OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Aktualności
Przewidywane burze z gradem

Przewidywane burze z gradem

24 czerwca 2021 roku

Znów wysoko w rankingu

Znów wysoko w rankingu

24 czerwca 2021 roku

5 miejsce w Wielkopolsce i 36 miejsce w Polsce zdobyło II Liceum Ogólnokształcące im. Wł. Reymonta w ramach ogólnopolskiej olimpiady „Zwolnieni z teorii”. Liceum znalazło się wśród niemal 300 szkół w Polsce wyróżnionych za wspieranie rozwoju kompetencji przyszłości u uczniów poprzez realizację projektów społecznych.

Piąta edycja Wojciechów

Piąta edycja Wojciechów

23 czerwca 2021 roku

Jeszcze tylko do 30 czerwca można zgłaszać kandydatury do Nagrody Starosty Ostrowskiego „Wojciechy”. Prestiżową statuetką uhonorowane zostaną osoby, które swoją aktywnością zawodową i społeczną przyczyniają się do rozwoju i promocji Powiatu Ostrowskiego.

Powitali lato

Powitali lato

23 czerwca 2021 roku

W Środowiskowym Domu Samopomocy odbył się festyn dla uczestników z okazji powitania lata. W związku z tym, że trwają rozgrywki w piłce nożnej Euro 2020, impreza miała charakter sportowy.

Nowa Ortopedia – komfort dla pacjenta i personelu

Oddział Ortopedii i Traumatologii Narządu Ruchu w ostrowskim szpitalu wkrótce zacznie funkcjonować w nowych pomieszczeniach. Właśnie zakończono generalny remont, który pochłonął blisko 2 miliony złotych wyasygnowane z budżetu Powiatu Ostrowskiego.  

Wawrzyny dla najlepszych

Wawrzyny dla najlepszych

22 czerwca 2021 roku

W dniu 21 czerwca 2021 r. odbyło się spotkanie z ludźmi sportu Powiatu Ostrowskiego podczas, którego wręczone zostały Sportowe Wawrzyny Starosty Ostrowskiego.

Poradnia jak budowla z klocków

Poradnia jak budowla z klocków

22 czerwca 2021 roku

Ma być przyjazna, kolorowa, nowoczesna i przede wszystkim własna. W dniu 18 czerwca 2021 r. władze Powiatu Ostrowskiego przedstawiły koncepcję oraz lokalizację nowej Poradni Pedagogiczno-Psychologicznej

Ostrzeżenie o burzach z gradem drugiego stopnia

Instytut Meteorologii i Gospodarki Wodnej wydał ostrzeżenie drugiego stopnia o burzach z gradem, które mogą wystąpić na terenie Powiatu Ostrowskiego od godz. 12:00 dnia 22.06.2021. Ostrzeżenie meteorologiczne w załączniku.

Uczą się budować pasywny dom

Uczą się budować pasywny dom

21 czerwca 2021 roku

Uczniowie Zespołu Szkół Budowlano-Energetycznych oraz Zespołu Szkół Technicznych w Ostrowie Wielkopolskim uczestniczą we wspólnych zajęciach łączących zagadnienia z dwóch różnych kierunków kształcenia: budownictwa z energetyką odnawialną. Innowacyjny projekt dofinansowała Unia Europejska.

Uwaga: burze z gradem

Uwaga: burze z gradem

21 czerwca 2021 roku

Instytut Meteorologii i Gospodarki Wodnej ostrzega przed burzami z gradem, które mogą wystąpić na terenie Powiatu Ostrowskiego od godz. 15:00 dnia 21.06.2021 do godz. 02:00 dnia 22.06.2021. Ostrzeżenie IMGW znajduje się w załączniku.

Rodzina zastępcza z 20-letnim stażem

20 lat temu zostali Rodziną zastępczą- instytucją, która daje azyl dzieciom zabranym w różnych okolicznościach z ich rodzinnych domów, która zaspakaja potrzebę wsparcia i opieki. Państwo Katarzyna i Wiesław Misiakowie z Ostrowa Wielkopolskiego w 2001 roku uzyskali potrzebny do działalności certyfikat- od tego czasu sprawują pieczę zastępczą a ponadto od 2008 roku nieprzerwanie pełnią funkcję Pogotowia Rodzinnego.

Zmiany we władzach powiatu

Zmiany we władzach powiatu

18 czerwca 2021 roku

Nowy Wiceprzewodniczący Rady i Członek Zarządu Powiatu wybrani zostali na ostatnim posiedzeniu Rady Powiatu Ostrowskiego.

STOP czerniak- zachęcamy do skorzystania z bezpłatnych badań

Powiat Ostrowski bierze udział w „Programie profilaktyki nowotworów skóry” skierowanym do mieszkańców Aglomeracji Kalisko- Ostrowskiej w wieku 50- 64 lat. Jego celem jest zwiększenie wiedzy o chorobach skóry, profilaktyce w tym zakresie oraz przebadanie 4500 osób przez specjalistę dermatologa.

Przed nami upały

Przed nami upały

17 czerwca 2021 roku

Zrezygnował z funkcji prezesa OUTW

Józef Kozan były Radny Powiatowy, samorządowiec, oświatowiec, złożył ostatnio rezygnację z funkcji prezesa Ostrowskiego Uniwersytetem Trzeciego Wieku, któremu przewodził przez ostatnie 14 lat. Z tej okazji Starosta Ostrowski Paweł Rajski, w dniu 17 czerwca 2021 roku, złożył serdeczne podziękowanie za wieloletnie zaangażowanie i pracę społeczną na rzecz OUTW.  

Czarno na białym- mistrzostwa szachowe i warcabowe

W sobotę 12 czerwca 2021 r. w Łeknie, odbył się finał wojewódzki Mistrzostw Wielkopolski LZS w szachach i warcabach 64-polowych. Drużyny złożone z uczniów I Liceum Ogólnokształcącego w Ostrowie Wielkopolskim zdobyły dwa srebrne medale w obu tych grach.

Nagroda literacka FanFila

Nagroda literacka FanFila

17 czerwca 2021 roku

Uczennica I Liceum Ogólnokształcącego – Aleksandra Kupczyk – otrzymaławłasnie II nagrodę w XV już edycji Instytutu Filologii Polskiej UAM w Poznaniu o skali międzynarodowej dla uczniów szkół średnich w kategorii poezji.

I LO po raz drugi w rankingu Zwolnieni z teorii

Zwolnieni z teorii to praktyczna, ogólnopolska olimpiada dla szkół średnich, w ramach której uczniowie sami realizują projekty społeczne. Zdobywają przy tym praktyczne umiejętności potrzebne na rynku pracy, uczą się zarządzania, pracy zespołowej, komunikacji, rozwiązywania problemów oraz zdobywają międzynarodowe certyfikaty pomocne przy szukaniu pracy lub rekrutacji na studia.

Uczennice ZSU laureatkami konkursu Przystań w sieci

„Przystań w sieci” to ogólnopolski projekt edukacyjny, który powstał z inicjatywy Facebooka, NASK PIB i UNICEF Polska. Został stworzony z myślą o uczniach, nauczycielach, poszukujących odpowiedzi na pytania, dotyczące odpowiedzialnego korzystania z Internetu, ochrony własnego wizerunku w sieci i bezpieczeństwa online. Projekt objęty jest honorowym patronatem Prezesa Rady Ministrów Mateusza Morawieckiego.

Nowa pracownia w ZSBE

Nowa pracownia w ZSBE

16 czerwca 2021 roku

Trwa ciągłe modernizowanie Zespołu Szkół Budowalno-Energetycznych w Ostrowie Wielkopolskim. Zaledwie przed kilkoma dniami w ramach projektu unijnego „Kompleksowy program rozwoju kształcenia zawodowego młodzieży w Powiecie Ostrowskim II” placówka ta zyskała nową doskonale wyposażoną pracownię biologiczną.

Archiwum: 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 |