OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Informacja

W dniu 24 grudnia 2019 roku Starostwo Powiatowe będzie nieczynne.

W zamian za ten dzień Starostwo Powiatowe będzie czynne

w dnu 7 grudnia 2019r. w godzinach od 8:00 do 16:00,

Referat Rejestracji Pojazdów w godzinach od 7:00 do 14:00.

Informacja

Zgodnie z Art. 8 pkt. 5 ustawy z dnia 5 sierpnia 2018 r. o nieodpłatnej pomocy prawnej, nieodpłatnym poradnictwie obywatelskim oraz edukacji prawnej
(Dz. U. z 2017r. poz. 2030, z 2018 r. poz. 1467)
w celu skorzystania z pomocy prawnej należy
umówić się na wizytę pod numerem telefonu

539 526 070

Zapisy będą odbywały się w dniach:
wtorek (godz. 12.00-14.00)
czwartek (godz. 12.00-14.00)

Aktualności
Księga Smaków Powiatu Ostrowskiego

Po prawie roku pracy i przygotowań już jest... Księga smaków powiatu ostrowskiego! To nie tylko książka kucharska, ale może przede wszystkim, opowieść o ludziach, którzy lubią gotować.

Mistrzostwa Powiatu Ostrowskiego Szkół Ponadpodstawowych w halowej piłce nożnej

W dniu 10 grudnia 2019 roku,  w hali Zespołu Szkół Transportowo - Elektrycznych, miał miejsce turniej finałowy Mistrzostwa Powiatu Ostrowskiego Szkół Ponadpodstawowych w halowej piłce nożnej. Organizatorem zawodów był ostrowski Międzyszkolny Uczniowski Klub Sportowy, który realizując to zadanie ściśle współpracował z Zespołem Szkół Transportowo - Elektrycznych.

III Powiatowy Przegląd Twórczości Artystycznej Nauczycieli „Belferiada” 2019

6 grudnia w Młodzieżowym Domu Kultury odbył się już po raz trzeci Przegląd Twórczości Artystycznej Nauczycieli „Belferiada” 2019.

Polski Złoty ma sto lat

Polski Złoty ma sto lat

11 grudnia 2019 roku

Pod patronatem i przy finansowym wsparciu Narodowego Banku Polskiego w okresie od grudnia 2019 do marca 2020 w III Liceum Ogólnokształcącym w Ostrowie Wielkopolskim realizowany będzie projekt edukacyjny POLSKI ZŁOTY MA STO LAT, w ramach którego odbywać się będą spotkania eksperckie, konkursy, warsztaty i wycieczki.

Nowe oblicze biblioteki IV LO

Nowe oblicze biblioteki IV LO

6 grudnia 2019 roku

W piątek 6 grudnia 2019 r. odbyło się uroczyste otwarcie wyremontowanej biblioteki IV Liceum Ogólnokształcącego im. Fryderyka Chopina w Ostrowie Wielkopolskim. Dzięki staraniom Dyrekcji IV LO oraz władz Powiatu Ostrowskiego na czele ze Starostą  Pawłem Rajskim, młodzież ostrowskiego „Chopina” otrzymała nowoczesne i ciekawie zaprojektowane pomieszczenia, w których znajduje się wypożyczalnia, czytelnia, centrum multimedialne a także miejsce do spotkań i odpoczynku.

Lekarz pierwszego kontaktu-Dr Miś

W Mikołajki 06 grudnia 2019 roku Starosta Ostrowski Paweł Rajski w towarzystwie dyrektora ostrowskiego Szpitala Dariusza Bierły i personelu lekarzy rozpoczął projekt „Doktor Miś''. Pluszowe misie przygotowane przez Biuro Promocji i Relacji Społecznych Powiatu Ostrowskiego trafią do wszystkich karetek Szpitalnego Oddziału Ratunkowego, aby chociaż trochę małym pacjentom zmniejszyć stres po wypadkach czy urazach.  

Na nowych drogach bezpieczniej

Na nowych drogach bezpieczniej

5 grudnia 2019 roku

Około 20 mln zł wyniosą tegoroczne wydatki na budowę i remonty dróg powiatowych. Korzystna aura sprzyja drogowcom, którzy kończą ostatnie zaplanowane na ten rok prace.

Tylko do piątku czekamy na oferty w konkursie dla organizacji pozarządowych

Wydział Edukacji, Kultury i Sportu informuje o trwającym otwartym konkursie ofert na realizację zadań publicznych Powiatu Ostrowskiego w 2020 roku. Organizacje pozarządowe będą miały do dyspozycji w sumie 277 tys. zł, czyli o 50 tys. zł więcej niż przed rokiem. Oferty można składać do 6 grudnia 2019 roku.

Centrum wzbudza zainteresowanie

Centrum wzbudza zainteresowanie

3 grudnia 2019 roku

Nie zmienia się zainteresowanie Centrum Kształcenia Zawodowego (do niedawna jeszcze Centrum kształcenia Praktycznego). W ciągu ostatniego roku z możliwości nauki, z możliwości podnoszenia kwalifikacji, na dodatkowych kursach i z innych ofert, które daje Centrum skorzystało około półtora tysiąca młodych ludzi.

Tylko czerń i biel

Tylko czerń i biel

2 grudnia 2019 roku

     W wypełnionej po brzegi auli Liceum, 27 listopada 2019 r. odbył się kolejny już 13. koncert z cyklu „Poezja w muzycznej odsłonie”. Tym razem program zatytułowany „Tylko czerń i biel!” składał się tylko z tekstów napisanych przez Jacka Cygana.

Srebrny jubileusz IV LO

Srebrny jubileusz IV LO

2 grudnia 2019 roku

Za nami wielkie święto – 25-lecie istnienia IV Liceum Ogólnokształcącego w Ostrowie Wielkopolskim. Uroczystość z tej okazji odbyła się w piątek, 29 listopada 2019 r. i miała bardzo podniosły charakter. Dla wielu była to sentymentalna podróż, która uruchomiła wspomnienia, wywołała wzruszenie, ale i też nastroiła do refleksji oraz snucia planów na przyszłość. – IV LO to szkoła z sercem i duszą – podkreślali goście.

Nowoczesny Oddział Okulistyczny otwarty!

Oddział Okulistyczny Chirurgii Jednego Dnia w ostrowskim szpitalu to świetny zespół specjalistów, ultranowoczesny sprzęt, a teraz także piękna i komfortowa przestrzeń. W dniu dzisiejszym oficjalnie otwarto wyremontowany Oddział, w którym rocznie przeprowadza się ok. tysiąca zabiegów usunięcia zaćmy.

Spotkanie po 30 latach

Spotkanie po 30 latach

20 listopada 2019 roku

W tym roku minęło 30 lat od pierwszych wolnych wyborów parlamentarnych w Polsce. Z tej okazji Wicestarosta Ostrowski Roman Pacholczy spotkał się z dawnymi pracownikami największego wówczas zakładu pracy w Ostrowie Wielkopolskim-  Zakładów Naprawy Taboru Kolejowego, którzy zaangażowani byli w walce o wolność.

Światła już działają

Światła już działają

19 listopada 2019 roku

Nowe przejście dla pieszych uruchomione zostało na drodze powiatowej przy szkole podstawowej w Radłowie. Rozwiązanie to powinno przyczynić się do poprawy bezpieczeństwa.

Konkurs Poznaj swój Powiat Ostrowski- czekamy na prace

Kontynuując przedsięwzięcie z lat poprzednich, mam ogromną przyjemność zaprosić uczniów (osoby indywidualne lub grupy) szkół podstawowych i ponadgimnazjalnych wraz z opiekunami z terenu Powiatu Ostrowskiego do udziału w siódmym Szkolnym Powiatowym Konkursie Turystycznym „Poznaj swój Powiat Ostrowski” pod patronatem Przewodniczącego Rady Powiatu Ostrowskiego Piotra Walkowskiego.

Więcej pieniędzy dla organizacji pozarządowych!

Wydział Edukacji, Kultury i Sportu informuje o trwającym otwartym konkursie ofert na realizację zadań publicznych Powiatu Ostrowskiego w 2020 roku. Organizacje pozarządowe będą miały do dyspozycji w sumie 277 tys. zł, czyli o 50 tys. zł więcej niż przed rokiem. Oferty można składać do 6 grudnia 2019 roku.

VII Ostrowski Festiwal Stylu i Urody w Zespole Szkół Usługowych

17 listopada 2019 roku w hali sportowej ZSU odbył się już po raz siódmy Ostrowski Festiwal Stylu i Urody organizowany przez Powiat Ostrowski i Zespół Szkół Usługowych. W ramach festiwalu przygotowano prezentację kosmetyków wiodących firm, bogatą ofertę salonów kosmetycznych i fryzjerskich, pokazy mody i makijażu, bezpłatne konsultacje kosmetyczek, fryzjerów i stylistów, zabiegi pielęgnacyjne, promocję zdrowia i zdrowego stylu życia.

Międzynarodowe sukcesy wokalne Ani Klah

Ania Klah uczennica pierwszej klasy 3 Liceum Ogólnokształcącego w Ostrowie Wielkopolskim jako jedyna Polka wystąpiła na  „Międzynarodowym Festiwalu Piosenki, Tańca, Instrumentalu, Sztuki i Słowa” w Moskwie.

Rusza IV Edycja Konkursu TECHNO - GRANT

W tegorocznej IV edycji uczniowie szkół technicznych mogą składać wnioski w swoich szkołach do 10 grudnia bieżącego roku. Dyrektorzy szkół do 23 grudnia zaakceptowane przez siebie wnioski składają w biurze podawczym Starostwa Powiatowego w Ostrowie Wielkopolskim w zamkniętych kopertach z oznaczeniem szkoły i dopiskiem TECHNO - GRANTY.

VII Ostrowski Festiwal Stylu i Urody

VII Ostrowski Festiwal Stylu i Urody

14 listopada 2019 roku

Starosta Ostrowski Paweł Rajski oraz Dyrektor Zespołu Szkół Usługowych w Ostrowie Wielkopolskim Dariusz Kaczmarek serdecznie zapraszają na VII Festiwal Stylu i Urody. Na odwiedzających czekać będzie wiele atrakcji i niespodzianek. Wstęp wolny.

Archiwum: 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 |