OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Archiwum - rok 2012
Strony: 12345626

Gra miejska „Gminowo”

19 grudnia 2012 roku

II Liceum Ogólnokształcące im. Władysława Reymonta w Ostrowie Wielkopolskim uczestniczy od października w projekcie „Gminowo” organizowanym przez Polską Fundację im. Roberta Schumana w Warszawie z pomocą środków...

W dniu 14.12.2012 w przygodzickim Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych gościł Andrzej K. „Kisiel” – były żołnierz jednostki wojskowej 2305 „GROM”. Była to już kolejna wizyta w Przygodzicach. Obecna...

Są zgodni, że starania o dokończenie obwodnicy Ostrowa Wielkopolskiego będą trudną batalią. Samorządowcy i posłowie chcą jednak wspólnie walczyć o realizację tej niezbędnej dla miasta i całego regionu inwestycji i są zdecydowani...

Konkurs Pianistyczny dla dzieci

18 grudnia 2012 roku

W dniach 7-8 grudnia 2012 r. w Rydułtowskim Centrum Kultury „Feniks” odbył się  I Otwarty Konkurs Pianistyczny dla dzieci pod opieką metodyczną Katedry Fortepianu Akademii Muzycznej w Katowicach, w ramach IV Mikołajowego...

Okres świąteczny w Domu Pomocy Społecznej w Psarach tradycyjnie już zapoczątkowała Wystawa Bożonarodzeniowa. Uroczystość odbyła się w czwartek, 13 grudnia 2012 roku.  

Aż osiemnastu uczniów III Liceum Ogólnokształcącego w Ostrowie Wielkopolskim zakwalifikowało się do etapu okręgowego 42. Olimpiady Biologicznej. Rywalizacja odbędzie się w styczniu 2013 roku na Uniwersytecie im. A. Mickiewicza w...

Otwarto dwie wyremontowane drogi

17 grudnia 2012 roku

W minionym tygodniu w Powiecie Ostrowskim zostały otwarte dwie nowo wyremontowane drogi. Pierwsze symboliczne przecięcie wstęgi odbyło się w miejscowości Bogdaj (Gmina Sośnie), a drugie w Chynowej (Gmina Przygodzice).     

Dobre praktyki

14 grudnia 2012 roku

Do końca grudnia zakończy się realizacja zajęć pozalekcyjnych w ramach projektu „Kompleksowy Program Rozwoju Szkolnictwa Zawodowego na terenie Powiatu Ostrowskiego i Kaliskiego”. Programem objętych zostało niespełna 3 tysięcy...

XIII Maraton pisania listów

14 grudnia 2012 roku

W dniach 8-9 grudnia 2012 roku w około 200 miejscach w Polsce przez 24 godziny pisane były ręcznie listy w obronie kilkunastu osób, których prawa zostały złamane. Sprzeciw wobec łamania praw człowieka wyrazili także uczniowie I i...

Niekończąca się… Gitarownia

13 grudnia 2012 roku

Kaliska formacja Re-Bell była gościem na piątkowym koncercie w Młodzieżowym Domu Kultury. Zespół wystąpił w ramach projektu „Never Ending… Gitarownia”. Słuchała go prawie pełna sala młodych fanów mocnego...

Wystawa Stanisława Brajera

13 grudnia 2012 roku

Ponad 100 prac pochodzących z ostatniego kilkunastoletniego okresu twórczości Stanisława Brajera miała okazję oglądać ostrowska - i nie tylko - publiczność podczas wernisażu wystawy „Przekroczyć nieprzekraczalne”....

Quorum za każdym razem i odbyte 22 sesje oraz 231 podjętych uchwał. To najkrótsze podsumowanie pracy Rady Powiatu Ostrowskiego za pierwsze dwa lata obecnej kadencji. Na „połowinkowym” podsumowaniu Przewodniczący Rady Andrzej...

„Czarno na białym, czyli twórcze kontrasty” - to tytuł wystawy w Galerii Pędzelek w Młodzieżowym Domu Kultury. Na wystawie prezentowane są prace Antoniny Urbaniak i Miłosza Mieszkalskiego. Wernisaż odbył się w sobotę 8...

Rezonans już działa w szpitalu

12 grudnia 2012 roku

Nowoczesna pracownia rezonansu magnetycznego została oficjalnie otwarta 11 grudnia 2012 r. w poradni specjalistycznej ostrowskiego szpitala. Tym samym ostrowski szpital dorównał poziomem diagnostyki specjalistycznym placówkom.

Wybierają nowe technologie

12 grudnia 2012 roku

Wiatrak napędzany energią słoneczną, czy kamera do inspekcji termowizyjnej - to zaledwie dwa przykłady urządzeń, nad którymi pracują uczniowie nowej specjalizacji energii odnawialnej w Zespole Szkół Technicznych w Ostrowie.

Na rynek trafiła właśnie książka autorstwa Macieja Kowalczyka „Geneza i pierwsze półwiecze Powiatu Ostrowskiego (1887-1939). Zarys dziejów ustrojowo – politycznych”. To pierwsza monografia Powiatu Ostrowskiego....

Dekada Big Bandu

11 grudnia 2012 roku

Nadkomplet publiczności i owacje na stojąco. Energetyczny koncert z udziałem gwiazdy jazzowej wokalistyki Lory Szafran i wirtuoza trąbki Piotra Wojtasika. W ten sposób Jubileusz 10-lecia działalności obchodził Big Bandu Powiatu,...

Podsumowanie po połowie

11 grudnia 2012 roku

Budowa nowoczesnej poradni specjalistycznej i inwestycje drogowe, zatrzymanie spirali długów ostrowskiego szpitala oraz funkcjonalne obiekty sportowe, spłata zadłużenia powiatu, a także przygotowanie modernizacji Klubu Nauczyciela - to...

Reymont 20 lat później…

10 grudnia 2012 roku

W piątek, 7 grudnia 2012 roku w auli II Liceum Ogólnokształcącego im. Władysława Reymonta w Ostrowie Wielkopolskim miała miejsce prezentacja projektu edukacyjnego „Reymont - reaktywacja 1992- 2012”.

Pod światło

7 grudnia 2012 roku

W auli I Liceum Ogólnokształcącego im. ks. Jana Kompałły i Wojciecha Lipskiego w Ostrowie Wielkopolskim odbyła się wystawa prac plastycznych zeszłorocznych absolwentów placówki. Wernisaż zatytułowano „Pod...

Strony: 12345626