OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Archiwum - rok 2015
Strony: 12345678927

Oddają swoją krew potrzebującym

6 listopada 2015 roku

Ponad 30 litrów krwi oddali uczniowie Zespołu Szkół Technicznych podczas szkolnej akcji zorganizowanej 5 listopada 2015 r. Była to 25 tego typu akcja połączona była z promocją programu „Drugie życie”.

Pierwsza powieść licealistki

6 listopada 2015 roku

Jeszcze w gimnazjum, w tajemnicy przed wszystkimi rozpoczęła pisanie swojej pierwszej książki. O tym, że jest autorką rodzinie przyznała się, dopiero wtedy, gdy na wysłany rękopis pozytywnie odpowiedziało pierwsze wydawnictwo. W dniu 6...

Fotograficzne wspomnienie lata

5 listopada 2015 roku

Wiktoria Kościelak - uczennica II Liceum Ogólnokształcącego z Oddziałami Dwujęzycznymi im. Władysława Reymonta w Ostrowie Wielkopolskim zdobyła I miejsce w ogólnopolskim konkursie fotograficznym „Lato w lesie”,...

Seniorzy trenowali z mistrzem

5 listopada 2015 roku

W poniedziałek 26 października 2015 r. zajęcia tematyczne z zakresu kształtowania sylwetki z seniorami prowadził mistrz olimpijski w skoku o tyczce – Władysław Kozakiewicz. Ta nietypowa lekcja wf odbywała się w ramach...

Ja minę, Ty miniesz, On minie...

4 listopada 2015 roku

Dnia 26 października 2015 r. tj. w poniedziałek w ZST w Ostrowie Wlkp. odbył się wieczorek poetycki poświęcony tematowi przemijania. Termin bliski Świętu Zmarłych, kiedy to w sposób szczególny pamiętamy o tych, którzy...

Jesienne spotkanie z poezją

4 listopada 2015 roku

Bolesław Grobelny, regionalny poeta zawitał 26 października 2015 r. do Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych CKU w Przygodzicach. Z pochodzenia ostrzeszowianin, z zawodu nauczyciel wychowania fizycznego i trenerem, z zamiłowania plastyk,...

W Zespole Szkół Muzycznych 28 października 2015 roku miało miejsce uroczyste ślubowanie pierwszoklasistów.  Aktu pasowania dokonał dyrektor Robert Matuszewski. Wśród licznie zgromadzonej publiczności byli rodzice,...

Prezentacje kosmetyków, pokazy mody odzieżowej, fryzur i makijażu, a poza tym zabiegi pielęgnacyjne, warsztaty krawieckie oraz bezpłatne konsultacje dietetyków, kosmetyczek, fryzjerów i stylistów. To oferta tegorocznego...

Powiatowy konkurs turystyczny

2 listopada 2015 roku

20 listopada mija termin nadsyłania prac na konkurs: „Poznaj swój Powiat Ostrowski”. Jest on kierowany do uczniów szkół podstawowych, gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych, którzy zwiedzą szczególnie...

Kombatant i… perkusista

2 listopada 2015 roku

Edmund Marczak z Nowych Skalmierzyc odznaczony został medalem pamiątkowym „Obrońcy Ojczyzny 1939-1945’’. W imieniu Marszałka Województwa Wielkopolskiego odznaczenie wręczył Starosta Paweł Rajski.

Trwają intensywne prace w związku z przebudową ul. Wysockiej w Ostrowie Wielkopolskim na odcinku od skrzyżowania ul. Paderewskiego do skrzyżowania z ul. Klasztorną i Kamienną.  

Powiat liderem w szkoleniu

29 października 2015 roku

Realizowany przez Powiat Ostrowski i Zespół Szkół Usługowych projekt „Europejskie staże zawodowe dla nauczycieli i przedsiębiorców branży gastronomicznej z Powiatu Ostrowskiego” był z jednym z przykładów...

Mistrzowskie ciosy kicboxerów

29 października 2015 roku

Dużym sukcesem kickboxerów zakończyły się w Kaliszu 23-24 października Młodzieżowe Mistrzostwa Polski w kickboxingu full-contact. Zawodnicy Kick-Boxing Club Poprawa okazali się najlepsi w klasyfikacji klubowej spośród 27...

Piąty turniej warcabowy

29 października 2015 roku

W środę, 30 września 2015 roku na terenie Domu Pomocy Społecznej w Psarach odbył się  już V Turniej Warcabowy dla Osób Niepełnosprawnych o Puchar Wójta Gminy Sieroszewice zorganizowany przez Stowarzyszenie im. Lady Ryder.

Rekordowe warsztaty w muzycznej

28 października 2015 roku

Prawie 150 osób, nauczycieli i uczniów wzięło udział w XIII Warsztatach Klarnetowo-saksofonowych, które w dniach 21 i 22 października odbyły się w Zespole Szkół Muzycznych w Ostrowie. Entuzjaści gry na klarnecie i...

Filmowe sukcesy licealistów

28 października 2015 roku

Ostrowskie IV LO wciąż utrzymuje niekwestionowaną pozycję szkoły o charakterze filmowym i artystyczno-humanistycznym w powiecie ostrowskim i regionie. O wysokim poziomie nauczania w tym obszarze świadczy kolejny sukces filmu nakręconego przez...

Uczniowie poznali nowe trendy

28 października 2015 roku

Poznanie nowych trendów w koloryzacji i strzyżeniu było przedmiotem szkolenia JESIEŃ – ZIMA 2015, które w dniach 25-26 października 2015 roku w godzinach odbyło się w Zespole Szkół Usługowych w Ostrowie.

Super Dyrektor z Rady

26 października 2015 roku

Gratulacjami oraz bukietem kwiatów radni powiatowi uhonorowali Łukasza Mikołajczyka dyrektora Szkoły Podstawowej nr 9 im. Jana Pawła II w Ostrowie Wielkopolskim, a także wiceprzewodniczącego Rady Powiatu za znalezienie się w gronie...

Oświatowa stacja MDK

26 października 2015 roku

Wyjątkowym programem artystycznym pt. „Stacja MDK’’ rozpoczęto spotkanie zorganizowane z okazji Dnia Edukacji Narodowej, na którym spotkali się emerytowani już nauczyciele szkół ponadgimnazjalnych z terenu Powiatu...

Szkoła rozpoczęła swoją działalność we wrześniu 1925 roku. Przez lata rozwijała się, rozbudowywała, wychowywała wiele pokoleń młodzieży. W sobotę 24 października obchodziła swój 90. Jubileusz. Było wiele rozmów i...

Strony: 12345678927