OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Aktualności
Hołd dla polskich bohaterów i ofiar Sybiru

Mieszkańcy powiatu ostrowskiego oddali hołd bohaterom w rocznicę walk podczas kampanii wrześniowej i ofiarom agresji ZSRR na Polskę.

Chcą przenieść do Ostrowa dobre praktyki

Po rocznej przerwie spowodowanej pandemią nareszcie udało się sfinalizować wyjazd dwóch ostatnich grup nauczycieli Zespołu szkół Specjalnych. Przeszkolone pod względem językowym, dobrze przygotowane merytorycznie uczestniczki pojechały do Schleusingen w pięknej Turyngii.

Dotacje na renowacje zabytków- wnioski do końca września

Przypominamy, że do 30 września 2021 roku można składać wnioski kierowane do Zarządu Powiatu Ostrowskiego na dofinansowanie prac związanych z konserwacją, restauracją zabytków oraz roboty budowlane prowadzone przy zabytkach znajdujących się na terenie powiatu ostrowskiego. Wnioski rozpatrywane będą podczas przydzielania środków w roku 2022.

Nauczyciele szkolą się w Irlandii

Nauczyciele szkolą się w Irlandii

15 września 2021 roku

W poniedziałek 13 września 2021 roku, 12 nauczycieli przedmiotów ogólnych i zawodowych z Zespołu Szkół Technicznych i Zespołu Szkół Usługowych z Ostrowa Wielkopolskiego rozpoczęło uczestnictwo w kursie poświęconym zwalczaniu zjawiska wagarowania, w irlandzkiej placówce edukacyjnej w Dublinie.

Hołd dla ofiar sowieckiej napaści

Hołd dla ofiar sowieckiej napaści

13 września 2021 roku

W najbliższy piątek przy pomniku Ofiar Sybiru w Ostrowie odbędą się obchody Światowego Dnia Sybiraka.

Dbam o środowisko- nagrody dla ZSB-E

Dbam o środowisko- nagrody dla ZSB-E

13 września 2021 roku

W środę, 8 września z rąk Radnej Sejmiku Województwa Wielkopolskiego Marzeny Wodzińskiej młodzież ostrowskiego Zespołu Szkół Budowlano-Energetycznych odebrała nagrody główne za zwycięstwo w VI edycji konkursu Nasz pomysł na ochronę środowiska „Dbam o środowisko” w kategorii szkół ponadpodstawowych.

WOJCIECHY 2021 wręczone

WOJCIECHY 2021 wręczone

7 września 2021 roku

Po raz piąty w historii wręczone zostały Nagrody Starosty Ostrowskiego, którym patronuje pierwszy polski starosta Wojciech Lipski.

Muzyka Fryderyka Chopina w antonińskim Pałacu

Organizatorzy tj. Stowarzyszenie „Wielkopolskie Centrum Chopinowskie - Antonin” w Ostrowie Wielkopolskim wraz z Centrum Kultury i Sztuki w Kaliszu oraz ostrowskim Centrum Kultury zapraszają Państwa na Jubileuszowy 40. Międzynarodowy Festiwal Chopin w barwach jesieni, którego koncerty odbędą się w odbędą się w dniach 12, 16-19 i 26 września 2021. Szczegółowy terminarz i prezentacja wykonawców są dostępne na stronie stowarzyszenia (www.chopin-antonin.eu/festival/xl/).

Rozpoczęcie nowego roku szkolnego w ZSS i otwarcie „Słonecznej ściany”

W Zespole Szkół Specjalnych im. Janusza Korczaka w Ostrowie Wielkopolskim uroczystość rozpoczęcia nowego roku szkolnego miała w tym roku bardzo szczególny charakter. Za sprawą Fundacji Santander Bank Polska S.A im. Ignacego Jana Paderewskiego z siedzibą w Warszawie 1 września 2021 r. odbyło się otwarcie „Słonecznej ściany”.

Bezpłatne badanie USG aorty brzusznej

W dniu 24.09.2021 w Przychodni Lekarza Rodzinnego w Sieroszewicach, ul. Ostrowska 34A, odbędzie się badanie USG aorty brzusznej z programu ZDROWA AORTA, na które serdecznie zapraszamy.

Obchody 82. rocznicy wybuchu wojny

W środę, 1 września 2021 r. oddano hołd walczącym o wolność i pomordowanym podczas II Wojny Światowej W uroczystościach uczestniczyli przedstawiciele władz miasta Ostrowa Wielkopolskiego i Powiatu Ostrowskiego, reprezentanci Parlamentarzystów RP, służby mundurowe, organizacje kombatanckie i harcerze.

Ogólnopolski Rajd „Jesień Chopinowska”

Tradycyjnie we wrześniu turyści piesi oraz miłośnicy wycieczek rowerowych będą mogli uczestniczyć w Rajdzie „Jesień Chopinowska”, imprezie turystycznej upamiętniającej pobyt Fryderyka Chopina w Antoninie. Tegoroczne spotkanie będzie także okazją do uczczenia 70. rocznicy powstania ostrowskiego Oddziału PTTK.

Rok szkolny czas zacząć

Rok szkolny czas zacząć

1 września 2021 roku

Ponad 6 tysięcy uczniów rozpoczęło właśnie nowy rok szkolny w powiatowych szkołach.  Dziś spotkania z wychowawcami i rówieśnikami. W wielu szkołach czekają na uczniów odnowione klasy, pracownie oraz toalety. Staramy się, by powiatowe szkoły były atrakcyjnym miejscem, również pod względem wizualnym.

Ustanowią nowe święto państwowe?

Ustanowią nowe święto państwowe?

31 sierpnia 2021 roku

Radni powiatu ostrowskiego poparli apel wystosowany przez Stowarzyszenie Gmin i Powiatów Wielkopolskich, a wygłoszony przez radnego Bartosza Ziółkowskiego, w sprawie ustanowienia nowego święta państwowego. Dzień 27 grudnia miałby zostać nazwany świętem Powstania Wielkopolskiego-  na cześć zwycięskiego zrywu niepodległościowego w historii Polski.

Ostrowska porodówka awansowała w rankingu

Ostrowska porodówka wśród najchętniej wybieranych szpitali w Wielkopolsce! Jak wydania z danych opublikowanych przez poznański oddział Narodowego Funduszu Zdrowia pod względem ilości urodzonych dzieci Ostrów znalazł się na trzecim miejscu.  

Obchody 82. rocznicy wybuchu II wojny światowej

W środę, 1 września jak co roku odbędą się obchody rocznicy wybuchu drugiej wojny wojny światowej. Ze względu na obecną sytuację epidemiologiczną uroczystości będą jednak miały, podobnie jak przed rokiem, ograniczony program.

Raszkowska wieńczy dzieło

Raszkowska wieńczy dzieło

26 sierpnia 2021 roku

W dniu 25 sierpnia 2021 r. oddano oficjalnie do użytku wyremontowany odcinek ul. Raszkowskiej w Odolanowie wchodzący w skład sieci dróg powiatowych przebiegających przez teren gminy.

Nowo powołani dyrektorzy i mianowani nauczyciele

Marek Śmiłowicz – wieloletni nauczyciel, został powołany dyrektorem II Liceum Ogólnokształcącego w Ostrowie Wielkopolskim.  

Interna B do remontu

Interna B do remontu

24 sierpnia 2021 roku

Odział „B’’ ostrowskiej interny ostrowskiego szpitala będzie kolejnym, który zostanie wyremontowany. Na ten cel placówka otrzymała dofinansowanie z rezerwy Premiera.

Ostrzeżenie meteorologiczne- intensywne opady deszczu

W najbliższym czasie prognozowane są opady deszczu o natężeniu umiarkowanym i silnym.

Archiwum: 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 |