OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Komunikat

Informujemy, że od dnia 1 czerwca 2020 roku Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim wznowiło działalność w pełnym zakresie. Obsługa interesantów jest prowadzona w sposób bezpośredni bez konieczności wcześniejszej rejestracji we wszystkich wydziałach i komórkach organizacyjnych.

Na terenie urzędu obowiązuje zakrywanie twarzy maseczką lub innym materiałem, dezynfekcja rąk oraz utrzymywanie odpowiedniego dystansu przez osoby oczekujące w kolejce.

Komunikat

OD DNIA 01.06.2020 ROKU

SKŁADANIE WNIOSKÓW

W REFERACIE ARCHITEKTURY i BUDOWNICTWA

W GODZINACH:

8.30-12.00

Informujemy, że po godzinie 12.00 możliwe
jest pozostawienie dokumentacji w skrzynce podawczej,
znajdującej się obok biura

Pokój nr 322

Komunikat

REFERAT ARCHITEKTURY
I BUDOWNICTWA INFORMUJE:

WSZELKIEGO  RODZAJU  WNIOSKI WRAZ Z WYMAGANYMI ZAŁĄCZNIKAMI
DOSTĘPNE SĄ – DLA WYGODY INWESTORA – NA STRONIE INTERNETOWEJ POWIATU (zakładka Jak załatwić sprawę, Wydział Rozwoju Powiatu, Referat Architektury
i Budownictwa).

 Bezpośrednie linki:

Informacja

Zgodnie z Art. 8 pkt. 5 ustawy z dnia 5 sierpnia 2018 r. o nieodpłatnej pomocy prawnej, nieodpłatnym poradnictwie obywatelskim oraz edukacji prawnej
(Dz. U. z 2017r. poz. 2030, z 2018 r. poz. 1467)
w celu skorzystania z pomocy prawnej należy
umówić się na wizytę pod numerem telefonu

539 526 070

Zapisy będą odbywały się w dniach:
wtorek (godz. 12.00-14.00)
czwartek (godz. 12.00-14.00)

Aktualności
Błogosławiona rodem z Ostrowa

W niedzielę 24 maja 2020 r. zakończył się w Poznaniu etap diecezjalny procesu beatyfikacyjnego siostry Elżbietanki Włodzimiry Wojtczak. Przyszła błogosławiona urodziła się we Franklinowie, a zmarła w obecnym Domu Pomocy Społecznej w Ostrowie.

Galeria w sieci

Galeria w sieci

28 maja 2020 roku

Galeria Sztuki Współczesnej w Ostrowie Wielkopolskim znalazła się w gronie blisko 1200 beneficjentów (spośród 6000 złożonych wniosków) i rozpoczęła realizację swojego projektu pn. „Galeria domowa”, polegającego na rejestrowaniu przygotowań i spotkań z autorami i kuratorami oraz otwierania wystaw zdalnie – na facebooku.

„Złoty standard” diagnozy autyzmu dostępny w Poradni

Poradnia Psychologiczno-Pedagogiczna w Ostrowie Wielkopolskim wzbogaciła się o cenne narzędzie diagnostyczne tzw. ADOS – 2 do diagnozy zaburzeń ze spektrum autyzmu dzieci od 12 miesiąca życia, młodzieży i osób dorosłych.  Jest to tzw. „złoty standard’’ diagnozy autyzmu na świecie.

Remont ginekologii nabiera tempa

Trwa generalny remont oddziału ginekologiczno-położniczego ostrowskiego szpitala. Po zakończeniu prac będzie to jeden najlepiej wyposażonych i posiadających najwyższe standardy pobytu oddział w regionie.

Odeszła zasłużona ostrowska salezjanka

W Ostrowie Wielkopolskim 18 maja 2020 r. zmarła s. Bożenna Stawecka, w 85 roku życia i 64 profesji zakonnej. To jej zasługą było powstanie w naszym mieście przedszkola, oratorium dla młodzieży, a także budowa szkoły podstawowej oraz realizacja wielu innych inicjatyw.

Matura 2020 - w maseczce i bez maskotek

W bezpiecznej odległości od siebie z maseczkami na twarzy i bez tradycyjnych maskotek. Tak wyglądać będzie tegoroczna matura. O szczegółach tegorocznych egzaminów dojrzałości w szkołach prowadzonych przez Powiat Ostrowski poinformowano podczas wideokonferencji w Starostwie Powiatowym.

Twórczy sukces uczniów IV LO

Twórczy sukces uczniów IV LO

15 maja 2020 roku

Młodzieżowe miniprzedsiębiorstwo IV LO „VESTITI” awansowało do e-Finału Ogólnopolskiego Konkursu na Najlepsze Młodzieżowe Miniprzedsiębiorstwo PRODUKCIK 2020, który w formie online zostanie rozegrany w dniach 2-3 czerwca 2020 r.

Terapia osób niepełnosprawnych trwa!

Pomimo zawieszenia działalności Środowiskowego Domu Samopomocy w Ostrowie Wielkopolskim terapia osób niepełnosprawnych trwa. Pracownicy dostarczają pomysły i materiały do pracy, a także służą poradą.

Komputery do zdalnej nauki

Komputery do zdalnej nauki

8 maja 2020 roku

28 wysokiej jakości laptopów wraz z pakietem biurowym i zestawem słuchawkowym trafi do młodzieży szkól prowadzonych przez powiat. Na ten cel Powiat Ostrowski pozyskał dofinansowanie w wysokości 88 081,00 zł w ramach projektu „ Zdalna Szkoła”.

Zapisz dziecko do szkoły muzycznej!

Zespół Szkół Muzycznych zaprasza uczniów utalentowanych oraz z pasją do muzykowania! Rusza właśnie nabór na nowy rok szkolny. Szczegóły na plakacie!

Tysiące wniosków w PUP-ie

Tysiące wniosków w PUP-ie

6 maja 2020 roku

Cztery programy związane z przeciwdziałaniem skutkom koronawirusa realizuje ostrowski Powiatowy Urząd Pracy. Do tej pory przyjęto już kilka tysięcy wniosków.

Ruszyły zapisy do MDK

Ruszyły zapisy do MDK

5 maja 2020 roku

Przypominamy, że od 4.maja do 30.czerwca będą trwały zapisy na zajęcia do MDK, na nowy rok szkolny 2020/2021.

Święto Konstytucji

Święto Konstytucji

4 maja 2020 roku

Wyjątkowo skromny przebieg miały tegoroczne obchody Święta 3 Maja. Ze względu na epidemię koronawirusa odwołano nemal wszystkie zwyczajowe punkty uroczystości.

Nabor Wniosków w PUP

Nabor Wniosków w PUP

4 maja 2020 roku

Powiatowy Urząd Pracy w Ostrowie Wielkopolskim informuje, iż od dnia 06.05.2020r. uruchamia przyjmowanie wniosków na:

Odliczenia od darowizn

Odliczenia od darowizn

29 kwietnia 2020 roku

Ok. 1,9 mln. zł wpłynęło do tej pory na konto ostrowskiego szpitala z przeznaczeniem na walkę z koronawirusem. To wpłaty zarówno osób indywidulanych, samorządów i przedsiębiorstw, w sumie ponad 235 podmiotów. Jest możliwość odliczania większych kwot od darowizn!

Urząd pracy zaprasza do spotkań w sieci

Powiatowy Urząd Pracy w Ostrowie Wielkopolskim prosi o załatwianie wszelkich spraw drogą elektroniczną.

Centralna w krajowej czołówce

Centralna w krajowej czołówce

21 kwietnia 2020 roku

W ostrowskim szpitalu powstała nowa centralna sterylizatornia. Nowoczesne wyposażenie, przestronność i funkcjonalność wnętrz decydują, że jest to obiekt należący do krajowej czołówki.

PUP ogłasza nabór wniosków

PUP ogłasza nabór wniosków

15 kwietnia 2020 roku

Dnia 14 kwietnia 2020 r. Powiatowy Urząd Pracy w Ostrowie Wielkopolskim informuje, iż z dniem 15 kwietnia 2020 r. uruchamia przyjmowanie wniosków na poniższe programy:

Zajączek dotarł również do naszego szpitala

Zarząd Powiatowy PSL oraz klub Radnych Powiatowych przekazali środki finansowe 4000 zł oraz 500 maseczek dla ostrowskiego szpitala, łączna wartość to blisko 6 tys zł.

Maturę z języka niemieckiego ma już zaliczoną!

Pozytywna informacja trafiła w ostatnich dniach do ucznia IV Liceum Ogólnokształcącego w Ostrowie Wielkopolskim. Konrad Tetrzona został finalistą 43 Ogólnopolskiej Olimpiady Języka Niemieckiego, w której wykazał się wysokimi umiejętnościami językowymi oraz obszerną wiedzą nt. krajów niemieckojęzycznych.

Archiwum: 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 |