OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Komunikat

REFERAT ARCHITEKTURY I BUDOWNICTWA INFORMUJE !

Z uwagi na aktualną sytuację pandemiczną, Biuro Obsługi Inwestora, od dnia 02 listopada 2020 roku do odwołania, obsługiwać będzie petentów w godzinach od 8:30 do 12:00.

Szczegółowe informacje pod numerem 62 504 8 333

Komunikat

Informujemy, że od dnia 1 czerwca 2020 roku Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim wznowiło działalność w pełnym zakresie. Obsługa interesantów jest prowadzona w sposób bezpośredni bez konieczności wcześniejszej rejestracji we wszystkich wydziałach i komórkach organizacyjnych.

Na terenie urzędu obowiązuje zakrywanie twarzy maseczką lub innym materiałem, dezynfekcja rąk oraz utrzymywanie odpowiedniego dystansu przez osoby oczekujące w kolejce.

Informacja

Zgodnie z Art. 8 pkt. 5 ustawy z dnia 5 sierpnia 2015 r. o nieodpłatnej pomocy prawnej,
nieodpłatnym poradnictwie obywatelskim oraz edukacji prawnej
(t.j. Dz. U. z 2019r. poz. 294, oraz z 2020r. poz. 875)

w celu skorzystania z pomocy prawnej należy
umówić się na wizytę pod numerem telefonu 

539 526 070

Zapisy będą odbywały się w dniach:
wtorek (godz. 12.00-14.00)
czwartek (godz. 12.00-14.00)

Aktualności
Laboratorium już bada próbki

Laboratorium już bada próbki

24 listopada 2020 roku

Do 90 badań pod względem obecności wirusa Covid 19 jest w stanie wykonać ostrowski szpital po uruchomieniu specjalnego nowoczesnego analizatora w laboratorium. Na zakup tego urządzenia lecznica otrzymała rządową dotację.

Zajęcia z dronem

Zajęcia z dronem

18 listopada 2020 roku

Nowy sprzęt zagościł w ostrowskim Zespole Szkół Budowlano-Energetycznych.

Festiwal języków obcych w III LO

Festiwal języków obcych w III LO

17 listopada 2020 roku

Pandemia koronawirusa nie przeszkodziła nauczycielom III Liceum Ogólnokształcącego w Ostrowie Wielkopolskim w przeprowadzeniu corocznego Festiwalu Języków Obcych. Również i w tym roku (od 9 do 13 listopada) nie zabrakło interesujących prezentacji, quizów i spotkań z ciekawymi ludźmi.

Dotacje dla organizacji pozarządowych

Wydział Edukacji, Kultury i Sportu informuje o trwającym otwartym konkursie ofert na realizację zadań publicznych Powiatu Ostrowskiego w 2021 roku. Organizacje pozarządowe będą mogły się starać o w sumie 277 tys. zł. Oferty można składać do 7 grudnia 2020 roku.

„TECHNO-GRANTY” po raz piąty!

„TECHNO-GRANTY” po raz piąty!

13 listopada 2020 roku

Od 15 listopada 2020r. można składać wnioski o dofinansowanie w ramach piątej edycji „TECHNO – GRANTÓW”. Przedsięwzięcie ma na celu rozwijanie wśród uczniów kreatywności i innowacyjności.

Narodowe Święto Niepodległości

Narodowe Święto Niepodległości

12 listopada 2020 roku

Tegoroczne Święto Niepodległości uczczono poprzez złożenie kwiatów w miejscach pamięci oraz odprawienie Mszy Świętej w intencji miasta i ojczyzny.

IV LO żegna nauczyciela

IV LO żegna nauczyciela

12 listopada 2020 roku

Na stronie internetowej IV Liceum Ogólnokształcącego uczniowie oraz nauczyciele we wzruszającym liście żegnają zmarłego w niedzielę 8 listopada 2020r. Włodzimierza Więckowiaka.

Dwuzmianowy system obsługi interesanta w Powiatowym Urzędzie Pracy

Powiatowy Urząd Pracy w Ostrowie Wielkopolskim w związku z występującym dużym zagrożeniem związanym z zarażeniem koronawirusem SARS-CoV-2 zwraca się z prośbą o ograniczenie wizyt w Urzędzie Pracy a korzystanie z kontaktu telefonicznego nr 62 7373200 oraz usług elektronicznych (zakładka E-Urząd) m. in. rejestracja przez Internet, zgłoszenie podjęcia pracy, wniosek o wydanie zaświadczenia, pismo do Urzędu, wniosek o pozbawienie statusu, zgłoszenie oferty pracy.

Dzień Biało- Czerwony - Projekt

Dzień Biało- Czerwony - Projekt

6 listopada 2020 roku

Dla chcącego nic trudnego. Nie straszne im ograniczenia epidemiologiczne skoro nadszedł czas wydarzenia, jakim jest Dzień Biało- Czerwony w Zespole Szkół Specjalnych im. Janusza Korczaka w Ostrowie Wielkopolskim.

Nie zapominają o filmowych pasjach

Uczniowie i nauczyciele IV LO wzięli udział w Festiwalu Filmoteki Szkolnej Edycji 10 i pół.

Szpital prosi o pomoc!

Szpital prosi o pomoc!

4 listopada 2020 roku

Z dramatycznym apelem o wsparcie finansowe zwraca się Dyrekcja ostrowskiego szpitala. Ewentualne środki z publicznej zbiórki szpital chce przeznaczyć m.in. na zakup respiratorów do tworzonego kolejnego oddziału chorych na koronawirusa.

Zmarła wybitna nauczycielka I LO

Zmarła wybitna nauczycielka I LO

4 listopada 2020 roku

W dniu 28 października 2020 roku zmarła profesor Teresa Kaczyńska, polonistka, wieloletnia, zasłużona nauczycielka I Liceum Ogólnokształcącego.

Nagrody dla nauczycieli

Nagrody dla nauczycieli

3 listopada 2020 roku

Nauczyciele, pedagodzy i wychowawcy ze szkół i placówek, których organem jest Powiat Ostrowski odebrali nagrody przyznane z okazji Dnia Edukacji Narodowej. W tym roku wyróżnienia te trafiły do 19 osób.

Środki na walkę z wirusem

Środki na walkę z wirusem

2 listopada 2020 roku

Prawie pół miliona złotych na przeciwdziałanie i zwalczanie koronawirusa otrzymają trzy placówki powiatowe. Środki m.in. pochodzą z funduszy europejskich.

Trudna walka z koronawirusaem w powiecie

Bardzo trudna sytuacja w ostrowskim szpitalu, nowe zachorowania na koronawirusa w DPS i sytuacja administracji publicznej po zaleceniu przez władze centralne pracy zdalnej. Tym sprawom poświęcona była wideokonferencja Starosty Ostrowskiego.  

Zmowa słowa- konkurs poetycki

Zmowa słowa- konkurs poetycki

2 listopada 2020 roku

Serdecznie zapraszamy dzieci i młodzież z Powiatu Ostrowskiego do udziału w II Powiatowym Konkursie Poetyckim „Zmowa Słowa”.

Internetowe seminiarium dla pracodawców

W ramach tegorocznych Europejskich Dni Pracodawców Powiatowy Urząd Pracy w Ostrowie Wielkopolskim organizuje webinarium.

Punkt Pobrań Ostrzeszów

Punkt Pobrań Ostrzeszów

29 października 2020 roku

W związku z przeciążeniem punktu pobrań wymazów przy ul. Paderewskiego w Ostrowie Wielkopolskim mieszkańcy Powiatu Ostrowskiego mogą skorzystać z punktu drive-thru w Ostrzeszowie.

Powiat Ostrowski Mistrzem Wielkopolski LZS

Powiat Ostrowski Mistrzem Wielkopolski LZS

23 października 2020 roku

Lekkoatleci Stali LA Ostrów reprezentujący powiat ostrowski odnieśli drużynowe zwycięstwo w Mistrzostwach Wielkopolski LZS . Młodzi sportowcy zdobyli 18 medali w tym: 13 złotych, 4 srebrne i 1 brązowy zwyciężając bezapelacyjnie w klasyfikacji medalowej.

Dzień Patrona w trudnych czasach

Dzień Patrona w trudnych czasach

23 października 2020 roku

W dniu 16 października 2020 r. w IV Liceum Ogólnokształcącym im. Fryderyka Chopina w Ostrowie Wielkopolskim odbyła się uroczystość Ślubowania Klas Pierwszych połączona z Dniem Patrona i wręczeniem szkolnych „Fryderyków” osobom zasłużonym dla szkoły.

Archiwum: 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 |