OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Archiwum - rok 2015

Jedna z trzech takich wystaw

24 lipca 2015 roku

Prace Huberta Hilschera, wybitnego twórcy polskich plakatów, książek i logotypów zawitają do Ostrowa Wielkopolskiego. Wernisaż odbędzie się w piątek, 31 lipca 2015r., o godz. 19.oo w Galerii Sztuki Współczesnej przy...

Reggae pulsowało na Piaskach

23 lipca 2015 roku

Reggae na Piaskach w Ostrowie Wielkopolskim to już 15 lat tradycji. 18 lipca 2015 na terenie ośrodka wypoczynkowego nad zalewem Piaski Szczygliczka w Ostrowie Wielkopolskim odbył się 15. Festiwal Reggae na Piaskach zorganizowany przez...

MDK na festiwalu w Gorzowie

23 lipca 2015 roku

Dance Obsession – zespół z Młodzieżowego Domu Kultury – wrócił z nagrodą z gorzowskiego międzynarodowego festiwalu „Przystań dla Tańca”. Wytańczył ją w kategorii „etiuda taneczna 12-16 lat”.

10 graczy z sześciu miejscowości zmierzyło się w szachowych pojedynkach podczas „Biesiady przy szachach” zorganizowanej w Domu Pomocy Społecznej w Ostrowie Wielkopolskim. Ta zupełnie nowa inicjatywa ma służyć integracji...

Firmy, które skorzystały z bezprawnego outsourcingu pracowniczego i dziś mają z tego tytułu długi składkowe, mogą liczyć na pomoc ZUS w spłacie należności. Zakład apeluje do wszystkich zainteresowanych o jak najszybsze zgłaszanie...

Tegoroczne Wielkopolskie Święto Policji nie przez przypadek odbyło się w Ostrowie Wielkopolskim. Uroczystość połączona została z nadaniem tutejszej Komendzie Powiatowej Policji sztandaru ufundowanego m.in. przez Powiat Ostrowski.

Już po raz 10 w Zespole Szkół Specjalnych w Ostrowie Wielkopolskim odbyły się integracyjne półkolonie letnie „Magiczne wakacje”. Z bogatej oferty szkoły przy ul. Kościuszki skorzystało ponad 50 dzieci.

W miniony weekend, 18 i 19 lipca 2015r. w Szczurach odbył się XXII Memoriał Teodora Anioły w piłce nożnej. Podczas dwudniowego święta futbolu w Szczurach zespoły rywalizowały w kategorii seniorskiej, juniorskiej, amatorskiej oraz oldboys....

Piknik „Wakacyjna przygoda” to spotkanie integracyjne dla rodzin zastępczych z terenu Powiatu Ostrowskiego. Impreza zorganizowana na terenie Powiatowego Centrum Pomocy Rodzinie w Ostrowie Wielkopolskim była okazją do wspólnej...

Nowa, stała baza Lotniczego Pogotowia Ratunkowego powstanie na terenie Powiatu Ostrowskiego. Umiejscowienie „lotniczej karetki’’ w Michałkowie podniesie poziom bezpieczeństwa medycznego dla mieszkańców całego regionu.

Z końcem sierpnia 2015 r. upływa termin nadsyłania prac konkursowych dotyczących opracowania koncepcji architektoniczno-urbanistycznej dla mającego powstać przy. ul. Wojska Polskiego Centrum Kształcenia Praktycznego. Zainteresowanie konkursem...

Z wizytą w USA

13 lipca 2015 roku

Jarosław Biernaczyk, nauczyciel historii w II Liceum Ogólnokształcącym w Ostrowie Wielkopolskim, przebywał na przełomie czerwca i lipca b.r. w USA na zaproszenie Departamentu Stanu oraz Jewish Foundation for the Righteous.

Już wkrótce – 9 sierpnia w Skrzebowej będzie można z podziwiać polski i zagraniczny folklor. Okazją do tego będą V Swojskie Spotkania z Folklorem. Do głównych atrakcji imprezy można zaliczyć Zespół Tańca Ludowego...

Aby wakacje były bezpieczne

10 lipca 2015 roku

Sanepid i Straż Pożarna sprawdzają pod kątem bezpieczeństwa obiekty, w których wypoczywają dzieci i młodzież. Policja kontroluje akweny wodne, drogi, którymi głównie przemieszczają się urlopowicze oraz miejsca sprzedaży...

XII Powiatowe Zawody Sikawek Konnych, odbyły się 5 lipca 2015r. Biskupicach Ołobocznych (Gmina i Miasto Nowe Skalmierzyce). W tych niecodziennych zawodach strażackich pomimo upalnej pogody wystartowało dziesięć jednostek OSP z terenu Powiatu...

Wakacje w MDK

9 lipca 2015 roku

Jak co roku, Młodzieżowy Dom Kultury zaprasza w wakacje dzieci i młodzież na zajęcia otwarte. W lipcu można wziąć udział m.in. w warsztatach: baletowych, teatralnych, plastycznych, gitarowych czy w zabawach na świeżym powietrzu.

Chodnik na jubileusz

8 lipca 2015 roku

W sobotę, 4 lipca 2015 r. podczas obchodów 720-lecia wsi Strzyżew oficjalnie oddano do użytku nowy chodnik. Inwestycja w całości sfinansowana ze środków powiatu poprawi bezpieczeństwo w szczególności dzieci w drodze do...

Trwa remont pomieszczeń mieszkalnych w Bursie Szkolnej przy ul. Tomczeka w Ostrowie Wielkopolskim. Na uczniów spoza Powiatu Ostrowskiego, którzy wybrali naukę w ostrowskich szkołach średnich, od września czekać będą przytulne,...

Tour de Bicykl 2015

7 lipca 2015 roku

Tegoroczny, trzeci z kolei Tour de Bicykl odbył się w dniach 4-5 lipca 2015r. Rajd polegał na przejechaniu rowerem przez uczestników przez dwa kolejne dni 200 km. Pomimo upałów rajd przyciągnął 52 miłośników dwóch...

720 lat Strzyżewa

6 lipca 2015 roku

W miniony weekend, 4 i 5 lipca 2015r. Strzyżewianie świętowali 720 lecie swojej wsi, a także 150 lecie budowy kościoła. Jubileusz stał się okazją do przypomnienia bogatej historii tego miejsca i wzajemnych podziękowań za codzienną pracę.