OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt
Herb Powiatu Ostrowskiego
Internat będzie większy
4 lipca 2024 roku

Internat będzie większy

Więcej miejsc noclegowych i lepszy standard pobytu taki efekt ma przynieść prowadzony właśnie remont w internacie Zespole Szkół Ponadpodstawowych CKU w Przygodzicach.

* DSC_0311

Specyfika kierunków kształcenia w ZSP CKU w Przygodzicach związanych z klasami mundurowymi, specjalnością weterynaryjną oraz rolnicza sprawia, że wielu uczniów to osoby przyjezdne. Nie tylko z terenu Powiatu Ostrowskiego, ale także całego województwa, a nawet spoza Wielkopolski.

* IMG-20240703-WA0002

-,,Nasza szkoła dysponuje dwoma internatami. W obu mieszka łącznie 120 osób’’ – powiedział Tomasz Guliński dyrektor ZSP CKU Przygodzice.

To z myślą o nich realizowany jest remont budynku jednego z internatów. Na główne prace budowlane wykorzystywany jest czas wakacyjnej przerwy. W tym historycznym budynku w latach poprzednich wyremontowany został już dach. Obecnie prace przeniosły się do środka.

* kadr

W ramach prac budowalnych powstają dwuosobowe pokoje z łazienkami. Dzięki inwestycji przybędzie 16 dodatkowych miejsc. Ze względów bezpieczeństwa wybudowane będzie także dodatkowe wyjście.

* IMG-20240703-WA0005

-,,Szkoła w Przygodzicach dzięki atrakcyjnej ofercie edukacyjnej notuje bardzo dobre nabory. Więcej miejsc do zaoferowania, lepszy standard pokoi będzie z pewnością atutem dla kolejnych kandydatów’’ – powiedział Paweł Rajski Starosta Ostrowski.  

Koszt prowadzonego remontu ok. 1.2 mln zł. Środki na ten cel pochodzą z budżetu Powiatu Ostrowskiego m.in. z komercjalizacji terenów inwestycyjnych powiatu w Przygodzicach.

 

Dodał(a): Janusz Grzesiak
Odwiedzin: 67