OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Przełączanie numeru alarmowego 998

Od środy 20 października 2021 r, od godz. 10.00
zaplanowane jest na terenie Powiatu Ostrowskiego
przełączanie numeru alarmowego 998.

Od tego czasu wszystkie połączenia realizowane na numer 998
nie będą obsługiwane przez
Stanowisko Kierowania Komendy Powiatowej PSP
w Ostrowie Wielkopolskim,
tylko trafią do Centrum Powiadamiania Ratunkowego.

Przeniesienie obsługi numeru 998 wynika z realizacji zapisów ustawy
o Systemie Powiadamiania Ratunkowego i realizowane jest na terenie
całej Wielkopolski.

Komunikat

Informujemy, że w dniach 7 – 22 października 2021 roku obsługa interesantów
w Referacie Wydawania Uprawnień dla Kierowców realizowana będzie
w godzinach od 8.00 do 13.00.

Prosimy na bieżąco śledzić nasze komunikaty o ewentualnych zmianach.

Aktualności
Wieczór z twórczością Antoniego Libery

Gratka dla miłośników dobrej literatury, tak można powiedzieć o piątkowym spotkaniu z Antonim Liberą, wybitnym polskim pisarzem, autorem bestsellerowej powieści Madame, jedną z najciekawszych osobowości polskiej kultury współczesnej.

Zapotrzebowanie na kardiologię

Zapotrzebowanie na kardiologię

15 października 2021 roku

Ponad 4 tys. pacjentów z zawałami trafiło na ostrowską kardiologię od czasu powstania tego oddziału. Dzięki niedawno uruchomionej pracowni do elektrofizjologii pełnoprofilowy już oddział będzie mógł wykonywać jeszcze więcej specjalistycznych zabiegów.

Dzień Edukacji Narodowej w Powiecie Ostrowskim

Z okazji Dnia Edukacji Narodowej Starosta Ostrowski uhonorował nagrodami pieniężnymi wyróżniających się nauczycieli i dyrektorów. Nagrodę I stopnia przyznano 11 nauczycielom, nagrodę II stopnia 7 osobom z powiatowych szkół ponadgimnazjalnych.

Znamię! Znam je?

Znamię! Znam je?

13 października 2021 roku

Powiat Ostrowski przystąpił do współpracy przy realizacji największego w Polsce ogólnopolskiego programu profilaktyki czerniaka w edycji 2021/2022.

Spotkania z Powiatowym Rzecznikiem Konsumentów

Powiatowy Rzecznik Konsumentów nie tylko udziela porad zza biurka, ale także spotyka się z mieszkańcami powiatu ostrowskiego.

II miejsce dla uczennicy III Liceum Ogólnokształcącego w Ostrowie Wielkopolskim

Magdalena Adamczak – uczennica III klasy III Liceum Ogólnokształcącego w Ostrowie Wielkopolskim zajęła II miejsce w Wojewódzkim Konkursie „Ptaków Śpiew” rozpoznawanie śpiewu i odgłosów ptaków polskich 2021.

Aura sprzyja inwestycjom

Aura sprzyja inwestycjom

8 października 2021 roku

Korzystna aura sprzyja inwestycjom na drogach powiatowych. Wśród nich znalazła się długo oczekiwana i zarazem jedna z największych inwestycji drogowych, kompleksowa modernizacja drogi Rososzyca - Wielowieś.

Sędzia Anna Maria Wesołowska w III LO

Sędzia Anna Maria Wesołowska w III LO

7 października 2021 roku

Sędzia Anna Maria Wesołowska, inicjatorka edukacji prawnej młodzieży, autorka wielu publikacji, a także osobowość telewizyjną znana z emitowanych przez TVN programów „Sędzia Anna Maria Wesołowska” oraz  „Wesołowska i mediatorzy”, gościła 5 października 2021 r. w murach III Liceum Ogólnokształcącego w Ostrowie Wielkopolskim.

Stypendia po raz dziesiąty

Stypendia po raz dziesiąty

1 października 2021 roku

W dniu 30 września 2021 r. w auli I Liceum Ogólnokształcącego odbyło się wręczenie Stypendiów Starosty Ostrowskiego, którym patronuje ks. Jan Kompałła. To była dziesiąta jubileuszowa uroczystość. Łącznie z tej formy wsparcia najzdolniejszych skorzystało 500 uczniów.

Sportowe torby dla „Ogniwa”

Sportowe torby dla „Ogniwa”

1 października 2021 roku

W niedzielę 26 września 2021 r. na Stadionie Leśnym w Łąkocinach miało miejsce przekazanie sprzętu sportowego dla piłkarzy. Przed meczem RED BOX Klasy Okręgowej pomiędzy LKS OGNIWO Łąkociny a MLKS ODOLANOVIA Odolanów- Wicestarosta Ostrowski Romana Pacholczyk przekazał na ręce kapitana drużyny OGNIWO Łąkociny Daniela Krawca torby sportowe dla całej seniorskiej drużyny.

Spotkanie z pisarzem

Spotkanie z pisarzem

29 września 2021 roku

Wybitny polski pisarz, autor bestsellerowej książki Madame, jedna z najciekawszych osobowości polskiej kultury współczesnej Antoni Libera przyjedzie do Ostrowa. Spotkanie autorskie zaplanowano na 15 października 2021 r.

Ruszyły konsultacje dla organizacji pozarządowych

Właśnie ruszyły konsultacje społeczne dla podmiotów, które chcą wziąć udział we współtworzeniu corocznego programu współpracy Powiatu Ostrowskiego z organizacjami pozarządowymi i innymi podmiotami prowadzącymi działalność pożytku publicznego. Realizacją programu jest otwarty konkurs ofert na zadania publiczne w 2022 roku, do którego będą mogły przystąpić organizacje pożytku publicznego z powiatu ostrowskiego lub spoza powiatu, ale działające na rzecz jego mieszkańców.

Silny wiatr- ostrzeżenie meteorologiczne
Samorządy potrzebują wsparcia

Samorządy potrzebują wsparcia

21 września 2021 roku

Miejskie i powiatowe inwestycje finansowane z funduszy unijnych były przedmiotem wizytacji parlamentarzystów z Sejmowej Komisji ds. wykorzystania środków unijnych.

Hołd dla polskich bohaterów i ofiar Sybiru

Mieszkańcy powiatu ostrowskiego oddali hołd bohaterom w rocznicę walk podczas kampanii wrześniowej i ofiarom agresji ZSRR na Polskę.

Chcą przenieść do Ostrowa dobre praktyki

Po rocznej przerwie spowodowanej pandemią nareszcie udało się sfinalizować wyjazd dwóch ostatnich grup nauczycieli Zespołu szkół Specjalnych. Przeszkolone pod względem językowym, dobrze przygotowane merytorycznie uczestniczki pojechały do Schleusingen w pięknej Turyngii.

Dotacje na renowacje zabytków- wnioski do końca września

Przypominamy, że do 30 września 2021 roku można składać wnioski kierowane do Zarządu Powiatu Ostrowskiego na dofinansowanie prac związanych z konserwacją, restauracją zabytków oraz roboty budowlane prowadzone przy zabytkach znajdujących się na terenie powiatu ostrowskiego. Wnioski rozpatrywane będą podczas przydzielania środków w roku 2022.

Nauczyciele szkolą się w Irlandii

Nauczyciele szkolą się w Irlandii

15 września 2021 roku

W poniedziałek 13 września 2021 roku, 12 nauczycieli przedmiotów ogólnych i zawodowych z Zespołu Szkół Technicznych i Zespołu Szkół Usługowych z Ostrowa Wielkopolskiego rozpoczęło uczestnictwo w kursie poświęconym zwalczaniu zjawiska wagarowania, w irlandzkiej placówce edukacyjnej w Dublinie.

Hołd dla ofiar sowieckiej napaści

Hołd dla ofiar sowieckiej napaści

13 września 2021 roku

W najbliższy piątek przy pomniku Ofiar Sybiru w Ostrowie odbędą się obchody Światowego Dnia Sybiraka.

Dbam o środowisko- nagrody dla ZSB-E

Dbam o środowisko- nagrody dla ZSB-E

13 września 2021 roku

W środę, 8 września z rąk Radnej Sejmiku Województwa Wielkopolskiego Marzeny Wodzińskiej młodzież ostrowskiego Zespołu Szkół Budowlano-Energetycznych odebrała nagrody główne za zwycięstwo w VI edycji konkursu Nasz pomysł na ochronę środowiska „Dbam o środowisko” w kategorii szkół ponadpodstawowych.

Archiwum: 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 |