OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Informacja

K O M U N I K A T

Informujemy, że w związku z eskalacją pandemii COVID – 19
Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim wprowadza

od dnia 22 marca 2021 roku do odwołania

ograniczenia w dostępie do budynku urzędu

GODZINY PRACY STAROSTWA NIE ULEGAJA ZMIANIE 

Dostęp do budynku będzie regulowany przez pracowników oddelegowanych do tych celów, którzy będą również udzielać wszelkich informacji

PROSIMY O OGRANICZENIE WIZYT W URZĘDZIE W SPRAWACH, KTÓRE NIE SĄ PILNE LUB JEŚLI MOŻNA ZAŁATWIAĆ JE W SPOSÓB ZDALNY POPRZEZ KONTAKT TELEFONICZNY LUB POCZTĘ ELEKTRONICZNĄ

Kontakt z urzędem jest możliwy  pocztą elektroniczną oraz ePUAP, a także telefonicznie pod numerem telefonu:

Centrala 062 737 84 00

Sekretariat Starosty 062 737 84 02

 lub pod pozostałymi dostępnymi numerami znajdującymi się w zakładce ,,Kontakt’’ na stronie www.powiat-ostrowski.pl

 

Więcej informacji na temat ograniczeń w dziale tablica ogłoszeń

Aktualności
Spawacze będą jeszcze bardziej poszukiwani

Na nowoczesnej, sterowanej numerycznie wycinarce plazmowej do cięcia blach mogą się kształcić uczniowie w pracowni spawalniczej Centrum Kształcenia Praktycznego w Ostrowie. Urządzenie zakupione z funduszy unijnych właśnie trafiło do szkoły.

Wolontariat - lek na trudne czasy

Wolontariat - lek na trudne czasy

9 kwietnia 2021 roku

Pomoc przynosi korzyści nie tylko tym, którzy ją otrzymują, lecz także tym, którzy obdarowują innych swoim czasem, energią, datkami. Daje poczucie szczęścia i zapobiega depresyjnym nastrojom. Jak wzbudzić w sobie pasję pomagania?

Sukces w świecie mody

Sukces w świecie mody

9 kwietnia 2021 roku

Zuzanna Russek, uczennica Zespołu Szkół Usługowych zajęła pierwsze miejsce w ogólnopolskim Konkursie dla Młodych Krawców i Projektantów „Mała Pętelka”.  W swoim dziele odważnie połączyła polski folklor z japońską technika ręcznego barwienia.

Germaniści z IV LO z kolejnymi laurami

Uczeń IV Liceum Ogólnokształcącego w Ostrowie Wielkopolskim Kacper Zarzecki wywalczył zaszczytny tytuł Finalisty w 44. Olimpiadzie Języka Niemieckiego! To ogromny sukces, który daje mu zwolnienie z matury z języka niemieckiego na poziomie podstawowym i rozszerzonym.

Tancerki GWIAZDY z awansem

Tancerki GWIAZDY z awansem

1 kwietnia 2021 roku

Duży sukcesem zakończył się udział przedstawicielek Grupy Baletowej „Gwiazda” w krajowych eliminacjach do światowego finału Dance World Cup. Kwalifikacje do udziału w finale pucharu świata w tańcu corocznie odbywają się w Krakowie. Do finału zakwalifikowano aż cztery choreografie, wykonane przez duety i solistki „Gwiazdy”.

Rodzić rodzinnie

Rodzić rodzinnie

1 kwietnia 2021 roku

Prawie pół tysiąca dzieci przyszło na świat w ostrowskim szpitalu od początku 2021 roku. W ostrowskiej lecznicy bezpośrednio towarzyszyć mogą tatusiowie, bo normalnie odbywają się tutaj porody rodzinne.

Na renowację zabytków

Na renowację zabytków

1 kwietnia 2021 roku

Dwa zabytkowe kościoły na terenie Powiatu Ostrowskiego otrzymają w tym roku wsparcie w ramach powiatowego funduszu na renowację zabytków. Obydwa dofinansowano kwotą 50 tys. zł.

Nowa kawiarenka uczniowska

Nowa kawiarenka uczniowska

29 marca 2021 roku

Jest kolorowa, przytulna, przyjazna i zachęca do spędzenia tutaj każdej wolnej chwili w szkole. Tak właśnie prezentuje się odnowiona kawiarenka uczniowska w I Liceum Ogólnokształcącym w Ostrowie.

Ostatnie pożegnanie radnego G. Finke

W dniu 27 marca 2021 r. w kościele pw. św. Barbary w Odolanowie odbył się pogrzeb śp. Grzegorza Finke radnego powiatowego, Wiceprzewodniczącego Rady Powiatu Ostrowskiego obecnej kadencji.

Wiosenne remonty na drogach

Wiosenne remonty na drogach

25 marca 2021 roku

Kilkadziesiąt kilometrów zmodernizowanych dróg, nowych chodników i ścieżek rowerowych powstanie w tym roku na drogach powiatowych. Na ten cel Powiat Ostrowski przeznaczy ponad 21 mln zł, a w ciągu roku kwota ta powinna się jeszcze zwiększyć.

Oferta dla absolwentów

Oferta dla absolwentów

23 marca 2021 roku

Wyższa Szkoła handlu i Usług w Poznaniu zachęca uczniów z terenu Powiatu Ostrowskiego do rozpoczęcia nauki w swoich murach. Dla chętnych przygotowała dwa stypendia, które pozwolą sfinansować trzy lata nauki w tej szkole.

Więcej łóżek dla zakażonych koronawirusem

Coraz więcej młodych ludzi choruje na koronawirusa. Co gorsze szybciej u nich postępuje choroba, a wielu wymaga leczenia szpitalnego. Decyzją Wojewody Wielkopolskiego od wtorku 23 marca 2021 r. w szpitalu powstanie kolejnych 70 tzw. miejsc covidowych.  

I LO Orłem Edukacji

I LO Orłem Edukacji

19 marca 2021 roku

I Liceum Ogólnokształcące w Ostrowie otrzymało ORŁA EDUKACJI 2021 Dyplom i Status Laureata za osiągnięcia edukacyjne szkoły. To kolejne tego typu wyróżnienie dla tej szkoły.

Sukces młodej pianistki

Sukces młodej pianistki

18 marca 2021 roku

Ostrowianka Magdalena Adamczak zdobyła I miejsce na odbywającym się w Hiszpanii międzynarodowym konkursie „World Art Games” – International Art Media Contest, organizowanym przez agencję Fiestalonia Milenio.

Coraz więcej chorych

Coraz więcej chorych

18 marca 2021 roku

Potwierdzają się czarne scenariusze dotyczące trzeciej fali koronawirusa! Wzrost zachorowań przekłada oznacza, że zajęte są wszystkie stanowiska respiratorowe w ostrowskim szpitalu, a niemal 100 procentowe obłożenie mają łóżka dla chorych zakażonych wirusem.

Nową drogą do Wielowsi

Nową drogą do Wielowsi

16 marca 2021 roku

Przebudowa drogi Rososzyca Wielowieś to jedna z największych inwestycji drogowych planowanych w tym roku przez powiat na terenie Gminy Sieroszewice. W sumie wyremontowany zostanie ponad sześciokilometrowy docinek drogi.

Wyjątkowe propozycje modowe

Wyjątkowe propozycje modowe

11 marca 2021 roku

Pod skrzydłami Młodzieżowej Akademii Mody ZSU powstały wyjątkowe kolekcje odzieży przygotowane przez młode adeptki branży odzieżowej. Zarówno projekty, zastosowane materiały, jak i sposób zaprezentowania kolekcji robią wrażenie.

Z awansem do finału

Z awansem do finału

10 marca 2021 roku

Aleksandra Kaczmarek uczennica Zespołu Szkół Usługowych w Ostrowie będzie reprezentować swoją szkołę oraz Okręgowy Inspektorat Pracy w Poznaniu podczas finału ogólnokrajowego konkursu o wiedzy z zakresu prawa pracy.

Wspieramy lokalny sport

Wspieramy lokalny sport

9 marca 2021 roku

Drużyna LKS „Piast” Czekanów to kolejny zespół z terenu Powiatu Ostrowskiego, która otrzymała komplet nowych strojów piłkarskich sfinansowanych z budżetu powiatu.

Uczcili pamięć „Żołnierzy Wyklętych”

W Narodowym Dniu Pamięci „Żołnierzy Wyklętych” w Ostrowie Wielkopolskim upamiętniono ludzi powojennego podziemia niepodległościowego i antykomunistycznego.

Archiwum: 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 |