OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Komunikat

Informujemy, że od dnia 1 czerwca 2020 roku Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim wznowiło działalność w pełnym zakresie. Obsługa interesantów jest prowadzona w sposób bezpośredni bez konieczności wcześniejszej rejestracji we wszystkich wydziałach i komórkach organizacyjnych.

Na terenie urzędu obowiązuje zakrywanie twarzy maseczką lub innym materiałem, dezynfekcja rąk oraz utrzymywanie odpowiedniego dystansu przez osoby oczekujące w kolejce.

Komunikat

Informujemy, że od dnia 1 sierpnia 2020 roku wchodzą w życie nowe przepisy dotyczące rejestracji jachtów i innych jednostek pływających o długości do 24 m. Urząd Morski w Szczecinie zajmuje się obecnie budową i wdrożeniem elektronicznego ogólnokrajowego rejestru pod nazwą REJA24.

Więcej informacji dostępnych jest pod adresem:

bip.powiat-ostrowski.pl

Komunikat

REFERAT ARCHITEKTURY
I BUDOWNICTWA INFORMUJE:

WSZELKIEGO  RODZAJU  WNIOSKI WRAZ Z WYMAGANYMI ZAŁĄCZNIKAMI
DOSTĘPNE SĄ – DLA WYGODY INWESTORA – NA STRONIE INTERNETOWEJ POWIATU (zakładka Jak załatwić sprawę, Wydział Rozwoju Powiatu, Referat Architektury
i Budownictwa).

 Bezpośrednie linki:

Informacja

Zgodnie z Art. 8 pkt. 5 ustawy z dnia 5 sierpnia 2015 r. o nieodpłatnej pomocy prawnej,
nieodpłatnym poradnictwie obywatelskim oraz edukacji prawnej
(t.j. Dz. U. z 2019r. poz. 294, oraz z 2020r. poz. 875)

w celu skorzystania z pomocy prawnej należy
umówić się na wizytę pod numerem telefonu 

539 526 070

Zapisy będą odbywały się w dniach:
wtorek (godz. 12.00-14.00)
czwartek (godz. 12.00-14.00)

Aktualności
Punkt Pobrań Ostrzeszów

Punkt Pobrań Ostrzeszów

29 października 2020 roku

W związku z przeciążeniem punktu pobrań wymazów przy ul. Paderewskiego w Ostrowie Wielkopolskim mieszkańcy Powiatu Ostrowskiego mogą skorzystać z punktu drive-thru w Ostrzeszowie.

Powiat Ostrowski Mistrzem Wielkopolski LZS

Powiat Ostrowski Mistrzem Wielkopolski LZS

23 października 2020 roku

Lekkoatleci Stali LA Ostrów reprezentujący powiat ostrowski odnieśli drużynowe zwycięstwo w Mistrzostwach Wielkopolski LZS . Młodzi sportowcy zdobyli 18 medali w tym: 13 złotych, 4 srebrne i 1 brązowy zwyciężając bezapelacyjnie w klasyfikacji medalowej.

Dzień Patrona w trudnych czasach

Dzień Patrona w trudnych czasach

23 października 2020 roku

W dniu 16 października 2020 r. w IV Liceum Ogólnokształcącym im. Fryderyka Chopina w Ostrowie Wielkopolskim odbyła się uroczystość Ślubowania Klas Pierwszych połączona z Dniem Patrona i wręczeniem szkolnych „Fryderyków” osobom zasłużonym dla szkoły.

Weterynaryjne zajęcia w praktyce

Weterynaryjne zajęcia w praktyce

19 października 2020 roku

Sekcje narządów w klasach weterynaryjnych stają się w przygodzickiej szkole tradycją. Tym razem klasa 1 technikum weterynaryjnego Zespołu Szkół Ponadpodstawowych Centrum Kształcenia Praktycznego zdobyła wiedzę dotyczącą anatomii serca, płuc, nerek i wątroby.

Powiat Ostrowski w czerwonej strefie

Powiat Ostrowski w czerwonej strefie

16 października 2020 roku

W związku z rosnącą liczbą zakażeń koronawirusem na terenie Polski zaostrzono restrykcje, które będą obowiązywać w strefach żółtych i czerwonych. Od najbliższej soboty, czyli 17.10 powiat ostrowski zostanie objęty kolorem czerwonym.

Manewry z okazji Dnia Nauczyciela

Manewry z okazji Dnia Nauczyciela

16 października 2020 roku

W niecodzienny sposób uczczono Dzień Nauczyciela w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych CKU w Przygodzicach. Młodzież wraz z nauczycielami zorganizowała… wojskowe manewry! Jednocześnie był to „chrzest” dla pierwszoklasistów.

W dniu Waszego święta....

W dniu Waszego święta....

14 października 2020 roku

Drodzy Nauczyciele! Z okazji Dnia Edukacji Narodowej prosimy przyjąć wyrazy uznania i szacunku. W tym szczególnym dniu kierujemy dobre myśli do wszystkich Nauczycieli, Pedagogów, Wychowawców, którzy kształcą i wychowują kolejne pokolenia Polaków. Wiemy, jak wielka spoczywa na Was odpowiedzialność. Wierzymy jednak, że Państwa zaangażowanie w pracę i poniesiony wysiłek będzie fundamentem do budowania lepszego jutra. W tym szczególnym dniu składamy najserdeczniejsze życzenia wielu sukcesów zawodowych mierzonych sukcesami Waszych wychowanków! Niech podejmowany trud będzie źródłem satysfakcji i społecznego uznania! Z wyrazami uznania Starosta Ostrowski Paweł Rajski Przewodniczący Rady Powiatu Ostrowskiego Piotr Walkowski Wicestarosta Ostrowski Roman Pacholczyk

Więcej okienek paszportowych

Więcej okienek paszportowych

13 października 2020 roku

Od 13 października 2020 roku rozpoczął działalność w Starostwie Powiatowym zmodernizowany Terenowy Punkt Paszportowy.  Po remoncie utworzone zostało dodatkowe, trzecie miejsce obsługi interesantów.

Ostrzeżenie meteorologiczne- opady

Ostrzeżenie meteorologiczne- opady

13 października 2020 roku

Ślubowanie w ZSP CKU w Przygodzicach

Ślubowanie w ZSP CKU w Przygodzicach

12 października 2020 roku

W tym roku szkolnym do ślubowania w Zespole Szkół Ponadpodstawowych CKU w Przygodzicach przystąpiło 100 uczniów z trzech pierwszych klas.   

Konkurs dla firm ” i-Wielkopolska”

Konkurs dla firm ” i-Wielkopolska”

8 października 2020 roku

Marek Woźniak, Marszałek Województwa Wielkopolskiego zaprasza firmy z Wielkopolski do udziału w Konkursie o Nagrodę Marszałka Województwa Wielkopolskiego „i – Wielkopolska – Innowacyjni dla Wielkopolski” edycja 2020. Organizatorem Konkursu jest Samorząd Województwa Wielkopolskiego.

Dzień Języków Obcych w IV LO

Dzień Języków Obcych w IV LO

5 października 2020 roku

26 września na całym świecie obchodzony jest Europejski Dzień Języków. Ostrowska „Czwórka” -  jak przystało na szkołę, która kładzie duży nacisk na naukę języków - bardzo aktywnie włączyła się w te obchody. Zaczęły się one już kilka dni wcześniej. Podczas ich trwania zajęcia z języków obcych wyglądały nietypowo - lekcje języka angielskiego, niemieckiego, hiszpańskiego i francuskiego prowadzili uczniowie, przygotowując na tę okazję ciekawe prezentacje, piosenki oraz krzyżówki.

Rekord Polski i złote medale sportowców z KS Stali LA

Zawodnicy Klubu Sportowego Stal LA startujący w Mistrzostwach Polski przywieźli „worek” medali i byli na ustach całego Ostrowa i środowiska lekkoatletycznego kraju. Żółto-niebiescy sportowcy na zawodach osiągnęli najlepsze wyniki w poszczególnych kategoriach, do tego ustanowili nowy rekord Polski.  Starosta Ostrowski wsparł finansowo działalność klubu.

Stypendia wręczone!

Stypendia wręczone!

2 października 2020 roku

Starosta Ostrowski po raz dziewiąty wręczył uczennicom i uczniom szkół ponadgimnazjalnych Stypendia, którym patronuje Ks. Jan Kompałła.

Wsparcie dla DPS-ów

Wsparcie dla DPS-ów

24 września 2020 roku

Sprzęt do przygotowania miejsc tymczasowego pobytu, środki indywidulanej ochrony, czy testy na koronawirusa, te i wiele innych elementów wyposażenia wycenionych na ponad milion złotych będzie można sfinansować ze środków, które Powiat Ostrowski pozyskał dla swoich Domów Pomocy Społecznej.

Grudzielec po modernizacji

Grudzielec po modernizacji

24 września 2020 roku

owa nawierzchnia na jezdni oraz chodnik wzdłuż całej miejscowości. Zakończyła się inwestycja przy drodze powiatowej w Grudzielcu Nowym (Gmina Raszków).

Lekkoatleci Stali na medal

Lekkoatleci Stali na medal

23 września 2020 roku

W Radomiu – podczas Mistrzostw Polski U18 (poniżej 18. lat) - lekkoatleci KS STAL LA w Ostrowie Wielkopolskim zdobyli kolejne 3 medale i na chwilę obecną zgromadzili ich w mistrzostwach kraju 11, co jest najlepszym rezultatem w historii klubu. Uczestnicy zawodów to uczniowie szkół ponadpodstawowych Powiatu Ostrowskiego, a wyjazd wsparło Starostwo Powiatowe.

Hołd dla ofiar sowieckiej napaści

Hołd dla ofiar sowieckiej napaści

18 września 2020 roku

Przy pomniku Ofiar Sybiru w rocznicę agresji ZSRR na Polskę uczczono pamięć pomordowanych i zaginionych Polaków.

„Ojczyzno ma” w ruinach

„Ojczyzno ma” w ruinach

15 września 2020 roku

Zabytkowe ruiny kaplicy loretańskiej w Skrzebowej były miejscem koncertu pt. „Ojczyzno ma”, poświęconego rocznicom bitwy warszawskiej i powstania Moszczanki.

Zielone światło dla Interny B

Zielone światło dla Interny B

7 września 2020 roku

Oddział B Interny ostrowskiego szpitala zostanie wyremontowany. Na to zadanie Powiat Ostrowski otrzymał 2,4 mln zł z rezerwy Premiera. Pozostałą kwotę potrzebną do rozpoczęcia prac wyłoży ze swojego budżetu.

Archiwum: 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 |