OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Aktualności
Powiadomienie o ryzyku wystąpienia przekroczenia poziomu informowania dla pyłu zawieszonego PM10 w powietrzu

Przedstawiamy informacje o ryzyku przekroczenia poziomu informowania dla pyłu zawieszonego PM10 w powietrzu w Województwie Wielkopolskim.

Od Fantasy do Horroru. Anna Musiałowicz w I LO

W miniony czwartek w sali audytoryjnej I Liceum Ogólnokształcącego im. Jana Kompałły i Wojciecha Lipskiego w Ostrowie Wielkopolskim odbyło się spotkanie z Anną Musiałowicz - autorką opowiadań i powieści grozy, absolwentką tej szkoły.

Arkady Cup 2022

Arkady Cup 2022

23 listopada 2022 roku

Dwustu zawodników rywalizowało w siedemnastu kategoriach w zawodach w biegu na orientację Arkady Cup 2022. Imprezę, która była jednocześnie Otwartymi Mistrzostwami Powiatu Ostrowskiego zorganizował Uczniowski Klub Sportowy Arkady w Raszkowie.

Ruszają zawodowi specjaliści

Ruszają zawodowi specjaliści

22 listopada 2022 roku

Powiat Ostrowski rozpoczął realizację nowego projektu pn. „Specjaliści - program kompleksowego kształcenia zawodowego w powiecie ostrowskim’’. Dzięki niemu trzy szkoły zawodowe z naszego powiatu: Zespół Szkół Usługowych, Zespół Szkół Ekonomicznych oraz Zespół Szkół Ponadpodstawowych CKU w Przygodzicach, zostaną doposażone w nowoczesny sprzęt, a uczniowie i nauczyciele zdobędą nowe umiejętności i kwalifikacje.

W salonie muzycznym z Fryderykiem i jego muzami

„W salonie muzycznym z Fryderykiem i jego muzami” – taki tytuł nosi widowisko artystyczne stworzone przez ostrowskie Koło Towarzystwa im. Fryderyka Chopina. Pierwsze, romantyczne spotkanie z wielkim kompozytorem odbyło się w Forum Synagoga w miniony wtorek. Kolejne zaplanowano na wtorek, 22 listopada, na godzinę 15:00.  

Trzecie miejsce na turnieju w ramach Narodowego Dnia Tenisa Stołowego

Młodziczka z Klubu LKS TAJFUN Agata Strzelczak zajęła trzecie miejsce w turnieju U-13. Zawody odbyły się w Gdańsku z okazji Narodowego Dnia Tenisa Stołowego.

Dotacje dla organizacji pozarządowych

Ruszył otwarty konkurs ofert na realizację zadań publicznych Powiatu Ostrowskiego w 2023 roku. Organizacje pożytku publicznego będą mogły starać się o dotacje w 6 sferach i skorzystać w sumie z ponad 284 tys. zł. Oferty można składać najpóźniej do 8 grudnia 2022 roku.

Adam Spychała Mistrz z ostrowskiej PSP

W dniu 16 listopada 2022 r. odbyło się spotkanie z Adamem Spychałą strażakiem ostrowskiej komendy PSP, który jako pierwszy Polak został Mistrzem Świata w wymagającej żelaznej kondycji dyscyplinie Firefighter Combat Challenge.

Filip Pioch 3 w II Grand Prix Wielkopolski Kadetów

W Poznaniu rozegrano II Grand Prix Wielkopolski Kadetek i Kadetów w tenisie stołowym.W zawodach udział wzięło trzech zawodników klubu LKS TAJFUN: Bartłomiej Rudowicz (kadet), Filip Pioch (młodzik), Tymon Kokot (młodzik).

Konkurs „Budowlane ABC” oraz podpisanie porozumienia z Izbą Inżynierów Budownictwa

14 listopada 2022 r. uczniowie technikum budownictwa wraz z opiekunem oraz dyrekcją mieli okazję uczestniczyć w rozpoczynającym się w Zespole Szkół Budownictwa i Kształcenia Zawodowego w Koninie „Tygodniu Budownictwa w ZSBiKZ”.

Ostrowski Dzień Niepodległości

Ostrowski Dzień Niepodległości

15 listopada 2022 roku

W dniu 11 listopada odbyły się w Ostrowie Wielkopolskim uroczystości związane z 104. Rocznica odzyskania przez Polskę Niepodległości.

Rusza „Zmowa słowa” – konkurs poetycki w MDK

Można już zgłaszać swoje teksty do konkursu poetyckiego „Zmowa słowa”. Poetycka rywalizacja organizowana jest po raz czwarty przez Młodzieżowy Dom Kultury w Ostrowie Wielkopolskim i adresowana jest do młodych mieszkańców powiatu ostrowskiego.

Dzień Biało-Czerwony w Zespole Szkól Specjalnych w Ostrowie

Już po raz 18. Zespół Szkól Specjalnych w Ostrowie uczcił Narodowe Święto Niepodległości. Zgodnie z wieloletnią tradycją społeczność „Specjalnej” świętuje wraz ze znamienitymi gośćmi reprezentującymi między innymi świat polityki, sportu i służb mundurowych. Obchody 11 Listopada uświetniali już: starostowie i posłowie, koszykarki i koszykarze Ostrovii i Stal Ostrów, mistrz świata w  Para Taekwondo, piłkarze ręczni KPR Ostrovii, piłkarze nożni TP Ostrovii 1909 i LKS Centry Ostrów oraz żużlowcy TŻ Ostovia.

Uczennica Zespołu Szkół Usługowych wśród laureatów ogólnopolskiego Konkursu na plakat promujący Międzynarodowy Dzień Mediacji 2022

Konkurs organizowany przez Ministerstwo Sprawiedliwości ma pomóc w upowszechnieniu wiedzy na temat mediacji i zachęcić do korzystania z niej. Konkurs pomaga popularyzować wśród uczniów mediację – skuteczną metodę rozwiązywania sporów i zachęca młodych ludzi do kreatywności. Zadanie konkursowe polegało na stworzeniu plakatu, promującego mediację – jedną z metod polubownego rozwiązywania sporu. Z Zespołu Szkół Usługowych wzięło w nim udział ośmioro uczniów.

II Międzynarodowy Festiwal Wokalny w MDK

II Międzynarodowy Festiwal Wokalny „Wielkopolski Paradise 2022” odbył się w dniach 22-23 października w sali widowiskowej Młodzieżowego Domu Kultury. W imprezie pod patronatem Starosty Ostrowskiego Pawła Rajskiego wzięło udział 110 wokalistów z Litwy, Ukrainy, Białorusi i Polski.

Nabór wniosków do programu „Asystent osobisty osoby z niepełnosprawnościami”

Rozpoczął się nabór wniosków do programu resortowego Ministra Rodziny i Polityki Społecznej „Asystent osobisty osoby z niepełnosprawnościami” – edycja 2023”. Oferty należy składać do 22 listopada 2022 r.

Złoto i brąz dla Tajfunu w II Grand Prix Wielkopolski Młodzików

Niezwykle owocne i obfitujące w zdobycze medalowe były dla tenisistów stołowych zespołu Tajfun Ostrów ostatnie dni. Największym sukcesem zakończyło się II Grand Prix Wielkopolski Młodziczek i Młodzików, z którego Filip Pioch powrócił ze złotem, a Agata Strzelczak z brązem.

VII Edycja Funduszu TECHNO-GRANT

VII Edycja Funduszu TECHNO-GRANT

7 listopada 2022 roku

Od 15 listopada można składać wnioski o dofinansowanie w ramach siódmej edycji „TECHNO – GRANT” – ów. Celem Funduszu „TECHNO-GRANT” jest wsparcie uczniów szkół ponadpodstawowych, dla których organem prowadzącym jest Powiat Ostrowski, w realizacji ich pomysłów technicznych a także uzyskanie innowacyjnych rozwiązań technicznych oraz umożliwienie zaprezentowania się tychże uczniów i ich pomysłów pracodawcom. Wspomniany projekt ma na celu rozwijanie wśród uczniów kreatywności i innowacyjności.

„Związki Radziwiłłów z Ostrowem i ostrowskim gimnazjum”- wykład Witolda Banacha w I Liceum Ogólnokształcącym

W czwartek 3 listopada 2022 roku w sali audytoryjnej I Liceum Ogólnokształcącego im. ks. J. Kompałły i W. Lipskiego odbyło się spotkanie autorskie Witolda Banacha - dyrektora Muzeum Miasta Ostrowa Wielkopolskiego. Wykład nieformalnie zainaugurował działalność odnowionej czytelni biblioteki szkolnej. Miejsce to nabrało nowego charakteru po rewitalizacji przeprowadzonej w ramach środków pochodzących z Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa.

„Amerykański sen” w IV LO

„Amerykański sen” w IV LO

4 listopada 2022 roku

Amerykański sen – prawdy i mity to temat spotkania autorskiego młodzieży IV Liceum Ogólnokształcącego im. Fryderyka Chopina w Ostrowie Wielkopolskim z mieszkającą w Kalifornii Żanetą Auler, które odbyło się 28 października.

Archiwum: 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 |