OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Informacja

Referat Wydawania Uprawnień dla Kierowców

będzie nieczynny

od godz. 12.00 dnia 22 stycznia 2020 r.

do dnia 24 stycznia 2020r. włącznie

z powodu prowadzenia prac remontowych.

Informacja

Zgodnie z Art. 8 pkt. 5 ustawy z dnia 5 sierpnia 2018 r. o nieodpłatnej pomocy prawnej, nieodpłatnym poradnictwie obywatelskim oraz edukacji prawnej
(Dz. U. z 2017r. poz. 2030, z 2018 r. poz. 1467)
w celu skorzystania z pomocy prawnej należy
umówić się na wizytę pod numerem telefonu

539 526 070

Zapisy będą odbywały się w dniach:
wtorek (godz. 12.00-14.00)
czwartek (godz. 12.00-14.00)

Aktualności
Co kilka godzin na pomoc

Co kilka godzin na pomoc

28 lutego 2020 roku

Średnio co cztery godziny wyjeżdżali w ub. roku do akcji strażacy Państwowej Straży Pożarnej z Ostrowa. W dniu 27 marca 2020 dokonano tradycyjnego podsumowania minionych 12 miesięcy.

Zniesienie ognisk chorobowych ptasiej grypy

Komunikat Powiatowego Centrum Zarzadzania Kryzysowego w Ostrowie Wielkopolskim.

Postępowanie w przypadku podejrzenia zakażenia

W środę 26.02.2020 r. została uruchomiona „infolinia Narodowego Funduszu Zdrowia w zakresie informacji dla Polaków o postępowaniu w sytuacji podejrzenia zakażenia koronawirusem - co zrobić, jak się zachować”.

Szafran na początek

Szafran na początek

26 lutego 2020 roku

Koncertem Justyny Szafran zainaugurowano obchody jubileuszu 175-lecia I Liceum Ogólnokształcącego w Ostrowie Wielkopolskim.

Lekkoatleci Stali z czterema medalami

Podobnie jak w ubiegłym roku znakomicie spisali się lekkoatleci ostrowskiej Stali w Halowych Mistrzostwach Polski U18 i U20, które odbyły się w dniach 14-16 lutego w Toruniu. Ogólnie wystartowało aż 18. reprezentantów ostrowskiego Klubu.

Drzwi otwarte

Drzwi otwarte

25 lutego 2020 roku

Dla uczniów ostatnich klas szkół podstawowych rozpoczyna się czas przygotowań do wyboru dalszej drogi kształcenia. W tych indywidualnych wyborach pomocne mogą być „Dni otwarte’’ organizowane w szkołach ponadpodstawowych.

Uczniowie z Przygodzic w WOT

Uczniowie z Przygodzic w WOT

24 lutego 2020 roku

W dniu 25 stycznia grupa uczniów szkoły ZSP CKU z Przygodzic z klasy wojskowej wraz z nauczycielem przysposobienia wojskowego Jerzym Seletą rozpoczęła 16-dniowe szkolenie Wojsk Obrony Terytorialnej.

Nagrody Starosty dla architektów – czekamy na zgłoszenia

Mamy przyjemność poinformować oraz jednocześnie zaprosić do udziału w konkursie przygotowanym przez Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim, któremu patronuje Karl Friedrich Schinkel- projektant jednego z najciekawszych zabytków Powiatu Ostrowskiego- Pałacu Myśliwskiego Książąt Radziwiłłów w Antoninie.

Ukazał się numer ósmy „Nowego Promienia”

21 stycznia 2020 roku w sali wykładowej im. dra Józefa Jachimka w I Liceum Ogólnokształcącym im. ks. Jana Kompałły i Wojciecha Lipskiego, miała miejsce promocja ósmego numeru rocznika „Nowy Promień”. Wydawcą najnowszego tytułu jest Stowarzyszenie Wychowanków „Alma Mater Ostroviensis”.

Koncert Krystyny Prońko naładowany pozytywnymi emocjami i wzruszeniem

Za nami druga odsłona muzycznego koncertu z charytatywnym przesłaniem. W dniu 20 lutego 2020 r. w ramach „muzycznych ostatków’’ Paweł Rajski Starosta Ostrowski zaprosił na koncert Krystyny Prońko z towarzyszeniem Big Bandu Powiatu Ostrowskiego pod dyrekcją Roberta Matuszewskiego oraz Chóru Mieszanego Con Forza ZSM w Ostrowie pod dyrekcją Janusza Lipińskiego.

Obchody Narodowego Dnia Pamięci „Żołnierzy Wyklętych”

Zapraszamy na doroczne obchody Narodowego Dnia Pamięci „Żołnierzy Wyklętych”. Uroczystości rozpoczną się w niedzielę, 1 marca o godzinie 15:00.

Szczypiorniści Mistrzem Wielkopolski!

W dniu 18 lutego odbył się w Ostrowie finał wojewódzki turnieju szkół ponadpodstawowych w piłce ręcznej. Wygrała go zdecydowanie drużyna Zespołu Szkół Transportowo-Elektrycznych CKU trenowana przez Rafała Stempniaka.

Turniej opowiadań

Turniej opowiadań

19 lutego 2020 roku

We wtorek 18 lutego 2020 roku w Zespole Szkół Technicznych odbyło się rozstrzygnięcie siódmej edycji konkursu literackiego Turniej Opowiadań.  

Czekają na fachowców

Czekają na fachowców

18 lutego 2020 roku

Możliwość odbywania staży uczniowskich a docelowo pracy w MAHLE BEHR będą mieć uczniowie Zespołu Szkół Transportowo-Elektrycznych w Ostrowie. Przewiduje to umowa zawarta pomiędzy obiema instytucjami. Pierwszych troje uczniów rozpoczęło już pracę.

Z myślą o nowym Domu Pomocy Społecznej

W dniu 14 lutego 2020 roku ogłoszony został przetarg na budowę nowego Domu Pomocy Społecznej w Ostrowie. Zapotrzebowanie na usługi opiekuńcze na osobami starszymi jest bardzo duże i wzrasta w związku ze starzeniem się społeczeństwa.

Monity zagrożeń epidemiologicznych

Służby sanitarno-epidemiologiczne oraz medyczne na bieżąco monitorują sytuację w związku z zachorowaniami na grypę i zabezpieczeniem mieszkańców przed koronawirusem 2019 nCoV z Wuhan.

Samorządowcy przeciwni nowym propozycjom!

Nowy przebieg Kolei Dużych Prędkości nie przewiduje w nim Ostrowa Wielkopolskiego, a także Powiatu Ostrowa. To całkowicie odmienne stanowisko od mozolnie wypracowanego kilka lat temu kompromisu. Taka decyzja oburzyła samorządowców, którzy sprzeciwiają się temu rozwiązaniu, a Prezydent Ostrowa nazywa tę propozycję „próbą rozbioru ostrowskiego węzła’’.  

Ostrowianka na turnieju młodych pianistów

W dniach 18-19 stycznia 2020 roku w Libiążu odbył się  II Międzynarodowy Konkurs Pianistyczny, w którym udział wzięło 165 młodych pianistów z całej Polski, a także z Ukrainy i Japonii.

Ostrzeżenie meteorologiczne- silny wiatr

Przewiduje się wystąpienie silnego wiatru.       Informacja w pliku poniżej.

Uczniowie „Reymonta” na Cyprze

„Wolontariat i aktywne obywatelstwo - od jednostki do organizacji” to tytuł projektu realizowanego przez ostrowskie II Liceum Ogólnokształcące im. Władysława Reymonta w ramach unijnego programu ERASMUS+. W dniach 20-24 stycznia w Limassol na Cyprze odbyło się pierwsze spotkanie młodzieży, w którym wzięli udział przedstawiciele 6 krajów - Bułgarii, Cypru, Łotwy, Polski, Rumunii i Włoch.

Archiwum: 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 |