Narodowej to nagrody dla najlepszych. W tym roku Nagrodami Starosty Ostrowskiego wyróżniono 21 osób, to duże wyróżnienie biorąc pod uwagę, że 754 nauczycieli, pedagogów, instruktorów i wychowawców pracuje w szkołach i placówkach oświatowych prowadzonych przez Powiat Ostrowski. Były życzenia i serdeczne gratulacje.  

Archiwum: 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 |