OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Archiwum - rok 2023
Strony: 12

Instytut Meteorologii i Gospodarki Wodnej prognozuje wystąpienie silnego wiatru o prędkości 45 km/h,w porywach do 80 km/h. Prosimy o zachowanie szczególnej ostrożności 2 lutego 2023 r. w godz. 1:00- 10:00.

Tenisiści ostrowskiego Tajfunu wystąpili w ostatnich dniach w trzech turniejach zdobywając medale i kwalifikacje do imprezy rangi mistrzostw Polski.  

Uczniowie z Turcji i Łotwy w ZST

27 stycznia 2023 roku

Młodzież z Turcji i Łotwy odwiedziła powiat ostrowski w ramach międzynarodowego projektu Erasmus+ „Flipped classroom”. Uczniowie trzech zagranicznych szkół przyjechali, by współpracować z uczniami ostrowskiego Zespołu...

„Świat jest jak książka, Ci którzy nie podróżują, czytają tylko pierwszą stronę”. Podsumowany został właśnie Szkolny Powiatowy Konkurs Turystyczny  „Poznaj swój Powiat Ostrowski” . Wiele...

W Młodzieżowym Domu Kultury trwają zapisy na zajęcia podczas ferii zimowych. Jest w czym wybierać. Dzieci i młodzież, którzy skorzystają z oferty placówki przy ulicy Wolności 10, z pewnością twórczo spędzą czas.

Ostrowski szpital znalazł się w czołówce najlepszych placówek medycznych w Wielkopolsce w 2022 roku. W rankingu Fundacji „Rodzić po ludzku” Oddział Ginekologiczno-Położniczy został wyróżniony przez pacjentki...

Hanna Pawlak-Kornacka, dyrektor Powiatowego Urzędu Pracy w Ostrowie Wielkopolskim, została uhonorowana odznaką Primus in Agendo przyznawaną przez Ministra Rodziny i Polityki Społecznej.

Akademickie spotkanie w IV LO

23 stycznia 2023 roku

Tegoroczni maturzyści IV Liceum Ogólnokształcącego w Ostrowie Wielkopolskim uczestniczyli w spotkaniu z przedstawicielem organizacji Akademickie Inicjatywy ucząc się jak świadomie wybierać uczelnie wyższe.

Jubileusz Orkiestry Koncertowej

23 stycznia 2023 roku

Hucznie swoje 100-lecie obchodziła Ostrowska Orkiestra Koncertowa. Z tej okazji odbył się wielki koncert jubileuszowy w Ostrowskim Centrum Kultury.

W poniedziałek, 23 stycznia, w rocznicę wypędzenia z Ostrowa Wielkopolskiego wojsk niemieckich, delegacje władz samorządowych i przedstawicieli służb mundurowych złożyły hołd poległym i walczącym o wyzwolenie miasta.

W tegorocznym rankingu organizowanym przez Fundację Edukacyjną „Perspektywy” srebrne tarcze zdobyły trzy szkoły prowadzone przez Powiat Ostrowski, a jedna została uhonorowana brązową tarczą.

Granty dla młodych wynalazców

18 stycznia 2023 roku

Dwanaście projektów wymyślonych i przygotowanych przez uczniów naszych szkół ponadpodstawowych i ich opiekunów otrzymało dofinansowanie w ramach kolejnej edycji Techno Grantów.  Przed nami kolejna edycja...

Sentymentalnie w MDK

17 stycznia 2023 roku

Teresa Burkietowicz i Paulina Dobrzyńska będą bohaterkami kolejnej odsłony cyklu „Rozmowy sentymentalne z…”. Spotkanie z nimi odbędzie się w MDK-owskiej Galerii, z którą przez lata obie były związane. Zapraszamy na...

Liderzy na spotkaniu w Lewkowie

16 stycznia 2023 roku

W odrestaurowanym Pałacu w Lewkowie odbyło się Noworoczne Spotkanie z Liderami Życia Społecznego. To wyjątkowe spotkanie z ludźmi, którzy w różnych obszarach aktywności działają na rzecz całej wspólnoty.

Ostrowskie IV Liceum Ogólnokształcące odwiedziła mieszkająca od 17 lat na Wyspach Owczych absolwentka szkoły, Sabina Poulsen - tłumaczka, blogerka, autorka przewodnika, uhonorowana nagrodą Osobowość Polonijna Roku 2022.

Wyniki konkursu ofert na 2023 roku

13 stycznia 2023 roku

Zakończył się konkurs na realizację zadań publicznych w 2023 roku przeznaczony dla organizacji pozarządowych i innych podmiotów prowadzących działalność pożytku publicznego.

Jan Potaśniczak, uczeń III Liceum Ogólnokształcącego w Ostrowie Wielkopolskim, wygrał V Ogólnopolski Konkurs Wiedzy Krajoznawczej o Republice Słowackiej w Krakowie, a Szymon Woźniak, również uczeń III LO, wystąpił w...

Forum Rolnicze

9 stycznia 2023 roku

We wtorek, 17 stycznia w Sali Gminnego Ośrodka Kultury w Wysocku Wielkim odbędzie się spotkanie w ramach cyklu „Wielkopolskie Fora Rolnicze – Wspólnie dla Wielkopolskiej Wsi” związanego z reformą Wspólnej Polityki...

Samorządowe „Trzech króli”

9 stycznia 2023 roku

W Święto Trzech Króli 6 stycznia 2023 roku odbyło się tradycyjne XXIV Noworoczne Spotkanie Samorządowców Powiatu Ostrowskiego. Tym razem samorządowcy spotkali się w Sobótce.

Ortopedia w czołówce

5 stycznia 2023 roku

Prawie dekadę temu ostrowscy ortopedzi zaczęli leczyć skomplikowane złamania kości piety z wykorzystaniem tzw. gwoździa. W tym czasie wykonano ok. pół tysiąca zabiegów, co stawia ostrowski szpital w czołówce Polski i Europy.

Strony: 12