OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Aktualności
Gramy razem z WOŚP!

Gramy razem z WOŚP!

20 stycznia 2022 roku

30 stycznia zagra po raz kolejny – będzie to 30 Finał – Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy. Finał WOŚP to jednodniowa zbiórka publiczna, organizowana przez Fundację Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy. Od wielu lat Finałom WOŚP towarzyszą także akcje internetowe i wydarzenia zamknięte.

11 finał WOŚP w Zespole Szkół Specjalnych.

W dniu 13 stycznia 2022 r. w Zespole Szkól Specjalnych odbył się finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. W tym roku fundacja Jurka Owsiaka zbiera pieniądze na okulistykę dziecięcą.

Zaproszenie na mammografię

Zaproszenie na mammografię

18 stycznia 2022 roku

Ośrodek Radioterapii w Kaliszu filia Wielkopolskiego Centrum Onkologicznego w Poznaniu prowadzi profilaktyczne badania mammograficzne i zaprasza wszystkie Panie pomiędzy 50 a 69 rokiem życia.

Na kolędową nutę w Uciechowie

Na kolędową nutę w Uciechowie

17 stycznia 2022 roku

W miniony weekend w parafii p.w. Podwyższenia Krzyża św. w Uciechowie, wystąpił Chór Nauczycielski im. Stanisława Wiechowicza pod dyrekcją Janusza Lipińskiego. To była już szósta edycja zorganizowana w ramach cyklu „Powiatowe Kolędowanie’’.

Powiat tworzą ludzie

Powiat tworzą ludzie

17 stycznia 2022 roku

„Powiat tworzą ludzie’’ – to hasło towarzyszące noworocznym spotkaniom Liderów Życia Społecznego Powiatu, wyjątkowych spotkań z ludźmi, których działalność i sukcesy składają się na różnorodność i bogactwo powiatu. W tym roku Starosta Ostrowski zaprosił „zwyczajnych niezwyczajnych’’ już po raz dziewiąty.

Wyniki konkursu ofert na realizację zadań publicznych w 2022 roku

Zakończył się konkurs na realizację zadań publicznych w 2022 roku przeznaczony dla organizacji pozarządowych i innych podmiotów prowadzących działalność pożytku publicznego.

Ranking szkół 2022

Ranking szkół 2022

14 stycznia 2022 roku

Ranking organizowany rokrocznie przez Fundację Edukacyjną „Perspektywy” ukazał informacje dotyczące szkół z całej Polski. W tym zestawieniu ostrowskie szkoły wypadły bardzo dobrze, mają powody do zadowolenia.

Nowe instrumenty w szkole muzycznej

Nowe instrumenty w szkole muzycznej

11 stycznia 2022 roku

Po raz kolejny Zespół Szkół Muzycznych im. Krzysztofa Komedy-Trzcińskiego w Ostrowie otrzymał  partię nowych instrumentów muzycznych. Saksofon, skrzypce, flety oraz inne instrumenty zakupiono z budżetu Powiatu Ostrowskiego.

Zdrowa aorta – bezpłatne badania

Zdrowa aorta – bezpłatne badania

11 stycznia 2022 roku

W piątek, 21.01.2022r. w Szpitalu w Ostrowie Wielkopolskim przy ul. Limanowskiego 20/22,  odbędzie się bezpłatne badanie USG aorty brzusznej w ramach Wielkopolskiego Programu ZDROWA AORTA.

Samorządowcy w Sadowiu

Samorządowcy w Sadowiu

10 stycznia 2022 roku

Już po raz XXIII w dniu 6 stycznia 2022 r. w Święto Trzech Króli odbyło się Noworoczne Spotkanie Samorządowców Powiatu Ostrowskiego. Ze względów sanitarnych tym razem ograniczono jedynie do uroczystej Mszy św.

Pomysł na ferie- zajęcia w MDK

Pomysł na ferie- zajęcia w MDK

10 stycznia 2022 roku

Zapisy ruszyły! Zapraszamy wszystkie chętne dzieci z powiatu ostrowskiego na zajęcia feryjne do Młodzieżowego Domu Kultury.

Kalendarium powiatu 2021

Kalendarium powiatu 2021

31 grudnia 2021 roku

Poniżej przedstawiamy kalendarium Powiatu Ostrowskiego przedstawiające wybrane wydarzenia, które miały miejsce w 2021 roku.

Powiat ma nowy budżet

Powiat ma nowy budżet

30 grudnia 2021 roku

Budżet Powiatu Ostrowskiego na 2022 r. przyjęty! Radni powiatowi jednogłośnie przyjęli tę jedną z najważniejszych uchwał samorządowych podkreślając, że mimo trudności jest dobrze zaplanowany i realny.  

Pamięci Powstańców Wielkopolskich

W dniu 27 grudnia 2021 r. odbyły się uroczystości związane z 103. rocznicą wybuchu Powstania Wielkopolskiego. Po raz pierwszy rocznicowe obchody odbywały się w randze święta państwowego.

Powstanie Wielkopolskie - zwycięstwo narodu

Z okazji zbliżającego Narodowego Dnia Zwycięskiego Powstania Wielkopolskiego na Starostwie Powiatowym zawisła flaga narodowa i okolicznościowy baner. Powiat Ostrowski przygotował powstańcze flagi dla powiatowych szkół, jednostek oraz dla mieszkańców.

Nowe samochody ZSP w Przygodzicach

Nowe samochody ZSP w Przygodzicach

22 grudnia 2021 roku

Dwa nowe samochody przekazane zostały Zespołowi Szkół Ponadgimnazjalnych w Przygodzicach. Uczniowie będą mieć do dyspozycji nowe auto do nauki jazdy oraz Bus-a.

Szkolenie zespołów przedmiotowych w I LO

Z inicjatywy dyrektora szkoły dr. Marka Lewickiego 13 grudnia 2021 roku, w sali audytoryjnej im. dr. Józefa Jachimka, odbyło się kolejne szkolenie dla nauczycieli – członków zespołów przedmiotowych : polonistycznych, języków obcych i humanistycznych.  Tematyka zajęć dotyczyła procesu tworzenia tekstów i została ujęta w formule „Od artykułu do książki”.

Zawodnicy OTB LOTKA w nowych strojach

Ostrowska Liga Badmintona to cykl turniejów dla najmłodszych członków klubu LOTKA. Ma na celu przygotowanie do współzawodnictwa najmłodszych zawodników klubu. Podczas kolejnego w tym roku turnieju, który odbył się 19 grudnia 2021 r.,  zawodnicy otrzymali nowe stroje ufundowane przez Powiat Ostrowski.

Strażacy mają nowe władze

Strażacy mają nowe władze

16 grudnia 2021 roku

Przemysław Kaźmierczak został ponownie wybrany Prezesem Zarządu Powiatowego Ochotniczych Straży Pożarnych. Podsumowanie mijającej kadencji i wybory nowych władz odbyły się 12 grudnia 2021 r.

Recytatorzy z IV LO

Recytatorzy z IV LO

16 grudnia 2021 roku

Troje uczniów IV Liceum Ogólnokształcącego im. Fryderyka Chopina w Ostrowie Wielkopolskim zostało wyróżnionych w konkursie recytatorskim #PanTadeusz organizowanym przez Zarząd Województwa Wielkopolskiego we współpracy z Teatrem Miejskim w Lesznie oraz Centrum Doskonalenia Nauczycieli w Lesznie.

Archiwum: 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 |