OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Aktualności
Mobilne centrum laboratoryjne w CKP

Mobilne centrum laboratoryjne w CKP

27 września 2022 roku

Ciężarówka szkoleniowa Grohe Plumber School Truck wyruszyła w trasę po Polsce. Mobilne centrum laboratoryjne szkoli uczniów ostrowskich szkół zawodowych.  

Inauguracyjne rozgrywki tenisa stołowego

W minioną sobotę ruszyły rozgrywki III ligi tenisa stołowego. W derbowym meczu inauguracyjnym rozgrywki ostrowski Tajfun pokonał Orła Wysocko Wielkie. Zainaugurowana została też IV liga.

Tajfun w Grand Prix Polski Młodziczek i Młodzików

W miniony weekend w Zielonej Górze rozegrano I Grand Prix Młodziczek i Młodzików w tenisie stołowym. Startowali w nim zawodnicy ostrowskiego Tajfuna.

Rozmowy sentymentalne w MDK

Rozmowy sentymentalne w MDK

26 września 2022 roku

Młodzieżowy Dom Kultury rozpoczyna serię spotkań z cyklu „Rozmowy sentymentalne z…” z okazji obchodów 40-lecia placówki.

Szansa na energię z biogazu

Szansa na energię z biogazu

22 września 2022 roku

O możliwościach wykorzystania biogazu do produkcji ciepła i energii elektrycznej dyskutowano na konferencji zorganizowanej przez Gminę Ostrów Wielkopolski i Powiat Ostrowski pt. „Alternatywy w ogrzewaniu, czyli oswoić biogaz”.

Medale tenisistów LKS Orzeł Wysocko Wielkie

Zawodnicy LKS Orzeł Wysocko Wielkie wywalczyli trzy medale w Grand Prix Wielkopolski.  

VI Rajd Loretański za nami

VI Rajd Loretański za nami

20 września 2022 roku

W niedzielę 18 września 2022 r. turystyczne szlaki piesze i rowerowe prowadziły do Skrzebowej w gm. Raszków, gdzie odbył się VI Pieszo-Rowerowy Rajd Loretański.

Oddali hołd ofiarom agresji ZSRR na Polskę

W 83. rocznicę agresji ZSRR na Polskę przy ostrowskim pomniku Ofiar Sybiru uczczono pamięć pomordowanych i zaginionych Polaków.

 „ Święto Roweru – Kolej na PTTK”  IX Międzypokoleniowa Sztafeta Turystyczna

Zarząd Główny Polskiego Towarzystwa Turystyczno-Krajoznawczego w Warszawie, z Oddziałem PTTK w Ostrowie Wielkopolskim zaprasza na imprezę rowerową – przejazd po atrakcjach Ostrowa Wielkopolskiego. Rajd w swym charakterze ma na celu promowanie turystyki rowerowej.

Europejski Tydzień Sportu

Europejski Tydzień Sportu

15 września 2022 roku

W dniu 15 września, w Szkole Podstawowej Nr 1, zainaugurowano nowy sportowy rok szkolny w ramach Ostrowskiego Szkolnego Związku Sportowego. Wydarzenie to połączone było z rozpoczęciem Europejskiego Tygodnia Sportu. Impreza ta była również okazją do podsumowania roku ubiegłego, dotyczącego osiągnięć ostrowskich sportowców.

Koncert przy ruinach

Koncert przy ruinach

15 września 2022 roku

W sobotę, 10 września, już po raz dziesiąty odbył się „Koncert przy ruinach” XVII-wiecznej kaplicy loretańskiej w Skrzebowej. W tym wyjątkowym miejscu zaprezentował się wrocławski Zespół Spirituals Singers Band, który wykonał „Subito Santo - Litanię do Polskich Świętych” do muz. Włodzimierza Szomańskiego oraz słów Dariusza Czajkowskiego.

Nowa sala komputerowa w II LO

Nowa sala komputerowa w II LO

14 września 2022 roku

„Połączyć tradycję z innowacyjnością” – z takim hasłem oddano 13 września 2022 r., nową salę komputerową na potrzeby uczniów II Liceum Ogólnokształcącego w Ostrowie Wielkopolskim. Oddanie tej sali do użytku to – jak określono ten krok – ostatni etap przeszłości analogowej.

Filip Pioch zwycięzcą I Grand Prix Wielkopolski Młodzików

W ubiegłą sobotę, tj. 10-go wrzesnia, odbyło się w Lubaszu I Grand Prix Wielkopolski w tenisie stołowym w kategorii młodziczek i młodzików. Wielki sukces odniósł Filip Pioch, zajmując zwycięskie miejsce i zapewniając sobie start w Grand Prix Polski.

29 Akcja Sprzątanie Świata – Wszystkie śmieci są nasze

W dniu 16 września 2022 roku Powiat Ostrowski po raz kolejny będzie uczestniczył w ogólnoświatowej akcji sprzątania świata pt. „29 Akcja Sprzątanie Świata - Wszystkie śmieci są nasze”.

Chopin w barwach jesieni

Chopin w barwach jesieni

7 września 2022 roku

Stowarzyszenie Wielkopolskie Centrum Chopinowskie - Antonin w Ostrowie Wielkopolskim wraz z Centrum Kultury i Sztuki w Kaliszu oraz Ostrowskim Centrum Kultury zapraszają na 41. Międzynarodowy Festiwal Chopin w barwach jesieni, którego koncerty odbędą się w odbędą się w dniach 11, 15-18, 25 września i 18 października 2022.

Ruszył nabór wniosków o przyznanie Stypendium Marszałka Województwa Wielkopolskiego dla uczniów szkół ponadpodstawowych/ponadgimnazjalnych, słuchaczy zakładów kształcenia nauczycieli i kolegiów pracowników służb społecznych oraz studentów I i II stopnia i jednolitych magisterskich uczelni publicznych zameldowanych na stałe na terenie Województwa Wielkopolskiego.

Obchody 83. rocznicy wybuchu II Wojny Światowej

W czwartek, 1 września, delegacje władz złożyły wieńce w miejscach upamiętniających zdarzenia wybuchu drugiej wojny światowej. Po raz kolejny oddano hołd poległym w walce z niemieckim najeźdźcą. To 83 lata temu wojska niemieckie, bez wypowiedzenia wojny, przekroczyły granice Rzeczypospolitej, rozpoczynając najkrwawszy konflikt w historii ludzkości.

Nowy rok szkolny 2022/2023

Nowy rok szkolny 2022/2023

1 września 2022 roku

Od 1 września 2022r. w szkołach ponadpodstawowych Powiatu rozpocznie naukę blisko 8 tysięcy uczniów. Do klas pierwszych w samych szkołach młodzieżowych trafi 2.442 uczniów, w szkołach dla dorosłych - 143 osoby, a w szkole specjalnej - 14 nowych uczniów. Do pracy stawi się w sumie 741 nauczycieli.  

Rajd Chopinowski

Rajd Chopinowski

1 września 2022 roku

W dniach 9 - 11 września 2022 roku odbędzie się 61. Ogólnopolski Rajd Jesien Chopinowska, jedna z najstarszych tego typu imprez w Polsce. W załącznikach informacje oraz karty zgłoszeń dla osób zainteresowanych.

Rolnicy spod Ostrowa walczą o tytuł

Gospodarstwo Pawła i Grażyny Leńskich ze Strzyżewa (Powiat Ostrowski) zajęło pierwsze miejsce w etapie regionalnym XIX ogólnopolskiego konkursu Bezpieczne Gospodarstwo Rolne organizowanym przez KRUS.

Archiwum: 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 |