OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Archiwum - rok 2010
Strony: 189101112

Prawie 6 milionów złotych kosztować będzie całkowita modernizacja Zakładu Diagnostyki Obrazowej. Do powiatowego szpitala trafiły kolejne, nowoczesne urządzenia diagnostyczne. Zakup sprzętu medycznego był możliwy dzięki pozyskanym funduszom...

Niedawno wydana książka „Big Cyc na barykadzie rokędrola”, podsumowująca ponad 20 lat istnienia Big Cyca, była pretekstem do spotkania z muzykami. Spotkanie poprowadził autor książki Jarosław Wardawy. Muzycy zdradzili m.in., jaką...

Serdecznie zapraszamy do obejrzenia filmu informacyjnego o powiecie ostrowskim „Powiat Ostrowski w sercu Wielkopolski”.

Uczcili wyzwolenie miasta

25 stycznia 2010 roku

W piątek, 22 stycznia br. odbyły się obchody Święta Wyzwolenia Ostrowa Wielkopolskiego. Przedstawiciele władz miasta i powiatu, służb mundurowych, organizacji kombatanckich oraz byli żołnierze złożyli kwiaty w miejscach upamiętniających...

W piątek, 22 stycznia młodzież ze Studia Wokalnego Art - Musica odwiedziła starostę ostrowskiego, Włodzimierza Jędrzejaka by opowiedzieć o kolejnym swoim sukcesie, jaki odnieśli na Międzynarodowym Festiwalu „Inter Show 2010”. Konkurs...

Kombatanci u Starosty

21 stycznia 2010 roku

Już po raz jedenasty w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim odbyło się tradycyjne spotkanie opłatkowe władz samorządowych powiatu z przedstawicielami organizacji kombatanckich i weteranami II Wojny Światowej. Podczas spotkania prezes...

Spotkanie opłatkowe u Sybiraków

19 stycznia 2010 roku

W piątek, 15 stycznia br. w Bursie Szkolnej przy ulicy Tomczeka w Ostrowie Wielkopolskim odbyło się spotkanie opłatkowe Zarządu Terenowego Koła Związków Sybiraków. Tradycyjnie odczytano fragment Pisma Świętego, uczestnicy podzielili się...

W piątek, 15 stycznia br. odbyła się Powiatowa Konferencja z okazji 70. rocznicy wybuchu i 65. rocznicy zakończenia II wojny światowej. Nauczyciele oraz uczniowie - pasjonaci historii ze szkół ponadgimnazjalnych powiatu ostrowskiego wypełnili...

Remont Starostwa zakończony!

15 stycznia 2010 roku

Dobiega końca długo oczekiwany remont Starostwa Powiatowego w Ostrowie Wielkopolskim. Urząd zyskał nową elewację i wejście, odnowione zostały korytarze i klatka schodowa, oraz pomieszczenia po Powiatowym Urzędzie Pracy. Inwestycja kosztowała...

W środę, 30 grudnia 2009 r. w Powiatowym Centrum Pomocy Rodzinie w Ostrowie Wielkopolskim przy Alei Słowackiego 1c odbyło się podsumowanie projektu „Twoja Szansa” realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, a...

Już po raz jedenasty, tradycyjnie w Święto Trzech Króli odbyło się Noworoczne Spotkanie Samorządowców Powiatu Ostrowskiego. Gospodarzem uroczystości był Powiat Ostrowski oraz Gmina Ostrów Wielkopolski. Możemy dziś w radosnej atmosferze...

Starosta na barykadzie rokędrola?

6 stycznia 2010 roku

Niedawno ukazała się w sprzedaży, a już trafiła do rąk starosty ostrowskiego, Włodzimierza Jędrzejaka. Książkę „Big Cyc na barykadzie rokędrola” wręczył szefowi powiatowego samorządu sam autor, Jarosław Wardawy. Część nakładu...

Powiat Ostrowski znalazł się na pierwszym miejscu w Wielkopolsce i na szóstym spośród powiatów w Polsce! Taki wynik powiatowy samorząd uzyskał w „Rankingu Dziesięciolecia” opracowanym przez Związek Powiatów Polskich.

Strony: 189101112