OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Aktualności
Teatralna MASKA obchodzi jubileusz

Teatralna MASKA obchodzi jubileusz

22 listopada 2021 roku

Za nami 20. jubileuszowy Przegląd Form Teatralnych Osób Niepełnosprawnych MASKA 2021 organizowany przez Zespół Szkół Specjalnych im. Janusza Korczaka w Ostrowie Wielkopolskim.

Szkolenia zawodowe nauczycieli branży chłodniczej z Zespołu Szkół Transportowo-Elektrycznych Centrum Kształcenia Ustawicznego w Turyngii

W dniach 15.11.21 – 19.11.21 grupa nauczycieli Zespołu Szkół Transportowo-Elektrycznych Centrum Kształcenia Ustawicznego oraz instruktor praktycznej nauki zawodu z przedsiębiorstwa realizującego praktyczną naukę zawodu uczniów szkoły, ukończyła swoje doskonalenie zawodowego w zakresie chłodnictwa i klimatyzacji w niemieckim centrum kształcenia praktycznego w miejscowości Rohr, region Turyngia.

Staże zawodowe uczniów ZST

Staże zawodowe uczniów ZST

19 listopada 2021 roku

Grupa 20 uczniów Zespołu Szkół Technicznych w zawodzie technik mechatronik kończy właśnie staż zawodowy w niemieckim centrum kształcenia praktycznego w Hildburghausen w Niemczech.  

Nowe szaty Bursy

Nowe szaty Bursy

17 listopada 2021 roku

Trwają intensywne prace przy termomodernizacji Bursy Szkolnej w Ostrowie. Instytucja, która jest drugim domem dla ok. 150 uczniów spoza powiatu zyska na tym remoncie nie tylko nową elewację.

Dotacje dla organizacji pozarządowych

Ruszył otwarty konkurs ofert na realizację zadań publicznych Powiatu Ostrowskiego w 2022 roku. Organizacje pożytku publicznego będą mogły starać się o dotacje w 6 sferach i skorzystać w sumie z ponad 280 tys. zł. Oferty można składać najpóźniej do 7 grudnia 2021 roku.

Rocznica odzyskania niepodległości

Rocznica odzyskania niepodległości

16 listopada 2021 roku

W dniu 11 listopada 2021 r obyły się w Ostrowie obchody Święta Niepodległości. Władze powiatu uczciły te ważną datę złożeniem kwiatów i zniczy w miejscach pamięci narodowej oraz koncertem muzyki poważnej.

TECHNO-GRANTY po raz szósty!

TECHNO-GRANTY po raz szósty!

9 listopada 2021 roku

Od 15 listopada można składać wnioski o dofinansowanie w ramach szóstej edycji „TECHNO – GRANT” – ów.

Dzień Biało-Czerwony

Dzień Biało-Czerwony

5 listopada 2021 roku

Już po raz 17. Zespół Szkól Specjalnych w Ostrowie czcił Święto Niepodległości. W tym roku wyjątkowymi gośćmi spotkania byli m.in. zawodnicy Towarzystwa Żużlowego „OSTROWIA”.

Psychologia pomocy

Psychologia pomocy

5 listopada 2021 roku

Czasem przychodzą do gabinetu po to, by ktoś ich po prostu wysłuchał, ale w większości ich wizyty są sygnałem dużo bardziej poważnych problemów. Od początku tego roku szkolnego w szkołach Powiatu Ostrowskiego realizowany jest projekt „psycholog w każdej szkole’’.

Szczepieniobus w Ostrowie

Szczepieniobus w Ostrowie

5 listopada 2021 roku

Na terenie Powiatu Ostrowskiego pojawi się Szczepieniobus organizowany przez Wojewodę Wielkopolskiego Michała Zielińskiego, w którym będzie można przyjąć jednodawkową szczepionkę Johnson & Johnson oraz pfizer.

Ostrzeżenie przed silnym wiatrem

Ostrzeżenie przed silnym wiatrem

4 listopada 2021 roku

Instytut Meteorologii i Gospodarki Wodnej ostrzega przed silnym wiatrem, który może wystąpić na terenie Powiatu Ostrowskiego od godz. 22:00 dnia 04.11.2021 do godz. 07:00 dnia 05.11.2021.

Księga smaków odsłona druga

Księga smaków odsłona druga

4 listopada 2021 roku

Rozpoczynamy przygotowania do kolejnego tomu Księgi Smaków Powiatu Ostrowskiego! Zapraszamy Koła Gospodyń Wiejskich, organizacje, a także osoby indywidualne do współtworzenia tego wyjątkowego i lokalnego wydawnictwa kulinarnego!

MAGIA TAŃCA

MAGIA TAŃCA

4 listopada 2021 roku

XIX Ogólnopolski Konkurs Taneczny im. Aliny Janikowskiej „Magia Tańca” przeszedł do historii. Przez dwa dni, 30. i 31. Października 2021 r., scena Ostrowskiego Centrum Kultury zapełniła się młodymi tancerzami z całej Polski.

Zachęca do mediacji

Zachęca do mediacji

4 listopada 2021 roku

Uczennica Zespołu Szkół Usługowych wśród laureatów znalazła się wśród laureatów ogólnopolskiego Konkursu na plakat promujący Międzynarodowy Dzień Mediacji.

ZDROWA AORTA - bezpłatne badania dla mężczyzn

W dniach 19.11.2021r. i 26.11.2021r. w szpitalu w Ostrowie Wielkopolskim odbędą się bezpłatne badania USG aorty brzusznej w ramach Wielkopolskiego Programu ZDROWA AORTA. Zapraszamy mężczyzn w wieku 50-69 lat.

Zwycięstwo w Nowym Jorku

Zwycięstwo w Nowym Jorku

2 listopada 2021 roku

Magdalena Adamczak to laureatka międynarodowego konkursu „Golden Classical Music Awards” 2021 w Nowym Jorku.  Uczennica zajęła zaszczytne 1  miejsce. Młoda pianistka otrzymała również wyjątkową nagrodę - zaproszenie do udziału w koncercie w Carnegie Hall- nowojorskiej sali koncertowej mieszczącej się na Manhattanie, jednej z najbardziej prestiżowych na świecie.

 „Kreską i światłem…”- zaproszenie na wernisaże do Galerii Sztuki Współczesnej w Ostrowie Wielkopolskim

Galeria Sztuki Współczesnej w Ostrowie Wielkopolskim zaprezentuje prace Eugeniusza Matejko – rysunek oraz Konrada Smolaka – rozpad/  integrity lost. Wernisaże odbędą się w piątek 5 listopada 2021 (z zachowaniem epidemicznych wymogów).

Ogólnopolskie Warsztaty Klarnetowo- Saksofonowe w Ostrowie

XVIII edycja warsztatów dla klarnecistów i saksofonistów organizowane przez Zespół Szkół Muzycznych im. Krzysztofa Komedy- Trzcińskiego w Ostrowie Wielkopolskim zgromadziła ponad 80 uczestników z całej Polski.

Aby lepiej chronić środowisko

Aby lepiej chronić środowisko

28 października 2021 roku

W Powiecie Ostrowskim gościli szefowie wydziałów ochrony środowiska starostw powiatowych. Celem realizowanych od ponad 10 lat konferencji jest wymiana doświadczeń, która pomaga lepiej realizować swoje zadania.

Mistrzowie królowej sportu

Mistrzowie królowej sportu

28 października 2021 roku

W kończącym się sezonie zdobyli niemal wszystko, co było do zdobycia: worek medali, poprawiali rekordy sprzed lat, byli powoływani do kadry narodowej. Za te wszystkie sukcesy zawodników Klubu Sportowego Stal LA trenerom i zawodnikom podziękował Starosta Ostrowski.

Archiwum: 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 |