OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Aktualności
5 razy podium

5 razy podium

4 października 2022 roku

W hali sportowej w Rojowie rozegrane zostały II Otwarte Mistrzostwa Miasta i Gminy Ostrzeszów w tenisie stołowym.

Stypendia Starosty Ostrowskiego dla zdolnych uczniów

Starosta Ostrowski Paweł Rajski wręczył stypendia dla 50 najzdolniejszych uczniów ze szkół prowadzonych przez Powiat Ostrowski. Większość, bo aż 34 otrzymało stypendium pierwszy raz, 12 powtarza ubiegłoroczny sukces, a czworo odebrało wyróżnienie za wyniki po raz trzeci.

Sentymentalnie w Młodzieżowym Domu Kultury

Młodzieżowy Dom Kultury w Ostrowie Wielkopolskim  świętuje 40. urodziny. Z tej okazji przygotowano w nim szereg przedsięwzięć, m.in. cykl „Rozmowy sentymentalne z…”, czyli spotkania z osobami, które przyczyniły się do rozwoju MDK. Pierwszym gościem cyklu był Starosta Ostrowski Paweł Rajski.

Mobilne centrum laboratoryjne w CKP

Mobilne centrum laboratoryjne w CKP

27 września 2022 roku

Ciężarówka szkoleniowa Grohe Plumber School Truck wyruszyła w trasę po Polsce. Mobilne centrum laboratoryjne szkoli uczniów ostrowskich szkół zawodowych.  

Inauguracyjne rozgrywki tenisa stołowego

W minioną sobotę ruszyły rozgrywki III ligi tenisa stołowego. W derbowym meczu inauguracyjnym rozgrywki ostrowski Tajfun pokonał Orła Wysocko Wielkie. Zainaugurowana została też IV liga.

Tajfun w Grand Prix Polski Młodziczek i Młodzików

W miniony weekend w Zielonej Górze rozegrano I Grand Prix Młodziczek i Młodzików w tenisie stołowym. Startowali w nim zawodnicy ostrowskiego Tajfuna.

Rozmowy sentymentalne w MDK

Rozmowy sentymentalne w MDK

26 września 2022 roku

Młodzieżowy Dom Kultury rozpoczyna serię spotkań z cyklu „Rozmowy sentymentalne z…” z okazji obchodów 40-lecia placówki.

Szansa na energię z biogazu

Szansa na energię z biogazu

22 września 2022 roku

O możliwościach wykorzystania biogazu do produkcji ciepła i energii elektrycznej dyskutowano na konferencji zorganizowanej przez Gminę Ostrów Wielkopolski i Powiat Ostrowski pt. „Alternatywy w ogrzewaniu, czyli oswoić biogaz”.

Medale tenisistów LKS Orzeł Wysocko Wielkie

Zawodnicy LKS Orzeł Wysocko Wielkie wywalczyli trzy medale w Grand Prix Wielkopolski.  

VI Rajd Loretański za nami

VI Rajd Loretański za nami

20 września 2022 roku

W niedzielę 18 września 2022 r. turystyczne szlaki piesze i rowerowe prowadziły do Skrzebowej w gm. Raszków, gdzie odbył się VI Pieszo-Rowerowy Rajd Loretański.

Oddali hołd ofiarom agresji ZSRR na Polskę

W 83. rocznicę agresji ZSRR na Polskę przy ostrowskim pomniku Ofiar Sybiru uczczono pamięć pomordowanych i zaginionych Polaków.

 „ Święto Roweru – Kolej na PTTK”  IX Międzypokoleniowa Sztafeta Turystyczna

Zarząd Główny Polskiego Towarzystwa Turystyczno-Krajoznawczego w Warszawie, z Oddziałem PTTK w Ostrowie Wielkopolskim zaprasza na imprezę rowerową – przejazd po atrakcjach Ostrowa Wielkopolskiego. Rajd w swym charakterze ma na celu promowanie turystyki rowerowej.

Europejski Tydzień Sportu

Europejski Tydzień Sportu

15 września 2022 roku

W dniu 15 września, w Szkole Podstawowej Nr 1, zainaugurowano nowy sportowy rok szkolny w ramach Ostrowskiego Szkolnego Związku Sportowego. Wydarzenie to połączone było z rozpoczęciem Europejskiego Tygodnia Sportu. Impreza ta była również okazją do podsumowania roku ubiegłego, dotyczącego osiągnięć ostrowskich sportowców.

Koncert przy ruinach

Koncert przy ruinach

15 września 2022 roku

W sobotę, 10 września, już po raz dziesiąty odbył się „Koncert przy ruinach” XVII-wiecznej kaplicy loretańskiej w Skrzebowej. W tym wyjątkowym miejscu zaprezentował się wrocławski Zespół Spirituals Singers Band, który wykonał „Subito Santo - Litanię do Polskich Świętych” do muz. Włodzimierza Szomańskiego oraz słów Dariusza Czajkowskiego.

Nowa sala komputerowa w II LO

Nowa sala komputerowa w II LO

14 września 2022 roku

„Połączyć tradycję z innowacyjnością” – z takim hasłem oddano 13 września 2022 r., nową salę komputerową na potrzeby uczniów II Liceum Ogólnokształcącego w Ostrowie Wielkopolskim. Oddanie tej sali do użytku to – jak określono ten krok – ostatni etap przeszłości analogowej.

Filip Pioch zwycięzcą I Grand Prix Wielkopolski Młodzików

W ubiegłą sobotę, tj. 10-go wrzesnia, odbyło się w Lubaszu I Grand Prix Wielkopolski w tenisie stołowym w kategorii młodziczek i młodzików. Wielki sukces odniósł Filip Pioch, zajmując zwycięskie miejsce i zapewniając sobie start w Grand Prix Polski.

29 Akcja Sprzątanie Świata – Wszystkie śmieci są nasze

W dniu 16 września 2022 roku Powiat Ostrowski po raz kolejny będzie uczestniczył w ogólnoświatowej akcji sprzątania świata pt. „29 Akcja Sprzątanie Świata - Wszystkie śmieci są nasze”.

Chopin w barwach jesieni

Chopin w barwach jesieni

7 września 2022 roku

Stowarzyszenie Wielkopolskie Centrum Chopinowskie - Antonin w Ostrowie Wielkopolskim wraz z Centrum Kultury i Sztuki w Kaliszu oraz Ostrowskim Centrum Kultury zapraszają na 41. Międzynarodowy Festiwal Chopin w barwach jesieni, którego koncerty odbędą się w odbędą się w dniach 11, 15-18, 25 września i 18 października 2022.

Ruszył nabór wniosków o przyznanie Stypendium Marszałka Województwa Wielkopolskiego dla uczniów szkół ponadpodstawowych/ponadgimnazjalnych, słuchaczy zakładów kształcenia nauczycieli i kolegiów pracowników służb społecznych oraz studentów I i II stopnia i jednolitych magisterskich uczelni publicznych zameldowanych na stałe na terenie Województwa Wielkopolskiego.

Obchody 83. rocznicy wybuchu II Wojny Światowej

W czwartek, 1 września, delegacje władz złożyły wieńce w miejscach upamiętniających zdarzenia wybuchu drugiej wojny światowej. Po raz kolejny oddano hołd poległym w walce z niemieckim najeźdźcą. To 83 lata temu wojska niemieckie, bez wypowiedzenia wojny, przekroczyły granice Rzeczypospolitej, rozpoczynając najkrwawszy konflikt w historii ludzkości.

Archiwum: 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 |