OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Aktualności
Ostrzeżenie meteorologiczne- silny wiatr

Instytut Meteorologii i Gospodarki Wodnej prognozuje wystąpienie silnego wiatru o prędkości 45 km/h,w porywach do 80 km/h. Prosimy o zachowanie szczególnej ostrożności 2 lutego 2023 r. w godz. 1:00- 10:00.

Dobre występy reprezentantów Tajfunu

Tenisiści ostrowskiego Tajfunu wystąpili w ostatnich dniach w trzech turniejach zdobywając medale i kwalifikacje do imprezy rangi mistrzostw Polski.  

Ciekawe pomysły na zwiedzanie okolicy- Poznaj swój Powiat Ostrowski

„Świat jest jak książka, Ci którzy nie podróżują, czytają tylko pierwszą stronę”. Podsumowany został właśnie Szkolny Powiatowy Konkurs Turystyczny  „Poznaj swój Powiat Ostrowski” . Wiele nadesłanych prac oczarowało komisję konkursową artyzmem działań lub świeżym spojrzeniem na formę prezentacji.

Uczniowie z Turcji i Łotwy w ZST

Uczniowie z Turcji i Łotwy w ZST

27 stycznia 2023 roku

Młodzież z Turcji i Łotwy odwiedziła powiat ostrowski w ramach międzynarodowego projektu Erasmus+ „Flipped classroom”. Uczniowie trzech zagranicznych szkół przyjechali, by współpracować z uczniami ostrowskiego Zespołu Szkół Technicznych.

Dyrektor PUP uhonorowana odznaką Primus in Agendo

Hanna Pawlak-Kornacka, dyrektor Powiatowego Urzędu Pracy w Ostrowie Wielkopolskim, została uhonorowana odznaką Primus in Agendo przyznawaną przez Ministra Rodziny i Polityki Społecznej.

Ostrowski szpital wyróżniony przez pacjentki

Ostrowski szpital znalazł się w czołówce najlepszych placówek medycznych w Wielkopolsce w 2022 roku. W rankingu Fundacji „Rodzić po ludzku” Oddział Ginekologiczno-Położniczy został wyróżniony przez pacjentki wypełniające ankietę „Głos Matek”.

Młodzieżowy Dom Kultury zaprasza na ferie zimowe

W Młodzieżowym Domu Kultury trwają zapisy na zajęcia podczas ferii zimowych. Jest w czym wybierać. Dzieci i młodzież, którzy skorzystają z oferty placówki przy ulicy Wolności 10, z pewnością twórczo spędzą czas.

Oddali hołd w rocznicę wyzwolenia miasta

W poniedziałek, 23 stycznia, w rocznicę wypędzenia z Ostrowa Wielkopolskiego wojsk niemieckich, delegacje władz samorządowych i przedstawicieli służb mundurowych złożyły hołd poległym i walczącym o wyzwolenie miasta.

Jubileusz Orkiestry Koncertowej

Jubileusz Orkiestry Koncertowej

23 stycznia 2023 roku

Hucznie swoje 100-lecie obchodziła Ostrowska Orkiestra Koncertowa. Z tej okazji odbył się wielki koncert jubileuszowy w Ostrowskim Centrum Kultury.

Akademickie spotkanie w IV LO

Akademickie spotkanie w IV LO

23 stycznia 2023 roku

Tegoroczni maturzyści IV Liceum Ogólnokształcącego w Ostrowie Wielkopolskim uczestniczyli w spotkaniu z przedstawicielem organizacji Akademickie Inicjatywy ucząc się jak świadomie wybierać uczelnie wyższe.

Granty dla młodych wynalazców

Granty dla młodych wynalazców

18 stycznia 2023 roku

Dwanaście projektów wymyślonych i przygotowanych przez uczniów naszych szkół ponadpodstawowych i ich opiekunów otrzymało dofinansowanie w ramach kolejnej edycji Techno Grantów.  Przed nami kolejna edycja konkursu adresowanego do młodych wynalazców uczących się w szkołach Powiatu Ostrowskiego.

Srebra i brąz dla szkół Powiatu Ostrowskiego

W tegorocznym rankingu organizowanym przez Fundację Edukacyjną „Perspektywy” srebrne tarcze zdobyły trzy szkoły prowadzone przez Powiat Ostrowski, a jedna została uhonorowana brązową tarczą.

Sentymentalnie w MDK

Sentymentalnie w MDK

17 stycznia 2023 roku

Teresa Burkietowicz i Paulina Dobrzyńska będą bohaterkami kolejnej odsłony cyklu „Rozmowy sentymentalne z…”. Spotkanie z nimi odbędzie się w MDK-owskiej Galerii, z którą przez lata obie były związane. Zapraszamy na rozmowę w czwartek, 19 stycznia, o godzinie 18.

Wyspy Owcze z pierwszej ręki w IV LO

Ostrowskie IV Liceum Ogólnokształcące odwiedziła mieszkająca od 17 lat na Wyspach Owczych absolwentka szkoły, Sabina Poulsen - tłumaczka, blogerka, autorka przewodnika, uhonorowana nagrodą Osobowość Polonijna Roku 2022.

Liderzy na spotkaniu w Lewkowie

Liderzy na spotkaniu w Lewkowie

16 stycznia 2023 roku

W odrestaurowanym Pałacu w Lewkowie odbyło się Noworoczne Spotkanie z Liderami Życia Społecznego. To wyjątkowe spotkanie z ludźmi, którzy w różnych obszarach aktywności działają na rzecz całej wspólnoty.

Wyniki konkursu ofert na 2023 roku

Wyniki konkursu ofert na 2023 roku

13 stycznia 2023 roku

Zakończył się konkurs na realizację zadań publicznych w 2023 roku przeznaczony dla organizacji pozarządowych i innych podmiotów prowadzących działalność pożytku publicznego.

Uczniowie III LO z sukcesami w Krakowie

Jan Potaśniczak, uczeń III Liceum Ogólnokształcącego w Ostrowie Wielkopolskim, wygrał V Ogólnopolski Konkurs Wiedzy Krajoznawczej o Republice Słowackiej w Krakowie, a Szymon Woźniak, również uczeń III LO, wystąpił w ścisłym finale.

Samorządowe „Trzech króli”

Samorządowe „Trzech króli”

9 stycznia 2023 roku

W Święto Trzech Króli 6 stycznia 2023 roku odbyło się tradycyjne XXIV Noworoczne Spotkanie Samorządowców Powiatu Ostrowskiego. Tym razem samorządowcy spotkali się w Sobótce.

Forum Rolnicze

Forum Rolnicze

9 stycznia 2023 roku

We wtorek, 17 stycznia w Sali Gminnego Ośrodka Kultury w Wysocku Wielkim odbędzie się spotkanie w ramach cyklu „Wielkopolskie Fora Rolnicze – Wspólnie dla Wielkopolskiej Wsi” związanego z reformą Wspólnej Polityki Rolnej i Krajowego Planu Strategicznego.

Ortopedia w czołówce

Ortopedia w czołówce

5 stycznia 2023 roku

Prawie dekadę temu ostrowscy ortopedzi zaczęli leczyć skomplikowane złamania kości piety z wykorzystaniem tzw. gwoździa. W tym czasie wykonano ok. pół tysiąca zabiegów, co stawia ostrowski szpital w czołówce Polski i Europy.

Archiwum: 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 |