OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Archiwum - rok 2019
Strony: 1234510

80 rocznica napaści sowieckiej

18 września 2019 roku

W 80. rocznicę agresji ZSRR na Polskę przy ostrowskim pomniku Ofiar Sybiru uczczono pamięć pomordowanych i zaginionych Polaków.

Muzyka poza murami

17 września 2019 roku

W dniu 13 września 2019 r. na dziedzińcu Młodzieżowego Domu Kultury odbył się koncert zespołu To All Units zorganizowany w ramach projektu muzycznego Gitarownia.

Sprzątanie Świata - Polska 2019

16 września 2019 roku

W dniu 20 września 2019 roku Powiat Ostrowski po raz kolejny będzie uczestniczył w ogólnoświatowej akcji „Sprzątanie Świata – Polska 2019” pod hasłem przewodnim:„NIE ŚMIECIMY – SPRZĄTAMY - ZMIENIAMY”.

Żelazny Jubileusz III LO

16 września 2019 roku

Świętując swój jubileusz III Liceum Ogólnokształcące w Ostrowie Wielkopolskim udowodniło, że uczęszczanie tutaj to nie tylko prestiż, ale też bardzo często wielopokoleniowa tradycja rodzinna.

Wielkopolski Złaz Przewodników PTTK

13 września 2019 roku

W dniach 7-8 września 2019r. odbył się VI Wielkopolski Złaz Przewodników Turystycznych PTTK. Uczestnicy z Wielkopolski, Mazowsza i Dolnego Śląska podążyli „Śladami Fryderyka Chopina i Powstania Wielkopolskiego w południowej...

Nowy ambulans dla szpitala

12 września 2019 roku

Ostrowski szpital otrzymał dofinansowanie na zakup nowej specjalistycznej karetki. Umowę w tej sprawie oraz symboliczny czek przekazał Dyrektorowi Szpitala Wiceminister Zdrowia.

Śladami września 1939

10 września 2019 roku

W dniu 8. września w Łęczycy odbyły się uroczystości związane z 80. rocznicą Bitwy nad Bzurą. Wzięli w niej udział przedstawiciele władz samorządowych z powiatu, kombatanci oraz delegacja Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych CKU...

Uwalniamy dźwięki!

4 września 2019 roku

13 września Gitarownia wychodzi z muzyką poza mury MDK. Zapraszamy na koncert zespołu To All Units, który odbędzie na dziedzińcu Młodzieżowego Domu Kultury o godzinie 19:00

Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim informuje o możliwości ubiegania się przez uczniów szkół ponadpodstawowych, ponadgimnazjalnych, słuchaczy zakładów kształcenia nauczycieli i kolegiów pracowników...

Ruszają konsultacje społeczne dla podmiotów, które chcą wziąć udział we współtworzeniu corocznego programu współpracy powiatu ostrowskiego z organizacjami pozarządowymi i innymi podmiotami prowadzącymi...

Od 30 sierpnia 2019 roku organizacje pozarządowe mogą składać wnioski w otwartym konkursie ofert na realizację zadań publicznych i starać się o dotacje w zakresie oświaty i edukacji związanej z ochroną powietrza. Do dyspozycji sektora...

Nauczyciele z awansem

2 września 2019 roku

Ślubowali rzetelnie pełnić swoją powinność i dążyć do rozwoju osobowości swojej i ucznia. W dniu 30 sierpnia 2019 roku nauczyciele, którzy awansowani na stopień nauczyciela mianowanego odebrali potwierdzające to dokumenty.

W niedzielę, 1 września 2019 obchodzono 80. rocznica wybuchu II wojny światowej. Władze Powiatu Ostrowskiego i miasta Ostrowa Wielkopolskiego wraz przedstawicielami Parlamentu RP, służb mundurowych, organizacji kombatanckich i młodzieżą oddali...

Nowoczesna sterylizatora powstanie w ostrowskim szpitalu. Prace budowlane rozpoczną się jeszcze w tym roku, a środki na ten cel szpital i powiat pozyskały w części z rezerwy Prezesa Rady Ministrów.

Nowy rok szkolny będzie bardzo dużym wyzwaniem ze względu na dużą ilość uczniów przyjętych do pierwszych klas szkół średnich. Podwójne roczniki, które ukończyły gimnazja i szkoły podstawowe, przyjdą w...

Ostrzeżenie przed upałami!

29 sierpnia 2019 roku

Instytut Meteorologii i Gospodarki Wodnej wydal ostrzeżenie przed upałami jakie mają występować na terenie Województwa Wielkopolskiego w dniach od 29.08.2019 do 01.09.2019r.

W niedzielę, 25 sierpnia 2019 r. cała rolnicza społeczność Wielkopolski spotkała się w Siedlcu w Powiecie Wolsztyńskim, by uczestniczyć w XXI Wojewódzko-Archidiecezjalnych Dożynkach Wielkopolskich.

Fenomenalny występ na Mistrzostwach Świata Taekwon-do w Brazylii odnotowali mieszkańcy naszego powiatu, członkowie kadry narodowej w tej dyscyplinie: Piotr Wardak, Bartosz Przegienda, Karol Adamczewski i Julian Dudkowiak. Przed wyjazdem nieśmiało...

Władze powiatu ostrowskiego i miasta Ostrowa Wielkopolskiego serdecznie zapraszają na uroczystości związane z obchodami 80. rocznicy wybuchu II wojny światowej. Odbędą się one m.in. przy ostrowskiej konkatedrze, przy ul. Bema i w parku obok...

Nowy radny

23 sierpnia 2019 roku

Rafał Walkow z Odolanowa objął mandat radnego powiatowego. Zmiana w Radzie Powiatu to efekt rezygnacji z mandatu radnego Dariusza Berka, który powołany został na funkcję wicewójta Sośni.

Strony: 1234510