OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt
Herb Powiatu Ostrowskiego
Aktualności
Targi Pracy 2024

Targi Pracy 2024

20 lutego 2024 roku

Powiatowy Urząd Pracy w Ostrowie Wielkopolskim zaprasza na tradycyjne Targi Pracy, które odbędą się 11 marca 2024 roku w hali widowiskowo-sportowej 3mk Arena Ostrów.

Międzynarodowe ćwiczenia wojskowe

W związku z zaplanowanym ćwiczeniem wojskowym DRAGON-24 od 15 lutego 2024 r. nastąpi wzmożony ruch wojsk sojuszniczych NATO na terytorium Polski.

OUTW w nowej poradni i ZST-E

OUTW w nowej poradni i ZST-E

13 lutego 2024 roku

W minioną sobotę, 10 lutego 2024 roku, słuchacze Uniwersytetu Trzeciego Wieku w Ostrowie Wielkopolskim mieli okazję zobaczyć na własne oczy budynek nowego budynku Poradni Psychologiczno-Pedagogicznej przy ul. Armii Krajowej. Przy okazji seniorzy zwiedzili też wyremontowane wnętrza sąsiedniego Zespołu Szkół Transportowo-Elektrycznych.

Tworzą projekty społeczne w ogólnopolskiej olimpiadzie

Po raz kolejny młodzież IV Liceum Ogólnokształcącego im. Fryderyka Chopina w Ostrowie Wielkopolskim pod opieką nauczycielek Pauliny Tasarek oraz Anny Twardowskiej bierze udział w Ogólnopolskiej Olimpiadzie „Zwolnieni z Teorii”, tworząc projekty społeczne.

Finał konkursu ortograficznego

Finał konkursu ortograficznego

8 lutego 2024 roku

W środowe przedpołudnie 07 lutego 2024 r  odbył się finał XX Konkursu Ortograficznego „O Pióro Starosty Ostrowskiego”. Wzięło w nim udział siedem szkół z Powiatu Ostrowskiego.

Siatkarska rywalizacja i sportowe emocje

Dnia 6 lutego 2024 r. w 3MK Arenie Ostrów odbył się finał Mistrzostw Powiatu Ostrowskiego w Piłce Siatkowej Dziewcząt. Mistrzostwa odbyły się pod Patronatem Starosty Ostrowskiego a organizatorem mistrzostw, tak jak w  ubiegłym roku, było IV Liceum Ogólnokształcące .

Elvis na urodziny

Elvis na urodziny

5 lutego 2024 roku

ELVIS Presley  - największe przeboje króla rock’n’rolla to tytuł koncertu zorganizowanego z okazji 25-lecia Powiatu Ostrowskiego.

Rekordowy finał WOŚP w Zespole Szkół Specjalnych

Już po raz 13. odbył się finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy w Zespole Szkół Specjalnych organizowany przez tamtejszy sztab. Tegoroczna akcja zakończyła się niemałym sukcesem, bowiem zbiórka okazała się rekordowa.

Zachęcamy do licytacji na rzecz WOŚP

Przed nami kolejny, już 32., finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy, który odbędzie się w najbliższą niedzielę, 28 stycznia 2024 r. Do akcji po raz kolejny przyłącza się Powiat Ostrowski.

Zaproszenie na Targi Pracy

Zaproszenie na Targi Pracy

26 stycznia 2024 roku

Powiatowy Urząd Pracy w Ostrowie Wielkopolskim zaprasza na Targi Pracy. Szczegóły poniżej i w załącznikach.

Ostrowski szpital ponownie w czołówce

Szpital w Ostrowie Wielkopolskim po raz kolejny znalazł się w czołówce najchętniej wybieranych miejsc do porodu w Wielkopolsce. Narodowy Fundusz Zdrowia opublikował ranking placówek z największą liczbą sprawozdanych porodów.

Ostrzeżenie meteorologiczne. Silny, porywisty wiatr

Instytut Meteorologii i Gospodarki Wodnej wydał ostrzeżenie przed wystąpieniem silnego wiatru o średniej prędkości od 40 km/h do 55 km/h, w porywach do 90 km/h, z południowego zachodu i zachodu. Lokalnie możliwe burze z porywami wiatru do 100 km/h.

Wyzwolenie miasta- obchody rocznicowe

79 lat temu Ostrów został wyzwolony spod okupacji Niemieckiej. W rocznicę tych wydarzeń złożono symbolicznie kwiaty i zapalono znicze.

„Powstanie Styczniowe 1863- 1864” - wystawa w II LO

Z okazji przypadającej 22 stycznia rocznicy wybuchu powstania styczniowego w II Liceum Ogólnokształcącym im. Władysława Reymonta w Ostrowie Wielkopolskim prezentowana jest wystawa planszowa „Powstanie styczniowe 1863”.

Komendant na emeryturze

Komendant na emeryturze

19 stycznia 2024 roku

Jacek Wiśniewski nie jest już Komendantem Powiatowym Państwowej Straży Pożarnej w Ostrowie Wielkopolskim. Podczas narady podsumowującej odbyło się pożegnanie komendanta, który po ponad 30 latach służby przeszedł na emeryturę.

Ostrzeżenie meteorologiczne. Będzie bardzo ślisko

Instytut Meteorologii i Gospodarki Wodnej wydał ostrzeżenie przed zamarzaniem mokrej nawierzchni dróg i chodników po opadach deszczu deszczu ze śniegiem.

Dalej, bracia, do bułata…

Dalej, bracia, do bułata…

18 stycznia 2024 roku

Mediateka Przystanek Kultury - filia Biblioteki Publicznej w Ostrowie organizuje projekt związany z pamięcią o Powstaniu Styczniowym „Dalej, bracia, do bułata – wielkopolanie w Powstaniu Styczniowym”. Biblioteka pełniąca również funkcję biblioteki powiatowej Powiatu Ostrowskiego przygotowała z tej okazji kilka ciekawych wydarzeń.

Z pomocą wolontariuszy

Z pomocą wolontariuszy

12 stycznia 2024 roku

Pierwszych dwunastu wolontariuszy rozpoczęło pracę na ostrowskiej geriatrii. Wcześniej byli uczestnikami kursu opieki nad osobami starszymi.

Wyniki konkursu ofert na 2024 roku

Wyniki konkursu ofert na 2024 roku

12 stycznia 2024 roku

Zakończył się konkurs na realizację zadań publicznych w 2024 roku przeznaczony dla organizacji pozarządowych i innych podmiotów prowadzących działalność pożytku publicznego.

W hołdzie pamięci Wincentego Witosa

Archiwum: 2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 |