OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Archiwum - rok 2015
Strony: 123456727

Zmiany kadrowe w powiecie

7 grudnia 2015 roku

Marlena Maląg pełni od 4 grudnia 2015 r. obowiązki Wicestarosty Ostrowskiego. Rada Powiatu Ostrowskiego wybrała ją na to stanowisko bezwzględną większością głosów podczas ostatniego posiedzenia. To pierwsza kobieta w historii...

W elicie tenisistów stołowych

7 grudnia 2015 roku

Drużyna chłopców Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych CKU w Przygodzicach, aktualny Mistrz Powiatu Ostrowskiego w Tenisie Stołowym, zdobyła brązowy medal Mistrzostw Wielkopolski. To kolejny rok, w którym zwodnicy tej szkoły z...

Lekcje z koszykarzami

7 grudnia 2015 roku

Uczniowie Zespołu Szkół Ekonomicznych im. Józefa Gniazdowskiego w Ostrowie Wielkopolskim mieli okazję szlifować język angielski i umiejętności sportowe z koszykarzami BM SLAM Stal Ostrów Wielkopolski.

Na oddziale kardiologicznym ostrowskiego szpitala po raz pierwszy przeprowadzono zabiegi tzw. ablacji. Mimo, iż jest zabieg wysoce inwazyjny pozwala pacjentów wrócić do normalnych zajęć już po kilku dniach od operacji. Zabieg...

Zostań wolontariuszem WOŚP

7 grudnia 2015 roku

Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy zbliża się wielkimi krokami. Chciałbyś zostać wolontariuszem, ale nie dotarłeś na spotkanie organizacyjne? Nic straconego, sa jeszcze miejsca.

Poezja w obcych językach

3 grudnia 2015 roku

33 uczniów szkół gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych powiatu ostrowskiego recytowało poezję w języku rosyjskim, niemieckim i angielskim, a następnie ich wersje w języku polskim. Odbywało się to w ramach konkursu recytatorskiego...

Ponad 150-letnie, zabytkowe rzeźby autorstwa Pawła Brylińskiego z krzyża na cmentarzu w Droszewie (Gmina Nowe Skalmierzyce), zostały odrestaurowane i umieszczone w kościele parafialnym. Zakończyła się także konserwacja i restauracja...

Niemal przez cały listopad w Zespole Szkół Ekonomicznych im. Józefa Gniazdowskiego w Ostrowie Wielkopolskim promowana była wśród młodzieży idea wolontariatu, honorowego oddawania krwi, szpiku kostnego a także organów....

Dzieła polskich poetów Wisławy Szymborskiej i Zbigniewa Herberta w odwołaniu do antyku- takim zagadnieniem,  w obecności nauczyciela akademickiego z tytułem naukowym profesora, zajęli się uczniowie I Liceum...

Lekarz wojskowy, specjalista medycyny morskiej i tropikalnej, wielokrotny obserwator ONZ, pełniący służbę poza granicami kraju w ramach misji pokojowej na wzgórzach Golan, Namibii,  Libanie, Kurdystanie. Pod błękitną flagą...

W nowych barwach

2 grudnia 2015 roku

Zakończyły się prace związane z remontem głównego holu szkolnego i korytarza w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych CKU w Przygodzicach.

Na przekór rutynie

1 grudnia 2015 roku

Praca w Domu Pomocy Społecznej to rodzaj służby osobom starszym i schorowanym, dla których placówka stała się domem. Pracownicy oprócz codziennej troski organizują podopiecznym różnego rodzaju atrakcje, a swoje...

Rozwój zrównoważony

30 listopada 2015 roku

W dniu 27 listopada w przededniu rocznicy wyboru na stanowisko Starosty Ostrowskiego z dziennikarzami spotkali się Starosta Ostrowski Paweł Rajski i pełniący przez jedenaście miesięcy funkcję wicestarosty, a obecnie poseł na Sejm Tomasz...

Lekcja anatomii ze skalpelem w ręku

30 listopada 2015 roku

W III Liceum Ogólnokształcącym w Ostrowie Wielkopolskim realizowany jest autorski program laboratorium biologiczno-chemicznego. Głównym jego założeniem jest propagowanie idei uczenia się poprzez doświadczenie i praktykę w...

Warsztaty prowadzone przez wolontariuszy z Indii i Brazylii podniosły poziom znajomości języka angielskiego wśród uczniów II Liceum Ogólnokształcącego z Oddziałami Dwujęzycznymi im. Władysława Reymonta w Ostrowie...

Wielka gala piłki ręcznej

30 listopada 2015 roku

To była gala godna 50-lecia Siedmioosobowej Piłki Ręcznej Ostrovii. W wypełnionej po brzegi Sali Ostrowskiego Centrum Kultury spotkali się działacze, trenerzy i zawodnicy ludzie różnych pokoleń, którzy przez lata tworzyli oblicze...

Dodać skrzydło szpitalowi

28 listopada 2015 roku

W grudniu 2015 r. ogłoszony zostanie przetarg na rozbudowę ostrowskiego szpitala o nowe skrzydło, w którym znajdzie się miejsce dla kilku oddziałów. –  Rozpoczynając tę inwestycję poprawimy warunki, ale też dajemy...

Trzy numery

28 listopada 2015 roku

Trzy numery. Łącznie 60 atrakcyjnie przygotowanych stron informacji o historii regionu ostrowskiego widzianej przez pryzmat kolekcji ostrowskich pasjonatów. Ostrowski Klub Kolekcjonera zakończył realizowane przy finansowym udziale Powiatu...

Interna zmienia oblicze

26 listopada 2015 roku

O prawdziwości stwierdzenia, że często łatwiej wybudować od podstaw niż remontować, mogli się osobiście przekonać radni powiatowymi wizytując remontowany oddział internistyczny w ostrowskim szpitalu. Efekty tej budowlanej rewolucji będzie...

Pierwsza w regionie, a piąta w Wielkopolsce komora dymowa w Ostrowie Wielkopolskim została właśnie oficjalnie oddana do użytku. Podobne obiekty są tylko w Poznaniu, Koninie, Lesznie i Pile. To miejsce do ćwiczeń i testów, jakie muszą...

Strony: 123456727