OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Komunikat

REFERAT ARCHITEKTURY I BUDOWNICTWA INFORMUJE !

Z uwagi na aktualną sytuację pandemiczną, Biuro Obsługi Inwestora, od dnia 02 listopada 2020 roku do odwołania, obsługiwać będzie petentów w godzinach od 8:30 do 12:00.

Szczegółowe informacje pod numerem 62 504 8 333

Komunikat

Wydział Spraw Społecznych przypomina o obowiązku zgłoszenia
zbycia/nabycia pojazdu lub obowiązku rejestracji pojazdu sprowadzonego
z terytorium państwa członkowskiego UE. Na dokonanie powyższych czynności
ustawodawca wyznaczył termin 30 dni.

Informacja

Zgodnie z Art. 8 pkt. 5 ustawy z dnia 5 sierpnia 2015 r. o nieodpłatnej pomocy prawnej,
nieodpłatnym poradnictwie obywatelskim oraz edukacji prawnej
(t.j. Dz. U. z 2019r. poz. 294, oraz z 2020r. poz. 875)

w celu skorzystania z pomocy prawnej należy
umówić się na wizytę pod numerem telefonu 

539 526 070

Zapisy będą odbywały się w dniach:
wtorek (godz. 12.00-14.00)
czwartek (godz. 12.00-14.00)

Aktualności
Uczcili pamięć „Żołnierzy Wyklętych”

W Narodowym Dniu Pamięci „Żołnierzy Wyklętych” w Ostrowie Wielkopolskim upamiętniono ludzi powojennego podziemia niepodległościowego i antykomunistycznego.

Powiat wsparł monografię

Powiat wsparł monografię

26 lutego 2021 roku

Przy wsparciu finansowym budżetu Powiatu Ostrowskiego ukazała się książka „Dzieje Świeligowa’’, której autorem jest Roman Niklewicz. Ta obszerna publikacja traktuje zarówno o dziejach miejscowości, jak i jest kroniką czasów współczesnych.

Rusza lokomotywa naborowa

Rusza lokomotywa naborowa

26 lutego 2021 roku

Dla uczniów kończących naukę w szkołach podstawowych rozpoczyna się gorący okres w życiu. Przed nimi decyzje o wyborze szkoły i kierunkach nauki. Warto zapoznać się z ofertą wszystkich placówek i wybrać zgodny z własnymi marzeniami. Tym bardziej, że konkurencja na najpopularniejszych kierunkach jest bardzo duża.

1 % podatku dla lokalnych organizacji

Jak co roku podatnicy mogą przeznaczyć 1% podatku dochodowego od osób fizycznych na rzecz wybranych przez siebie organizacji pozarządowych, które uzyskały status Organizacji Pożytku Publicznego. Spośród nich są też organizacje działające na rzecz mieszkańców powiatu ostrowskiego. Zachęcamy do zostawienia 1% podatku dochodowego w naszym powiecie.

Spotkanie z mistrzami królowej sportu

Dwanaście medali rangi mistrzostw Polski w lekkiej atletyce zdobyli na ostatnich zawodach sportowcy Klubu Sportowe Stal LA z Ostrowa Wielkopolskiego. Starosta Ostrowski gratulując sukcesów przekazał na ręce prezesa Marka Walczaka symboliczny czek na kwotę 15.000 zł.  

Międzynarodowy sukces Agaty

Międzynarodowy sukces Agaty

25 lutego 2021 roku

Agata Gawrońska, uczennica Zespołu Szkół Muzycznych im. Krzysztofa Komedy-Trzcińskiego w Ostrowie Wielkopolskim dobyła I miejsce w Międzynarodowym Konkursie Muzycznym „I KYOTO INTERNATIONAL MUSIC COMPETITION”. Młoda skrzypaczka zgłębia tajniki gry na skrzypcach pod kierunkiem Izabeli Garyantesiewicz.

Święto skautów i harcerzy – Dzień Myśli Braterskiej

22 lutego skauci całego świata mają swoje święto – Dzień Myśli Braterskiej. Jak co roku dzień ten Tego dnia świętują również ostrowscy harcerze.

Bożonarodzeniowe tradycje – wręczenie nagród laureatom z powiatu ostrowskiego

W dniu 18 lutego br. w ostrowskim Starostwie Powiatowym odbyło się wręczenie nagród laureatom konkursu Bożonarodzeniowe tradycje. Podczas uroczystości uhonorowano laureatów z powiatu ostrowskiego.

Fantastyczny sukces młodego germanisty

Kacper Zarzecki, uczeń IV Liceum Ogólnokształcącego w Ostrowie Wielkopolskim, zakwalifikował się do finału 44. Olimpiady Języka Niemieckiego, odbywającej się pod patronatem między innymi: Ambasady Niemiec i Szwajcarii, Austriackiego Instytutu Językowego czy Instytutu Goethego w Warszawie.

Poetyckie Walentynki

Poetyckie Walentynki

15 lutego 2021 roku

Na Międzyszkolny Konkurs Poetycki „Walentynki w wierszu” zgłoszono 43 wiersze uczniów z siedmiu szkół średnich. Konkurs został zorganizowany po raz trzynasty przez nauczycielki biblioteki szkolnej Zespołu Szkół Transportowo – Elektrycznych.

Ostrzeżenie meteorologiczne

Ostrzeżenie meteorologiczne

8 lutego 2021 roku

Instytut Meteorologii i Gospodarki Wodnej - Państwowy Instytut Badawczy ostrzega przed intensywnymi opadami śniegu. Szczegóły w załącznym pliku.

Nowy zabieg na chirurgii

Nowy zabieg na chirurgii

5 lutego 2021 roku

Przeszczep flory bakteryjnej jelita grubego czyli stolca wykonano pacjentowi na oddziale chirurgii ostrowskiego szpitala. Był to pierwszy taki przeszczep w Ostrowie Wielkopolskim, a zabieg wykonano pacjentowi po przebytym covidzie z zakażeniem jelit.

Inteligentnych pomysłów nie brakuje

Sześć projektów zgłoszono do tegorocznej, V edycji konkursu Techno-Grantów adresowanego do uczniów szkół ponadgimnazjalnych Powiatu Ostrowskiego. Laureatów tego innowacyjnego konkursu powinniśmy poznać w kwietniu 2021 roku.

Ranking szkół według Perspektyw

Ranking szkół według Perspektyw

28 stycznia 2021 roku

Zespół Szkół Technicznych znalazł się najwyżej ze szkół prowadzonych przez Powiat Ostrowski w najnowszym rankingu wydawnictwa Perspektywy.pl. Szkoła zajmując 6. Miejsce w Wielkopolsce i 61 w Polsce w rankingu techników znalazła się w „złotej setce’’ placówek oświatowych.

Budżet Powiatu na 2021 rok

Budżet Powiatu na 2021 rok

27 stycznia 2021 roku

Budżet Powiatu Ostrowskiego na nowy rok po raz pierwszy w historii przekroczył próg 200 mln zł po stronie wydatków. Rekordowo zapowiada się poziom inwestycji. Radni przyjęli jednogłośnie tak zaplanowane finanse powiatu.

Młodzi fachowcy się egzaminują

Młodzi fachowcy się egzaminują

15 stycznia 2021 roku

Ponad 780 uczniów szkół technicznych prowadzonych przez Powiat Ostrowski przystąpiło do egzaminów zawodowych. Pozytywny wynik jest dla nich nie tylko weryfikacją umiejętności nabytych przez lata nauki, ale także formalnym otwarciem drogi zawodowej.

Komunikat w sprawie rejestracji na szczepienia przeciw COVID-19

Od 15 stycznia 2021 r. ruszyła rejestracja na szczepienia przeciw COVID-19 dla seniorów, którzy skończyli 80 lat. Natomiast od 22 stycznia zarejestrować się będą mogły osoby powyżej 70. roku życia.

Wyniki konkursu ofert na realizację zadań publicznych

Zakończył się konkurs na realizację zadań publicznych w 2021 roku przeznaczony dla organizacji pozarządowych i innych podmiotów prowadzących działalność pożytku publicznego.

Nowe komputery dla uczniów

Nowe komputery dla uczniów

13 stycznia 2021 roku

140 nowych laptopów wraz z pełnym oprogramowaniem oraz dodatkowym wyposażeniem trafiło do szkół technicznych prowadzonych przez Powiat Ostrowski. Środki na ten cel pozyskane zostały przez powiat z funduszy unijnych wygospodarowanych przez Urząd Marszałkowski.

Finał wojewódzki z wyróżnieniem dla uczennicy IV LO

Oliwia Dostatnia – uczennica klasy II Ag IV Liceum Ogólnokształcącego im. F. Chopina w Ostrowie Wielkopolskim zdobyła wyróżnienie w finale wojewódzkim konkursu recytatorskiego ,,#Pan Tadeusz”.

Archiwum: 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 |