OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Informacja

Zgodnie z Art. 8 pkt. 5 ustawy z dnia 5 sierpnia 2018 r. o nieodpłatnej pomocy prawnej, nieodpłatnym poradnictwie obywatelskim oraz edukacji prawnej
(Dz. U. z 2017r. poz. 2030, z 2018 r. poz. 1467)
w celu skorzystania z pomocy prawnej należy
umówić się na wizytę pod numerem telefonu

539 526 070

Zapisy będą odbywały się w dniach:
wtorek (godz. 12.00-14.00)
czwartek (godz. 12.00-14.00)

Aktualności
XIII Przegląd Piosenki Chrześcijańskiej- Młodzi Świętemu Janowi Pawłowi II

22 października 2019 roku, w dniu wspomnienia liturgicznego Świętego Jana Pawła II, już po raz trzynasty, odbył się w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych CKU w Przygodzicach Przegląd Piosenki Chrześcijańskiej „Młodzi Świętemu Janowi Pawłowi II”. Organizacją przedsięwzięcia, jak co roku, zajęła się Justyna Baraniak, nauczyciel- katecheta ZSP CKU.

We would like to be the best – staże zawodowe uczniów i nauczycieli z Zespołu Szkół Transportowo – Elektrycznych CKU z Ostrowa Wielkopolskiego

W dniach od 23 września do 04 października 2019 roku grupa 10 uczniów Zespołu Szkół Transportowo – Elektrycznych CKU wraz z opiekunką Wiesławą Trzcielińską przebywała na praktyce zawodowej w Centrum Kształcenia Zawodowego w Stattliche Berufsbildende Schule w Sonnebergu. Staż realizowany ze środków POWER na zasadach programu Erasmus+ (Projekt nr 2018-1-PL01-KA102-047953).

Pływackie zmagania szkół średnich

Pływackie zmagania szkół średnich

21 października 2019 roku

W dniu 18 października 2019r., odbyły się Mistrzostwa Powiatu Ostrowskiego Szkół Ponadgimnazjalnych w pływaniu. Na pływalni „Wodny Raj” konkurowało ponad 70 uczestników.

Kosmiczne rozmowy w III LO

Kosmiczne rozmowy w III LO

21 października 2019 roku

Uczniowie III LO przeprowadzili telekonferencję z Ostrowianką pracującą w Europejskiej Agencji Kosmicznej (ESA) we Włoszech. Rozmowa była elementem projektu edukacyjnego European Space Talks, kierowanego do młodzieży.

Drzwi otwarte dla pracodawców w Powiatowym Urzędzie Pracy

Dnia 18 października 2019 r. (piątek) w godzinach 10:00 do 18:00 odbędą się Drzwi Otwarte dla Pracodawców. Organizowane są  w ramach Europejskich Dni Pracodawców 2019 planowanych na obszarze prawie całego kraju w dniach 14 do 25 października 2019 r.

Uczniowie Zespołu Szkół Technicznych w Ostrowie Wielkopolskim na IWIS 2019

Międzynarodowa Warszawska Wystawa Wynalazków IWIS to największe w Polsce międzynarodowe wydarzenie promujące wynalazczość i innowacje. Co roku wystawa gości wynalazców z ponad 25 państw świata m.in. z Arabii Saudyjskiej, Chorwacji, Egiptu, Iranu, Kanady, Malezji, Korei, Turcji, Rumunii, Tajwanu jak również z Polski. Wynalazcy prezentują na wystawie innowacje stanowiące przegląd osiągnięć technicznych, częściowo już wykorzystywanych w praktyce, a częściowo wciąż oczekujących na wdrożenie.

Konkurs krasomówczy wyłonił finalistów

Konkurs krasomówczy wyłonił finalistów

17 października 2019 roku

Osiemnasty raz organizowane były w Ostrowie eliminacje do OGÓLNOPOLSKIEGO KONKURSU KRASOMÓWCZEGO. Eliminacje przeprowadzał Zarząd Oddziału PTTK w Ostrowie Wielkopolskim wraz z Komisją Młodzieżową we współpracy z III Liceum Ogólnokształcącym.

Ostrowski „Reymont” ma już 100 lat

Ostrowski „Reymont” ma już 100 lat

16 października 2019 roku

W tym roku mija dokładnie 100 lat, od kiedy dawna niemiecka szkoła średnia dla dziewcząt została przekazana w polskie ręce. Jest to symboliczna data powstania II Liceum Ogólnokształcącego w Ostrowie Wielkopolskim, które w tym roku świętuje stulecie.

Dzień Edukacji Narodowej

Dzień Edukacji Narodowej

15 października 2019 roku

Tradycja uroczystego Dnia Edukacji Narodowej to nagrody dla najlepszych. W tym roku Nagrodami Starosty Ostrowskiego wyróżniono 21 osób, to duże wyróżnienie biorąc pod uwagę, że 754 nauczycieli, pedagogów, instruktorów i wychowawców pracuje w szkołach i placówkach oświatowych prowadzonych przez Powiat Ostrowski. Były życzenia i serdeczne gratulacje.  

Centrum Kształcenia Praktycznego budowlanym Misterem

Grand Prix Roku 2018 w konkursie Mister Budownictwa Wielkopolski Południowej roku 2018 dla powiatowego Centrum Kształcenia Praktycznego w Ostrowie Wielkopolskim.

Mistrzostwa powiatu ostrowskiego szkół ponadgimnazjalnych w szachach

10 października w murach IV Liceum Ogólnokształcącego już kolejny raz gościli młodzi szachiści, uczniowie i uczennice ostrowskich szkół ponadpodstawowych. To właśnie IV Liceum Ogólnokształcące wraz z  Międzyszkolnym Uczniowskim Klubem Sportowym było organizatorem Mistrzostw Powiatu Ostrowskiego.

NOC Bibliotek w ZSP CKU w Przygodzicach

NOC Bibliotek w ZSP CKU w Przygodzicach

10 października 2019 roku

W ZSP CKU w Przygodzicach odbyła się 3 października 2019 r. już druga edycja NOCY Bibliotek zainicjowana przez Centrum Edukacji Obywatelskiej. W imprezie wzięło udział około 50 uczniów.

Pływanie dla chętnych w ZSS

Pływanie dla chętnych w ZSS

10 października 2019 roku

Zespół Szkół Specjalnych od wielu lat bierze udział w programie Powiatu Ostrowskiego - „Bezpieczny Powiat - nauka i popularyzacja pływania”.  Zajęcia w wodzie prowadzone są dla uczniów z wieloraką niepełnosprawnością.

Mikrobusy dla DPS

Mikrobusy dla DPS

9 października 2019 roku

Dwa mikrobusy dostosowane do przewozu osób niepełnosprawnych trafią m.in. do Domów Pomocy Społecznej w powiecie ostrowskim. Środki na ten cel pochodzić będą w połowie z Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych w połowie z budżetu powiatu.

XVII Ogólnopolski Konkurs Taneczny im. Aliny Janikowskiej „Magia Tańca”

Do przeglądów konkursowych zgłosili się tancerze z: Katowic, Elbląga, Opola, Krakowa, Łańcuta, Gdyni, Radomia, Poznania, Środy Wielkopolskiej, Szczecinka, Dęblina, Lubawy, Leszna, Koźmina Wielkopolskiego, Lubonia, Pleszewa, Ostrzeszowa, Konina, Kalisza, Sulmierzyc,  Leszna, Koźmina Wielkopolskiego, Dobrzenia Wielkiego, Warzna, Odolanowa oraz kilka zespołów z Ostrowa Wielkopolskiego.

Umowa na budowę drogi Kaczory-Wierzbno podpisana

Powiat Ostrowski otrzymał łącznie ponad 3 mln 194 816 złotych dofinansowania na przebudowę drogi Kaczory- Wierzbno- II etap. W obecności parlamentarzystów i przedstawicieli trzynastu samorządów południowej Wielkopolski ,w dniu 7 października 2019 roku w Kaliszu, podpisane zostały umowy na dofinansowanie inwestycji z Funduszu Dróg Samorządowych.

Stypendia wręczone po raz ósmy

Stypendia wręczone po raz ósmy

7 października 2019 roku

Osiem lat temu po raz pierwszy wręczone zostały Stypendia Starosty Ostrowskiego. Od tamtej pory nie zmieniła się liczba stypendystów, nadal jest ich 50, jednak stopniowo wzrastała kwota od 1000 zł do 2000 zł w tegorocznej edycji.

Spotkania z absolwentami ostrowskiego „Reymonta”

W ramach projektu pn. „100-lecie polskiej Szkoły Żeńskiej i II Liceum Ogólnokształcącego w Ostrowie Wielkopolskim” w auli „szkoły-jubilatki” odbyły się cztery spotkania z zasłużonymi absolwentami liceum, przygotowujące młodzież do głównych obchodów stulecia szkoły.

Młodzież już głosowała – prawybory w szkołach średnich.

Wybory parlamentarne w Polsce odbędą się 13 października, jednak młodzież ze szkół Powiatu Ostrowskiego już teraz wzięła udział w prawyborach przygotowanych przez poznański UAM.

Robot z ostrowskiego ZST w ogólnopolskich mediach

Tydzień temu wystąpili w TVN, a dziś zaprezentują się w Teleexpressie (17:00) i w TVP Poznań (18:00). Mowa o uczniach ZST, którzy w ramach powiatowego konkursu Techno-Granty skonstruowali rozmawiającego z ludźmi robota.

Archiwum: 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 |