OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Archiwum - rok 2014
Strony: 12345678927

Filmowcy z patronatem

6 listopada 2014 roku

Uczniowie z IV Liceum Ogólnokształcącego im. Fryderyka Chopina w Ostrowie Wielkopolskim będą korzystać z profesjonalnego studia telewizyjnego Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Kaliszu.

Muzyczno – poetyckie Zaduszki

4 listopada 2014 roku

Komitet Organizacyjny Obchodów 90-lecia Ostrowskiego EKONOMIKA oraz społeczność uczniowska zapraszają absolwentów, byłych pracowników Szkoły, mieszkańców Ostrowa i Powiatu Ostrowskiego na „ MUZYCZNO-POETYCKIE...

Nieruchomość na sprzedaż

4 listopada 2014 roku

Budynek dawnej siedziby Młodzieżowego Domu Kultury w Ostrowie Wielkopolskim przy ul. Gimnazjalnej został wystawiony na sprzedaż. Przetarg na zakup tej atrakcyjnie położnej nieruchomości w centrum miasta zaplanowany został na pierwszy dzień...

Do powiatu wybory bez zmian

4 listopada 2014 roku

Nie ma żadnych zmian w wyborach radnych do Rady Powiatu Ostrowskiego z terenu miasta Ostrowa Wielkopolskiego. Miasto podzielone zostało na trzy okręgi.

Rosną nowi kolejarze

3 listopada 2014 roku

Wraz z rozpoczęciem nowego roku szkolnego uczniowie klasy AE2 o profilu „Elektroenergetyk pojazdów szynowych” ostrowskiego Zespołu Szkół Budowlano-Energetycznych rozpoczęli praktyki zawodowe na terenie PKP CARGOTABOR Sp. z...

Ostrowska Grupa PaT „Uzależnieni od Teatru” przywitała w czwartek, 30. października, kolejną grupę – PaT Poznań. Gala Finałowa odbyła się w „Scenie na Piętrze” Poznańskiej Estrady, na której deskach...

Wernisaż prac uczniów ZSS

31 października 2014 roku

W dniu 28 października 2014 roku miało miejsce uroczyste otwarcie wystawy pt. „Zabytki Ostrowa w oczach dziecka’’ prezentującej prace plastyczne uczniów Zespołu Szkół Specjalnych im. Janusza Korczaka w Ostrowie...

Autoprezentacja w IV LO

31 października 2014 roku

Jak prawidłowo zaprezentować się podczas rozmowy kwalifikacyjnej oraz matury ustnej, na co zwrócić uwagę w momencie wyboru studiów- między innymi o tym rozmawiali studenci Psychologii Społecznej z Poznania z uczniami IV Liceum...

Podziel się organem

31 października 2014 roku

„Każdy z nas ma dar uzdrawiania. Razem możemy pomóc lekarzom uratować niejedno życie” – tak brzmi jedno z haseł kampanii „Drugie życie”, w którą zaangażował się Zespół Szkół...

Droga w Jankowie odbudowana

31 października 2014 roku

Ponad dwukilometrowy odcinek drogi uszkodzonej podczas pożaru w Jankowie Przygodzkim został kompleksowo zmodernizowany. W dniu 31 października 2014 roku na drodze symbolicznie przecięto wstęgę oddając ją do użytku. – Chcieliśmy, aby na...

Budowlane święto

29 października 2014 roku

Wielkie świętowanie „Dnia Małego Budowlańca” z ostrowskim Zespołem Szkół Budowlano-Energetycznych zorganizowano w Galerii Ostrovia w niedzielę, 26 października 2014 roku. W kreatywnych zajęcia uczestniczyło blisko 140...

149. osób zapisało się do tej pory na badania profilaktyczne organizowane w ramach Pikniku Kardiologicznego. Są jeszcze wolne miejsca. W sumie ma zostać przebadanych 200 osób. Piknik Kardiologiczny odbędzie się w...

W sobotę 8 listopada 2014r. w ostrowskim szpitalu zorganizowany zostanie Piknik Kardiologiczny, w ramach którego mieszkańcy Powiatu Ostrowskiego będą mogli skorzystać z bezpłatnych badań profilaktycznych oraz konsultacji lekarskich.

POS 100 HA dla inwestorów

28 października 2014 roku

Podczas wspólnego posiedzenia Komisji Rady Powiatu Ostrowskiego radni poznali koncepcję zagospodarowania terenów inwestycyjnych Powiatu Ostrowskiego w Przygodzicach. Przedstawiono także pierwsze firmy zainteresowane utworzeniem na nich...

20 lat minęło…

28 października 2014 roku

Tak właśnie może zaśpiewać sobie teraz IV LO w Ostrowie Wielkopolskim. Właśnie tyle to już lat minęło od czasu utworzenia placówki. W piątek, 24 października 2014 roku szkoła obchodziła jubileusz swojego istnienia. Obchody...

„Pięknie żyć …”

27 października 2014 roku

Jak we współczesnym świecie odkryć prawdziwe wartości? Kiedy w codziennym zabieganiu znaleźć czas na wyciszenie? Odpowiedzi na te pytania można było odkryć w opowiadaniach Bruno Ferrero prezentowanych podczas koncertu...

W dniach od 29 września do 12 października 2014 r. osoby z niepełnosprawnością wzięły udział w obozie integracyjnym pn. „Wspólny cel - wspólne działanie”. Z wyjazdu do Jarnołtówka k/Głuchołaz skorzystało 15...

Ambasador w ZSE

27 października 2014 roku

Ambasador RP w Iraku Stanisław Smoleń był pierwszym gościem „Cyklu wykładów ze znanymi absolwentami ZSE” odbywających się w ramach jubileuszu 90 – lecia placówki.

Laury Kultury 2014

27 października 2014 roku

W sobotę, 25 października 2014 r. po raz czwarty wręczono Laury Kultury. Uhonorowano w sumie dwadzieścia osób oraz przyznano jedną statuetkę specjalną za całokształt działalności.

Piękno mody i urody w ZSU

27 października 2014 roku

24. stanowiska wystawiennicze, pokazy fryzjerskie z udziałem trenerów marki Goldwell, prawie 50. modelek i modeli prezentujących modę dzienną i wieczorową. Pokaz sukien ślubnych klasycznych i awangardowych. Za nami II Festiwal Stylu i...

Strony: 12345678927