OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Informacja

Referat Wydawania Uprawnień dla Kierowców

będzie nieczynny

od godz. 12.00 dnia 22 stycznia 2020 r.

do dnia 24 stycznia 2020r. włącznie

z powodu prowadzenia prac remontowych.

Informacja

Zgodnie z Art. 8 pkt. 5 ustawy z dnia 5 sierpnia 2018 r. o nieodpłatnej pomocy prawnej, nieodpłatnym poradnictwie obywatelskim oraz edukacji prawnej
(Dz. U. z 2017r. poz. 2030, z 2018 r. poz. 1467)
w celu skorzystania z pomocy prawnej należy
umówić się na wizytę pod numerem telefonu

539 526 070

Zapisy będą odbywały się w dniach:
wtorek (godz. 12.00-14.00)
czwartek (godz. 12.00-14.00)

Aktualności
Koncert Krystyny Prońko

Koncert Krystyny Prońko

28 stycznia 2020 roku

Przed nami kolejna odsłona muzycznego koncertu z charytatywnym przesłaniem. W dniu 20 lutego 2020 r. w ramach „muzycznych ostatków’’ Paweł Rajski Starosta Ostrowski zaprasza na koncert Krystyny Prońko z towarzyszeniem Big Bandu Powiatu Ostrowskiego pod dyrekcją Roberta Matuszewskiego oraz Chóru Mieszanego Con Forza ZSM w Ostrowie pod dyrekcją Janusza Lipińskiego.

6 Maraton Uśmiechu

6 Maraton Uśmiechu

24 stycznia 2020 roku

Ruszyła kolejna edycja zapisów do Maratonu Uśmiechu, który odbędzie się 17 maja 2020 roku. Będzie to już 6. Maraton Uśmiechu – uśmiech podaj dalej. Organizatorami są: Zespół Szkół Specjalnych im. Janusza Korczaka w Ostrowie Wielkopolskim, Powiat Ostrowski, Stowarzyszenie Wspierające Działalność Zespołu Szkół Specjalnych w Ostrowie Wielkopolskim – PROMYK, Klub Sportowy MARATON Ostrów Wielkopolski.

75 rocznica wyzwolenia miasta

75 rocznica wyzwolenia miasta

23 stycznia 2020 roku

W dniu 23 stycznia 2020r. uczczono 75 rocznicę oswobodzenia miasta Ostrowa spod okupacji niemieckiej. W miejscach pamięci znicze i wiązanki kwiatów w narodowych barwach złożyła m.in. reprezentacja Powiatu Ostrowskiego.

Bezpłatny kurs opieki nad seniorami !

Do 5 lutego 2020r. można zgłosić swój udział w kursie UMIEJĘTNOŚCI OPIEKI NAD OSOBAMI STARSZYMI I PRZEWLEKLE CHORYMI. Kurs jest bezpłatny i przeznaczony dla osób powyżej 16 roku życia. Spotkania poprowadzą profesjonaliści pracujący na Oddziale Geriatrycznym ostrowskiego szpitala oraz związani z Fundacją Mocni Miłością.

Miejsca atrakcyjne dla turystów - finał konkursu Poznaj swój Powiat Ostrowski

Szkolny Powiatowy Konkurs Turystyczny „Poznaj swój Powiat Ostrowski” został uroczyście podsumowany. Autorzy prac bogatych w treść, często zaskakujących, przykuwających uwagę formą prezentacji zostali uhonorowani i  nagrodzeni.

Ginekologia do remontu

Ginekologia do remontu

21 stycznia 2020 roku

Około 120 dni roboczych, tyle według deklaracji potrzebuje firma budowlana na generalna metamorfozę oddziału ginekologiczno-położniczego ostrowskiego szpitala. Po zakończeniu prac będzie to jeden najlepiej wyposażonych i posiadających najwyższe standardy pobytu oddział w regionie.

Ferie zimowe w MDK

Ferie zimowe w MDK

21 stycznia 2020 roku

W okresie ferii zimowych bogatą i zróżnicowaną ofertę przygotował Młodzieżowy Dom Kultury w Ostrowie Wielkopolskim.

Nowa twarz pałacu w Lewkowie

Nowa twarz pałacu w Lewkowie

14 stycznia 2020 roku

Trwa remont w Zespole Pałacowo-Parkowym w Lewkowie. Zrealizowane już zostały główne prace budowlane, aura sprzyja także temu, że prace postępują zgodnie z planem. Obiekt ma być gotowy w połowie 2021 roku.

Przyznano dotacje dla organizacji pozarządowych

Zakończył się konkurs dotyczący zadań publicznych w 2020 roku przeznaczony dla organizacji pozarządowych i innych podmiotów prowadzących działalność pożytku publicznego.

Forum Rolnicze

Forum Rolnicze

13 stycznia 2020 roku

W dniu 15 stycznia 2020 roku odbędzie się kolejne Forum Rolnicze Powiatu Ostrowskiego. W spotkaniu uczestniczyć będą m.in.: parlamentarzyści oraz przedstawiciele agend i instytucji pracujących na rzecz rolnictwa, działacze samorządu terytorialnego i rolniczego, przedstawiciele organizacji społeczno-zawodowych i związkowych działających w otoczeniu rolnictwa. Szczegóły w załącznikach.

Chór Nauczycielski na Jubileusz

Chór Nauczycielski na Jubileusz

12 stycznia 2020 roku

Już po raz piąty w kościele parafialnym w Wierzbnie odbył się koncert w ramach „Powiatowego Kolędowania’’.

Noworoczne spotkanie liderów

Noworoczne spotkanie liderów

12 stycznia 2020 roku

Już po raz ósmy obyło się Noworoczne Spotkanie Liderów Życia Społecznego Powiatu Ostrowskiego. W tym roku wybrano wyjątkowe miejsce aulę I Liceum Ogólnokształcącego.

Mobilny asystent do rehabilitacji

Mobilny asystent do rehabilitacji

10 stycznia 2020 roku

Nowy sprzęt medyczny - zmotoryzowany pionizator oraz chodzik w jednym urządzeniu -  trafił dzisiaj na Oddział Neurologiczny wraz z Pododdziałem Udarowym ostrowskiego szpitala. Amerykański sprzęt Biodex Mobility Assist to urządzenie ułatwiające rehabilitację osób wymagających żmudnych ćwiczeń i pomocy osób trzecich.

Powiatowe Kolędowanie- zapraszamy w najbliższą niedzielę
Spotkanie samorządowców

Spotkanie samorządowców

8 stycznia 2020 roku

Już po raz dwudziesty pierwszy odbyło się noworoczne spotkanie samorządowców Powiatu Ostrowskiego. To świecka tradycja w ramach której w Święto Trzech Króli spotykają się ci, którzy działają na rzecz swoich wspólnot lokalnych.

Ptasia grypa w powiecie

Ptasia grypa w powiecie

4 stycznia 2020 roku

W związku z wykryciem na terenie Powiatu Ostrowskiego ogniska wysoce zjadliwej grypy ptaków zwołano w trybie pilnym posiedzenie Powiatowego Sztabu Kryzysowego.

Jednogłośny budżet na 2020

Jednogłośny budżet na 2020

3 stycznia 2020 roku

Ponad 172 mln zł wyniosą dochody Powiatu Ostrowskiego w 2020 roku. Tak zakłada przyjęty budżet na 2020 r. Uchwałę budżetową radni powiatowi podjęli jednogłośnie 27 grudnia 2019 r.

III miejsce dla powiatu ostrowskiego

Powiat ostrowski wywalczył  trzecie miejsce w XXI edycji Współzawodnictwa Sportowo-Turystycznego Powiatów Województwa Wielkopolskiego o Puchar Marszałka Województwa Wielkopolskiego.

Jubileuszowe XXV otwarte Mistrzostwa wsi Łąkociny w tenisie stołowym

Gdy przed ćwierćwieczem organizatorzy mistrzostw wsi Łąkociny w tenisie stołowym przygotowywali pierwsze zawody, nie zdawali sobie sprawy że wpiszą się one na stałe do kalendarza sportowych imprez organizowanych cyklicznie w powiecie ostrowskim. 25 lat tradycji… 25 lat emocji… 25 lat popularyzacji tenisa stołowego w środowisku wiejskim…

Mistrzostwa Powiatu Ostrowskiego w piłce siatkowej

W ostatnim tygodniu nauki w grudniu, swoje finałowe zawody w ramach Mistrzostw Powiatu Ostrowskiego szkół ponadpodstawowych rozegrały siatkarki i siatkarze.   

Archiwum: 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 |