OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Aktualności
Mistrzostwa najmłodszych tenisistów

W dniu 22 maja br. od godz. 10:00 w Raszkowie odbędą się Mistrzostwa Wielkopolski żaczek i żaków w tenisie stołowym na rok 2022. Patronat nad imprezą objął Przewodniczący Rady Powiatu Ostrowskiego Piotr Walkowski.

Serce na nowo

Serce na nowo

20 maja 2022 roku

Pięć nowoczesnych zestawów do zdalnej rehabilitacji pacjentów po zawałach otrzymał oddział kardiologiczny ostrowskiego szpitala. Urządzenie ułatwi powrót do zdrowia szczególnie pacjentom, którzy musieli dojeżdżać do Ostrowa z odległych miejscowości.

XV edycja konkursu „Młody Innowator 2021/2022” rozstrzygnięta

W tej edycji konkursu sukcesem pochwalić się może tegoroczny absolwent ostrowskiego Zespołu Szkół Technicznych, Bartłomiej Owczarz. Bartek zajął II miejsce w kategorii Technikum w Polsce.

Wawrzyny dla najlepszych

Wawrzyny dla najlepszych

19 maja 2022 roku

Już po raz siódmy wręczone zostały Sportowe Wawrzyny Starosty Ostrowskiego. To nagroda mająca charakter prestiżowy przyznawana za sukcesy sportowe oraz działalność na rzecz sportu.

Szkoły z Turcji i z Grecji z wizytą w Ostrowie Wielkopolskim

W ramach wymiany młodzieży, do Ostrowa Wielkopolskiego przyjechała delegacja z Turcji oraz Grecji. Przyjazd ten zorganizowany był w ramach projektu Erasmus + Human Rights, którego w listopadzie uczestnikami byli uczniowie ostrowskiego Zespołu Szkół Technicznych.

Mistrzostwa Okręgu Południowej Wielkopolski

Dzień 15 maja 2022 roku zapisze się w pamięci kibiców tenisa stołowego. Kluby LKS Tajfun oraz LKS Orzeł mogą pochwalić się znacznymi osiągnięciami na tym polu – kolejne medale zapisały się na ich kontach podczas Mistrzostw Okręgu Południowej Wielkopolski, odbywających się w Daniszynie.

LKS „Orzeł” drużynowym Wicemistrzem Wielkopolski w tenisie stołowym

W odbytych 15 maja 2022 roku, zawodach kwalifikacyjnych do Mistrzostw Polski Młodzików i Młodziczek, zawodniczki klubu LKS ''Orzeł” Wysocko Wielkie, Aleksandra Nawrocka i Amelia Kucharska,  wywalczyły drużynowe Wicemistrzostwo Wielkopolski.

Zawodnik LKS „Tajfun” brązowym medalistą w tenisie stołowym

14 maja 2022 roku, w miejscowości Lisiec Wielki, koło Konina odbyły się Mistrzostwa Wielkopolski Młodziczek i Młodzików w tenisie stołowym (rocznik 2009 i młodsi). Trzecie miejsce zajął zawodnik LKS Tajfun Ostrów Wielkopolski.

Premier w szpitalu

Premier w szpitalu

16 maja 2022 roku

W niedzielę 15 maja 2022 r. w ostrowskim szpitalu przebywał Prezes Rady Ministrów Mateusz Morawiecki. Podczas krótkiej wizyty szef rządu zwiedził Oddział Izolacyjny oraz Neonatologiczny. Spotkał się także z dziennikarzami.

55+2-lecie Chóru Nauczycielskiego

Ostrowscy sympatycy Chóru Nauczycielskiego im. Stanisława Wiechowicza mieli okazję w sobotę, 14 maja 2022 r., posłuchać tego znanego zespołu w zróżnicowanym muzycznie repertuarze podczas specjalnego koncertu jubileuszowego.

Rusza nabór do szkół średnich / Розпочинається набір до загальноосвітніх навчальних закладів

W dniach od 16 maja do 20 czerwca 2022r. odbędzie się nabór do szkół średnich. Wnioski o przyjęcie do szkoły ponadpodstawowej składane będą drogą elektroniczną, a oryginały dokumentów w późniejszym etapie w danej szkole. KOLEJNOŚĆ ZGŁASZANIA NIE MA TU ZNACZENIA, WAŻNE SĄ: PUNKTACJA I PREFERENCJE. Z systemu mogą skorzystać również uczniowie z Ukrainy. З 16 травня по 20 червня 2022р. відбудеться набір до середніх шкіл. Заявки на вступ до початкової школи подаватимуться в електронному вигляді, а оригінали документів будуть подані пізніше в даній школі. ПОРЯДОК ЗАСТОСУВАННЯ НЕ МАЄ ЗНАЧЕННЯ, ВАЖЛИВИМ Є: КІЛЬКІСТЬ БАЛІВ ТА УПОДОБАННЯ. Системою можуть користуватися і студенти з України.

Gotowi nieść pomoc

Gotowi nieść pomoc

12 maja 2022 roku

Ponad 80 osób ukończyło, rozpoczęty 6 kwietnia 2022 roku, bezpłatny kurs dotyczący opieki nad osobami starszymi, zorganizowany przez lekarzy Oddział Geriatrii ostrowskiego szpitala. Certyfikaty zostały rozdane w dniu 11 maja, w Zespole Szkół Specjalnych w Ostrowie Wielkopolskim.

KONCERT JUBILEUSZOWY 57 – LECIA CHÓRU NAUCZYCIELSKIEGO im. Stanisława Wiechowicza

14 maja 2022 roku o godzinie 17.00, w auli Szkoły Podstawowej nr 4 przy ulicy Ludwika Waryńskiego w Ostrowie Wielkopolskim odbędzie się KONCERT JUBILEUSZOWY ostrowskiego CHÓRU NAUCZYCIELSKIEGO im. Stanisława Wiechowicza, kierowanego przez Janusza Lipińskiego. Z wiadomych powodów, będzie to niejako „jubileusz z dwuletnim opóźnieniem” To wyjątkowe wydarzenie artystyczne będzie okazją do chóralnego spotkania z publicznością, zaprezentowania aktualnego, artystycznego wizerunku zespołu, jak i do wielu spotkań, wspomnień oraz podsumowań.

Strój do zadań specjalnych

Strój do zadań specjalnych

12 maja 2022 roku

Jednostkę OSP w Sobótce odwiedził Przewodniczący Rady Powiatu Ostrowskiego - Piotr Walkowski który przekazał  nowe ubrania specjalne typu Nomex. Jest to umundurowanie, które poprawi bezpieczeństwo, a jednocześnie sprawi, że Strażacy będą w stanie lepiej pomagać potrzebującym, gdy tylko będzie taka potrzeba.

Milionowe dofinansowanie dla ostrowskiego szpitala

Kwotę 4.608,460 zł pozyskał ostrowski szpital z funduszy rządowych będących w dyspozycji Wojewody Wielkopolskiego. Wsparcie finansowe pochodzi z Funduszu Przeciwdziałania COVID-19.

Obchody Konstytucji 3 Maja w Ostrowie

W dniu 3 Maja odbyły się w Ostrowie Wielkopolskim uroczystości związane z 231.rocznicą uchwalenia Konstytucji 3 Maja.

2 maja – Dzień Flagi Rzeczypospolitej Polskiej

Dzień 2 maja obchodzony jest w Polsce jako Dzień Flagi Rzeczypospolitej Polskiej. Władze powiatu,  chcąc uczcić to młode, ale jakże bardzo ważne święto, organizują akcję rozdawania flag. W dniach 29-30 kwietnia, rozdawane były przez Starostę Ostrowskiego oraz radnych powiatu, wśród mieszkańców Ostrowa Wielkopolskiego, Odolanowa i okolic.

Uczniowie II LO w Bułgarii

Uczniowie II LO w Bułgarii

4 maja 2022 roku

Grupa 6 uczniów i 2 nauczycieli II Liceum Ogólnokształcącego w Ostrowie Wielkopolskim w dn. 24-28 kwietnia 2022 r. wzięła udział w Bułgarii w ostatnim spotkaniu projektu „Wolontariat i aktywne obywatelstwo: od jednostki do organizacji”, dofinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach programu Erasmus+.

Uczeń III LO Miłosz Woźniak - Finalistą 51. Olimpiady Biologicznej

W dniach 22-25 kwietnia 2022 r w murach Uniwersytetu Warszawskiego na Wydziale Biologii odbyły się zawody centralne 51. Olimpiady Biologicznej. Kwalifikacje do finału uzyskało 94 uczniów z całego kraju, którzy najlepiej napisali test w etapie okręgowym w styczniu br. Wśród nich znalazł się również uczeń III klasy III Liceum Ogólnokształcącego - Miłosz Woźniak.

Kolejny indeks dla ucznia III LO

Jan Potaśniczak, uczeń klasy 2a III Liceum Ogólnokształcącego w Ostrowie Wielkopolskim, został laureatem V Ogólnopolskiego Konkursu Wiedzy Krajoznawczej o Republice Czeskiej w Krakowie, zajmując ostatecznie wysokie 3 miejsce w Polsce! Zdobywając zaszczytne miejsce na podium Jan otrzymał liczne nagrody rzeczowe oraz indeks na wybrane kierunki studiów w Krakowie.

Archiwum: 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 |