OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Archiwum - rok 2014
Strony: 12345627

Bądź widoczny na drodze

17 grudnia 2014 roku

„Jak zmniejszyć ilość wypadków na drodze z udziałem niewidocznych pieszych?" - to problem, który sprowokował nauczycieli - członków zespołu projektowego do opracowania zadań, które były realizowane w III LO w...

Gwiazdka na Rynku z żużlowcami

17 grudnia 2014 roku

Podczas tegorocznej „Gwiazdki na Rynku” jedną z wielu atrakcji będzie prezentacja Drużyny MDM Komputery Dreier ŻKS Ostrovia na rok 2015. Prezentacja odbędzie się w niedzielę 21 grudnia 2014 roku o godzinie 19.15 na ostrowskim rynku.

Góra Grosza dla dzieci

17 grudnia 2014 roku

Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Centrum Kształcenia Ustawicznego w Przygodzicach po raz kolejny włączył się w akcję pomocową „Góra Grosza” organizowaną przez Towarzystwo „Nasz Dom” pod patronatem...

„Jacy jesteśmy” po raz ósmy

16 grudnia 2014 roku

Kilkadziesiąt prac wykonanych w najróżniejszych technikach i tłum na wernisażu to najkrótsza recenzja wystawy i spotkania pt. „Jacy jesteśmy’’ będącej ósmą edycją przedsięwzięcia, które...

Maraton pisania listów w II LO

16 grudnia 2014 roku

Na przerwach i lekcjach uczniowie i nauczyciele II LO pisali listy do różnych władz państwowych, aby pomóc ludziom z całego świata, którzy są prześladowani i pozbawieni swych praw. W efekcie tegorocznego maratonu powstało...

Literackie konkursy w MDK

16 grudnia 2014 roku

Dwa konkursy: literacki i plastyczno-literacki rozstrzygnięto w Młodzieżowym Domu Kultury w Ostrowie Wielkopolskim. W każdym z nich uczestniczyli dzieci i młodzież z Ostrowa Wielkopolskiego i Powiatu Ostrowskiego.

Szefowie komisji wybrani

16 grudnia 2014 roku

Trzy radne: Marlena Maląg, Katarzyna Spiżak oraz Barbara Szymanowska są już formalnie pełnoprawnymi radnymi powiatowymi i mogą uczestniczyć we wszystkich pracach Rady. Podczas ostatniej sesji w dniu 12 grudnia 2014 r. złożyły ślubowanie....

Popularna płatność kartą

15 grudnia 2014 roku

Średnio co trzecia osoba załatwiająca formalności związane z rejestracją pojazdów lub odbiorem praw jazdy korzysta z możliwości zapłacenia kartą bezpośrednio przy okienku. Takie rozwiązanie istnieje w Starostowie Powiatowym w...

W sumie 408 osób skorzystało z międzynarodowych staży, szkoleń i wymian realizowanych przez Powiat Ostrowski w 2014 roku. Wartość projektów sfinansowanych w całości ze środków UE przekroczyła 3 miliony złotych.

Pediatria po remoncie

15 grudnia 2014 roku

Oddział Pediatryczny ostrowskiego szpitala w nowej odsłonie. W dniu 15 grudnia 2014 r. oddział oddano do użytku po generalnym remoncie. W nowych, dobrze wyposażonych wnętrzach znajduje się 30 łóżek dla małych pacjentów.

Europejski Dzień Prawnika

12 grudnia 2014 roku

W dniu 10 grudnia 2014r. w całej Unii Europejskiej po raz pierwszy obchodzono Europejski Dzień Prawnika. Miał on formę jednodniowego projektu edukacyjnego w postaci spotkań radców prawnych i adwokatów z młodzieżą, na...

Dnia 11 grudnia 2014 roku odbyła się konferencja przedstawiająca sytuację osób z zaburzeniami psychicznymi w Powiecie Ostrowskim oraz podsumowująca projekt pn. „Wszyscy razem do celu”.

Dnia 11 grudnia 2014 roku Stowarzyszenie im. Lady Ryder wraz z Domem Pomocy Społecznej w Psarach zorganizowali VIII Wystawę Bożonarodzeniową. Zaprezentowano obrazy i ciasta inspirowane motywem płatków śniegu, piernikowe ozdoby choinkowe...

Do 31 grudnia 2014 roku organizacje pozarządowe mogą składać wnioski o dofinansowanie działalności w ramach otwartego konkursu ofert na realizację zadań publicznych Powiatu Ostrowskiego w 2015 roku. Na ten cel Zarząd Powiatu przeznaczył...

Przy wigilijnym stole

11 grudnia 2014 roku

Przy wspólnym wigilijnym stole zasiedli podopieczni i terapeuci Warsztatów Terapii Zajęciowej „Tęcza”. Na świąteczne spotkanie 10 grudnia 2014r. zaproszono również przedstawicieli miasta i powiatu a także...

Zmarł Zenon Adamczewski

11 grudnia 2014 roku

Nie żyje Zenon Adamczewski uznany pedagog, nauczyciel, wychowawca wielu pokoleń polskich leśników, za zasługi dla kraju odznaczony Krzyżem Kawalerskim Orderu Odrodzenia Polski. Msza święta żałobna odbędzie się w sobotę 13 grudnia br....

Poszukiwany dawca szpiku

10 grudnia 2014 roku

Do Starosty Ostrowskiego wpłynął mail z dramatycznym apelem o pomoc w poszukiwaniu dawcy dla 4 letniego chłopca z Kalisza. Zachęcamy do rejestracji w bazie dawców szpiku.

Zapłacą za zniszczenia?

10 grudnia 2014 roku

Powolny finał sprawy dewastacji znaków zniszczonych przez wandali przy ścieżce rowerowej na ul. Limanowskiego w Ostrowie. Ujęci przez policję sprawcy proszą teraz w oficjalnym piśmie o rozłożenie na raty kosztów związanych z...

Brązowi medaliści z Przygodzic

9 grudnia 2014 roku

W czwartek, 4 grudnia w Krzyżu Wielkopolskim, odbył się Wojewódzki Finał Szkolnego Związku Sportowego w Tenisie Stołowym. Zarówno drużyna dziewcząt jak i chłopców z Przygodzic zdobyła brązowe medale.

Stypendystka Ministra

8 grudnia 2014 roku

Paulina Dudzińska-tegoroczna absolwentka III Liceum Ogólnokształcącego Ostrowie Wielkopolskim, uczennica klasy 3b biologiczno-chemicznej uzyskała stypendium ministra oświaty za wybitne osiągnięcia edukacyjne w roku szkolnym 2013/2014.

Strony: 12345627