OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt
Herb Powiatu Ostrowskiego
Archiwum - rok 2024
Strony: 1 2

W Ostrowie Wielkopolskim w Narodowym Dniu Pamięci „Żołnierzy Wyklętych” tradycyjnie uczczono pamięć ludzi powojennego podziemia niepodległościowego i antykomunistycznego.

Wkrótce rusza rekrutacja na rok szkolny 2024/2025. Powiat Ostrowski właśnie opublikował ofertę szkół ponadpodstawowych. Uczniowie klas ósmych mogą także odwiedzić szkoły w ramach Dni Otwartych.

Wydział Edukacji, Kultury i Sportu informuje o możliwości zgłaszania uwag do oferty na realizację zadania w trybie art. 19a ustawy z dnia 24 kwietnia 2003 roku o działalności pożytku publicznego i o wolontariacie.

Pożegnanie komendanta

29 lutego 2024 roku

Piotr Wilkowski dotychczasowy komendant powiatowy w Policji w Ostrowie Wielkopolskim przeszedł na emeryturę. Jego następcą został Krystian Łapiński dotychczasowy I Zastępca.

„Prawa człowieka i prawa obywatelskie w świetle konstytucji RP'' to tytuł kolejnego wykładnu oraganizowanego w ramach Klubu Praworządności. Szczegóły poniżej.

Kamizelki ratujące życie

27 lutego 2024 roku

Na Oddziale Kardiologii ostrowskiego szpitala po raz pierwszy zastosowano u pacjenta kamizelkę ratującą życie u pacjentów cierpiących na arytmię serca.

Targi Pracy 2024

20 lutego 2024 roku

Powiatowy Urząd Pracy w Ostrowie Wielkopolskim zaprasza na tradycyjne Targi Pracy, które odbędą się 11 marca 2024 roku w hali widowiskowo-sportowej 3mk Arena Ostrów.

W związku z zaplanowanym ćwiczeniem wojskowym DRAGON-24 od 15 lutego 2024 r. nastąpi wzmożony ruch wojsk sojuszniczych NATO na terytorium Polski.

OUTW w nowej poradni i ZST-E

13 lutego 2024 roku

W minioną sobotę, 10 lutego 2024 roku, słuchacze Uniwersytetu Trzeciego Wieku w Ostrowie Wielkopolskim mieli okazję zobaczyć na własne oczy budynek nowego budynku Poradni Psychologiczno-Pedagogicznej przy ul. Armii Krajowej. Przy okazji seniorzy...

Po raz kolejny młodzież IV Liceum Ogólnokształcącego im. Fryderyka Chopina w Ostrowie Wielkopolskim pod opieką nauczycielek Pauliny Tasarek oraz Anny Twardowskiej bierze udział w Ogólnopolskiej Olimpiadzie „Zwolnieni z...

Dnia 6 lutego 2024 r. w 3MK Arenie Ostrów odbył się finał Mistrzostw Powiatu Ostrowskiego w Piłce Siatkowej Dziewcząt. Mistrzostwa odbyły się pod Patronatem Starosty Ostrowskiego a organizatorem mistrzostw, tak jak w  ubiegłym roku, było IV...

Finał konkursu ortograficznego

8 lutego 2024 roku

W środowe przedpołudnie 07 lutego 2024 r  odbył się finał XX Konkursu Ortograficznego „O Pióro Starosty Ostrowskiego”. Wzięło w nim udział siedem szkół z Powiatu Ostrowskiego.

Elvis na urodziny

5 lutego 2024 roku

ELVIS Presley  - największe przeboje króla rock’n’rolla to tytuł koncertu zorganizowanego z okazji 25-lecia Powiatu Ostrowskiego.

Zaproszenie na Targi Pracy

26 stycznia 2024 roku

Powiatowy Urząd Pracy w Ostrowie Wielkopolskim zaprasza na Targi Pracy. Szczegóły poniżej i w załącznikach.

Przed nami kolejny, już 32., finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy, który odbędzie się w najbliższą niedzielę, 28 stycznia 2024 r. Do akcji po raz kolejny przyłącza się Powiat Ostrowski.

Już po raz 13. odbył się finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy w Zespole Szkół Specjalnych organizowany przez tamtejszy sztab. Tegoroczna akcja zakończyła się niemałym sukcesem, bowiem zbiórka okazała się rekordowa.

Szpital w Ostrowie Wielkopolskim po raz kolejny znalazł się w czołówce najchętniej wybieranych miejsc do porodu w Wielkopolsce. Narodowy Fundusz Zdrowia opublikował ranking placówek z największą liczbą sprawozdanych porodów.

79 lat temu Ostrów został wyzwolony spod okupacji Niemieckiej. W rocznicę tych wydarzeń złożono symbolicznie kwiaty i zapalono znicze.

Instytut Meteorologii i Gospodarki Wodnej wydał ostrzeżenie przed wystąpieniem silnego wiatru o średniej prędkości od 40 km/h do 55 km/h, w porywach do 90 km/h, z południowego zachodu i zachodu. Lokalnie możliwe burze z porywami wiatru do 100 km/h.

Z okazji przypadającej 22 stycznia rocznicy wybuchu powstania styczniowego w II Liceum Ogólnokształcącym im. Władysława Reymonta w Ostrowie Wielkopolskim prezentowana jest wystawa planszowa „Powstanie styczniowe 1863”.

Strony: 1 2