OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Archiwum - rok 2012

Terapeuci za kratkami

19 stycznia 2012 roku

Wszyscy trafili do ostrowskiego aresztu za jazdę po wypiciu alkoholu lub spowodowaniu wypadku w stanie nietrzeźwym. Niektórzy być może dlatego, że byli przekonani, iż wypity alkohol może im zneutralizować…  zjedzony liść...

We wtorek 17 stycznia 2012 roku w Restauracji „Bankietowa” w Ostrowie Wielkopolskim odbyło się spotkanie Noworoczno – Kolędowe Chóru „Lira”. Władze Powiatu Ostrowskiego reprezentował Wicestarosta Ostrowski...

Prestiż dla szpitala, a dla pacjentów dostęp do najnowocześniejszej i potrzebnej diagnostyki. Tak najkrócej scharakteryzować można nową nowoczesną pracownię rezonansu magnetycznego, która powstaje w ostrowskim szpitalu.

Zaprezentowali tańczone kolędy

17 stycznia 2012 roku

Kolędy w rytmach góralskich, krakowskich oraz poloneza można było podziwiać w minioną niedzielę w kościele p.w. św Antoniego w Ostrowie Wielkopolskim. Z tym oryginalnym repertuarem wystąpił Zespół Tańca Ludowego...

Coroczne spotkanie z kombatantami

13 stycznia 2012 roku

Tradycyjnie z początkiem roku włodarze powiatu i miasta zaprosili przedstawicieli organizacji kombatanckich na uroczyste spotkanie. W świątecznej atmosferze składane były noworoczne życzenia, ale również poruszane najważniejsze problemy...

III technikum w Wielkopolsce

12 stycznia 2012 roku

Zespół Szkół Technicznych w Ostrowie Wielkopolskim zajął III miejsce w Wielkopolsce w Ogólnopolskim Rankingu Szkół Ponadgimnazjalnych przygotowanym przez Fundację Edukacyjną „Perspektywy” i...

Policja podsumowała 2011 rok

11 stycznia 2012 roku

W środę 11 stycznia 2011 roku odbyła się narada roczna podsumowująca pracę Komendy Powiatowej Policji w Ostrowie Wielkopolskim za 2011 rok. W spotkaniu uczestniczył Starosta Ostrowski Paweł Rajski.

Nowoczesny sprzęt w straży

10 stycznia 2012 roku

O nowoczesny ciężki samochód ratowniczo-gaśniczy wzbogaciła się Państwowa Straż Pożarna w Ostrowie. Wyposażone m.in. w dwa zbiorniki auto może być wykorzystywane w akcjach gaśniczych w terenie.

Umowa na przychodnię podpisana

10 stycznia 2012 roku

W dniu 10 stycznia 2012 roku w Starostwie Powiatowym w Ostrowie podpisana została umowa z firmą PBO, która będzie wykonawcą nowej przychodni specjalistycznej przy ostrowskim szpitalu. Decyzja ta to początek końca ery...

Wszystkie światła na Przygodzice

10 stycznia 2012 roku

Od końca ubiegłego roku kompleks boisk sportowych przy Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych Centrum Kształcenia Ustawicznego w Przygodzicach jest w blasku nie tylko w dzień, ale także po zachodzie słońca. Jednak przede wszystkim dzięki...

Kolędy w tanecznej oprawie

10 stycznia 2012 roku

Już w najbliższą niedzielę, 15 stycznia 2012r. w kościele pw. św. Antoniego w Ostrowie Wielkopolskim odbędzie się unikatowy koncert kolęd i pastorałek w wykonaniu raszkowskiego Zespołu Tańca Ludowego „Swojacy”. Ten oryginalny...

Jak co roku w Święto Trzech Króli odbyło się Noworoczne Spotkanie Samorządowców Powiatu Ostrowskiego. Gospodarzem 13. uroczystości był Powiat Ostrowski oraz Miasto i Gmina Odolanów. Obchody rozpoczęły się Mszą Świętą...

Kolejna mammografia

9 stycznia 2012 roku

Wydział Spraw Społecznych – Referat Zdrowia Starostwa Powiatowego w Ostrowie Wielkopolskim informuje, że w dniach od 11 do 13 stycznia 2012 roku po raz kolejny włącza się w organizację Badań Mammograficznych realizowanych w ramach...

68. 679, 66 złotych – to kwota jaką do tej pory zebrano w Ostrowie Wielkopolskim podczas finału XX Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy w niedzielę 8 stycznia 2012 roku. Siedzibą sztabu było Ostrowskie Centrum Kultury.

Akty mianowania wręczone

5 stycznia 2012 roku

Starosta Ostrowski Paweł Rajski wręczył Akty Nadania Stopnia Awansu Zawodowego Nauczyciela Mianowanego pedagogom z Zespołu Szkół Usługowych w Ostrowie Wielkopolskim. Spotkanie odbyło się 4 stycznia 2012 roku w Starostwie Powiatowym w...

II miejsce zajął Aeroklub Ostrowski w plebiscycie „Lotnicze Orły 2011”. Aeroklubem roku został wybrany Aeroklub Gdański. Ostrowski klub startował w trzech kategoriach. Organizatorem konkursu był portal Lotnicza Polska.

Sprzęt za ćwierć miliona

3 stycznia 2012 roku

Pompy infuzyjne, kardiomonitory, inkubator w sumie kilkadziesiąt sztuk różnorodnego sprzętu medycznego trafiło do ostrowskiego szpitala. To dar niemieckich klinik i efekt wizyty, którą w pierwszej połowie 2011 r. w partnerskim...

Noworoczne spotkanie z dziennikarzami odbyło się 29 grudnia 2011 r. w Restauracji Komeda. - Nasi poprzednicy chcieli współpracować, a my to realizujemy i to z bardzo pozytywnym skutkiem - mówił prezydent Jarosław Urbaniak. - Miło...

Noworodki na najwyższym poziomie

2 stycznia 2012 roku

Od pierwszego stycznia 2012 roku Oddział Neonatologiczny ostrowskiego szpitala uzyskał trzeci, najwyższy stopień referencji. Po poznańskiej klinice to druga placówka w Wielkopolsce, która oferuje opiekę na tak wysokim poziomie....

Tuż przed Nowym Rokiem Starosta Ostrowski zaprosił do siebie pracowników Powiatowego Ośrodka Wsparcia dla Dzieci i Młodzieży Upośledzonej Umysłowo. Rozmawiano o największych bolączkach i potrzebach placówki.