OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt
Herb Powiatu Ostrowskiego
Archiwum - rok 2024
Strony: 1 2 3 4 5 6

W Zespole Szkół Usługowych 13 czerwca 2024 roku miało miejsce podsumowanie realizacji projektu międzynarodowych staży zawodowych 22 uczniów szkoły w Irlandii w roku szkolnym 2023/2024. Projekt zrealizowano w ramach działania KA1...

Informuję, że w dniu 11 czerwca 2024 r. na ręce Starosty Ostrowskiego rezygnację ze stanowiska Dyrektora Zespołów zakładów Opieki Zdrowotnej w Ostrowie Wielkopolskim złożył Dariusz Bierła.

Krępianie obradują i świętują

12 czerwca 2024 roku

Osiedlowe Stowarzyszenie Krępianie w Ostrowie Wielkopolskim, istniejące od blisko 27 lat, ma wielu sympatyków i przyjaciół. Ta organizacja pozarządowa działa sprawnie gromadząc wokół swoich spraw rzesze ludzi. Wczoraj odbyło się...

Nie zapomnij złożyć wniosku

11 czerwca 2024 roku

Do 14 czerwca 2024r. trwa rekrutacja do liceów, techników i branżowych szkół I stopnia. Wnioski należy składać w systemie naborowym, a oryginały dokumentów na późniejszym etapie w danej szkole. To też ostatni moment,...

Powiatowy Big Band drugi w Polsce

11 czerwca 2024 roku

Big Band Powiatu Ostrowskiego po raz kolejny potwierdził muzyczny profesjonalizm. Podczas 26. Big Band Festiwal zdobył drugie miejsce.

Memoriał Lecha Topolana

10 czerwca 2024 roku

Trzecią odsłonę Memoriału Lecha Topolana wygrali młodzi piłkarze Ostrovii 1909. Imprezę imienia piłkarza, społecznika, samorządowca oraz wieloletniego prezesa ostrowskiej Centry zorganizowano w niedzielę, 9 czerwca 2024 roku, na obiektach sportowych...

W tym roku mija 20 lat od rozformowania Jednostki Wojskowej nr 1956 w Ostrowie Wielkopolskim. Z tej okazji zorganizowano uroczystości związane z jubileuszem, które były okazją do wspomnień oraz refleksji nad historią.

Olimpijczycy z powiatu

7 czerwca 2024 roku

Ponad 30 uczniów ze szkół prowadzonych przez Powiat Ostrowski zostało w tym roku szkolnym laureatami lub finalistami olimpiad tematycznych. –,,Jesteście wspaniałymi ambasadorami naszych szkół i powiatu w...

W ostrowskim Zespole Szkół Usługowych zainaugurowano prace Zespołu do spraw Kształcenia Zawodowego przy Wielkopolskim Kuratorze Oświaty. W szkole poruszano problemy szkolnictwa zawodowego, była też okazja do odwiedzenia pracowni zawodowych ZSU....

Kompletuje liczne nagrody

4 czerwca 2024 roku

Uczeń ostrowskiego Zespołu Szkół Muzycznych im. Krzysztofa Komedy-Trzcińskiego Jakub Adamczak zdobył tytuły laureata w kategorii fortepian podczas konkursów muzycznych: I Ogólnopolski Konkurs „Dźwiękowe Odkrycia” w...

II Liceum Ogólnokształcące im. Władysława Reymonta w Ostrowie Wielkopolskim zajęło 13 miejsce w Polsce i 1 miejsce w Wielkopolsce w tegorocznym Rankingu Szkół Olimpiady Zwolnieni z Teorii 2024.

Malinowski w plastyce

4 czerwca 2024 roku

W Zespole Szkół Budowlano-Energetycznych odbył Konkurs plastyczny poświęcony patronowi Ernestowi Malinowskiemu.  

Skarbniczka zasłużona

3 czerwca 2024 roku

Donata Kupczyk Skarbnik Powiatu Ostrowskiego wyróżniona została medalem „Za zasługi dla województwa wielkopolskiego”.

Tablica z Chopinem w tle

3 czerwca 2024 roku

W ramach obchodów 200-ecia Pałacu Myśliwskiego w Antoninie odsłonięta została tablica upamiętniająca wizytę Fryderyka Chopina w tym miejscu. Zniszczona w latach 70-tych, poskładana z kawałków marmuru znalazła godne miejsce i formę dla...

Publikujemy informację Regionalnego Związku Pszczelarzy Wielkopolski Północnej.

Centrum z robotami na start

29 maja 2024 roku

Nowoczesne Centrum Innowacji Technologicznych powstanie w Zespole Szkół Technicznych w Ostrowie. To kluczowa inwestycja oświatowa na najbliższe lata, na którą Powiat Ostrowski pozyskał ponad 70 proc. wartości inwestycji, czyli kwotę ponad...

W Zespole Szkół Specjalnych odbył się Dzień Dziecka połączony z imprezami integracyjnymi: Dniem Rodziny i Olimpiadą Integracyjną.

Polsko-litewski projekt

28 maja 2024 roku

„Na sejmie w Lublinie” to tytuł międzynarodowego projektu, w którym w dniach 21-26 maja 2024 r. w Lublinie uczestniczyła grupa uczniów II Liceum Ogólnokształcącego w Ostrowie Wielkopolskim.

Instytut Meteorologii i Gospodarki Wodnej wydał ostrzeżenie dla województwa wielkopolskiego w sprawie wystąpienia burz. Ostrzeżenie obowiązuje od godz. od godz. 12:00 28.05.2024 do godz. 22:00 28.05.2024r.

Ogólnopolska Olimpiada Wiedzy o Elektrotechnice i Energetyce okazała się bardzo szczęśliwa dla mocnej reprezentacji ostrowskiego Zespołu Szkół Technicznych w Ostrowie Wielkopolskim. Aż 4 uczestników zajęło czołowe miejsca w tej...

Strony: 1 2 3 4 5 6