OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt
Herb Powiatu Ostrowskiego
Aktualności
Centrum z robotami na start

Centrum z robotami na start

29 maja 2024 roku

Nowoczesne Centrum Innowacji Technologicznych powstanie w Zespole Szkół Technicznych w Ostrowie. To kluczowa inwestycja oświatowa na najbliższe lata, na którą Powiat Ostrowski pozyskał ponad 70 proc. wartości inwestycji, czyli kwotę ponad 16 mln zł z funduszy unijnych.

Dzień Dziecka, Dzień Rodziny i Olimpiada Integracyjna w Zespole Szkół Specjalnych

W Zespole Szkół Specjalnych odbył się Dzień Dziecka połączony z imprezami integracyjnymi: Dniem Rodziny i Olimpiadą Integracyjną.

Finaliści ogólnopolskiej Olimpiady EDU ELEKTRA z indeksami w kieszeni

Ogólnopolska Olimpiada Wiedzy o Elektrotechnice i Energetyce okazała się bardzo szczęśliwa dla mocnej reprezentacji ostrowskiego Zespołu Szkół Technicznych w Ostrowie Wielkopolskim. Aż 4 uczestników zajęło czołowe miejsca w tej jakże ważnej i prestiżowej Olimpiadzie. Oznacza to, że dzięki tym sukcesom uczniowie mają już indeks w kieszeni.

Polsko-litewski projekt

Polsko-litewski projekt

28 maja 2024 roku

„Na sejmie w Lublinie” to tytuł międzynarodowego projektu, w którym w dniach 21-26 maja 2024 r. w Lublinie uczestniczyła grupa uczniów II Liceum Ogólnokształcącego w Ostrowie Wielkopolskim.

Ostrzeżenie meteorologiczne. Gwałtowne burze, silne opady deszczu i porywy wiatru

Instytut Meteorologii i Gospodarki Wodnej wydał ostrzeżenie dla województwa wielkopolskiego w sprawie wystąpienia burz. Ostrzeżenie obowiązuje od godz. od godz. 12:00 28.05.2024 do godz. 22:00 28.05.2024r.

Bezpłatna mammografia

Bezpłatna mammografia

27 maja 2024 roku

Bezpłatne badania mamograficzne dla kobiet w wieku 45 - 74 lat w dniach 11-13 czerwca 2024 r. Szczegóły na plakacie poniżej.

Pogoda sprzyja inwestycjom

Pogoda sprzyja inwestycjom

27 maja 2024 roku

Pogoda sprzyja inwestycjom drogowym w Powiecie Ostrowskim. Prace szczególnie widać na dwóch ważnych odcinkach, w Topoli Małej oraz ul. Gorzyckiej w Ostrowie Wielkopolskim.

Rekordowy Ostrowski Bieg Biznesu

Kolejna edycja Ostrowskiego Biegu Biznesu okazała się rekordowa. Na starcie wyścigu organizowanego przez Zespół Szkół Ekonomicznych zjawiło się aż 200 miłośników biegania. Najlepsi okazali się Maciej Kardas oraz Emilia Kasprzak w kategorii kobiet. Puchar dla najliczniejszej reprezentacji otrzymała firma 3mk Protection.  

Bajkowe Święto Rodziny

Bajkowe Święto Rodziny

27 maja 2024 roku

23 maja 2024 roku w Środowiskowym Domu Samopomocy odbyło się III Święto Rodziny pod nazwą „Bajkowe Święto Rodziny”.  Mimo kapryśnej pogody impreza przyciągnęła wiele osób.

Wawrzyny Sportu dla najlepszych

Sportowe Wawrzyny 2024 Starosty Ostrowskiego rozdane. W dniu 23 maja 2024 r. w Kaczorach odbyło się doroczne spotkanie z ludźmi sportu z terenu Powiatu Ostrowskiego, podczas którego rozdane zostały te wyróżnienia.  

Konkurs na Eco poster rozstrzygnięty

W środę 22.05.2024 r. w Zespole Szkół Usługowych odbyło się uroczyste rozstrzygnięte konkursu Eco-Poster, który polegał na wykonaniu proekologicznego plakatu w formie cyfrowej ze sloganem w języku angielskim.  Do konkursu zgłosili się  uczniowie z czterech Szkół Podstawowych.

Ostrzeżenie meteorologiczne- piątkowe burze

Instytut Meteorologii i Gospodarki Wodnej ostrzega przed burzami w regionie.

Ostrzeżenie meteorologiczne. Burze

Instytut Meteorologii i Gospodarki Wodnej wydał ostrzeżenie dla województwa wielkopolskiego w sprawie wystąpienia burz. Ostrzeżenie obowiązuje od godz. 15:00 22.05.2024r. do godz. 02:00 23.05.2024r. Prognozowane są burze, którym miejscami będą towarzyszyć silne opady deszczu do 30 mm oraz porywy wiatru do 75 km/h. Lokalnie może wystąpić także grad.

Wspólnie ratują, wspólnie świętowali

W dniu 18 maja 2024r. przed Komendą Powiatową Państwowej Straży Pożarnej w Ostrowie Wielkopolskim odbyły się powiatowe obchody Dnia Strażaka, w których znów udział wzięli strażacy z formacji zawodowych i ochotniczych.

Wyspawane dzieła artystyczne

Wyspawane dzieła artystyczne

21 maja 2024 roku

Welded Well to projekt edukacyjny z fundacji młodzieżowej minirzedsiębiorczości.  Działalność uczniów Technikum nr 1 im. Waldemara Gostomczyka z Zespołu Szkół Technicznych w Ostrowie Wielkopolskim opiera się na spawalnictwie artystycznym.  

Wkrótce rusza nabór do szkół ponadpodstawowych

W dniach od 20 maja do 14 czerwca 2024r. odbędzie się rekrutacja do liceów, techników i branżowych szkół I stopnia. Wnioski należy składać drogą elektroniczną, a oryginały dokumentów na późniejszym etapie w danej szkole. KOLEJNOŚĆ ZGŁASZANIA NIE MA ZNACZENIA, WAŻNE SĄ: PUNKTACJA I PREFERENCJE.

Ostrzeżenie o przymrozkach

Ostrzeżenie o przymrozkach

9 maja 2024 roku

Centralne Biuro Prognoz Meteorologicznych ostrzega o znacznym spadku temperatur.

Ostrowska reprezentacja w Konkursie Miniatur Fortepianowych

XVII Ogólnopolski „Łowiecki” Konkurs Miniatur Fortepianowych, którego organizatorem była Ogólnokształcąca Szkoła Muzyczna I i II stopnia im. Karola Szymanowskiego we Wrocławiu dostarczył młodym, ostrowskim uczniom Zespołu Szkół Muzycznych wiele emocji.

Niepełnosprawni z przekazem do młodzieży - przedstawienie pt. „PINOKIO”

Teatrzyk pt. „PINOKIO”, składający się z Uczestników Środowiskowego Domu Samopomocy w Ostrowie Wielkopolskim,  odwiedził  ze swoim spektaklem grono pedagogiczne wraz z uczniami Zespół Szkół Energetyczno-Budowlanych w Ostrowie Wielkopolskim przy ul. Wolności.

Inauguracyjna Sesja Rady Powiatu VII Kadencji

Paweł Rajski pełnić będzie funkcję Starosty Ostrowskiego, a Maria Tomaszewska została wybrana na stanowisko Przewodniczącej Rady Powiatu Ostrowskiego. Pierwsze rozstrzygnięcia w wyborze władz powiatu nowej kadencji zapadły podczas sesji w dniu 7 maja 2024 r.

Archiwum: 2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 |