OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Archiwum - rok 2016

W Ostrowie powstanie SOR dla dzieci

17 października 2016 roku

Pierwszy w regionie Szpitalny Oddział Ratunkowy dla Dzieci i Młodzieży powstanie w ostrowskim szpitalu. Na tę inwestycję wycenianą na ok. 5,5 mln zł szpital pozyskał środki zewnętrze.

Ostrów Wielkopolski po raz kolejny stał się miejscem spotkań zarówno doświadczonych doktorów jak i początkujących lekarzy i studentów chirurgii ze specjalistami innych dziedzin medycyny. III Wielkopolskie Spotkanie...

Nowy sprzęt dla szpitala

14 października 2016 roku

Stowarzyszenie Ostrowianie Dzieciom Specjalnej Troski przekazało kolejną partię sprzętu medycznego o wartości ponad 52,5 tysiąca zł dla ostrowskiego szpitala. Nowe wyposażenie wzbogaciło Oddział Laryngologii, Zakład Rehabilitacji Leczniczej...

Ogólnopolski Tydzień Kariery

14 października 2016 roku

Powiatowy Urząd Pracy w Ostrowie Wielkopolskim w dniach 17.10.2016 r. do 21.10.2016 r. ponownie przystąpi do realizacji Ogólnopolskiego Tygodnia Kariery, który w tym roku odbędzie się pod hasłem: „Bądź autorem własnej...

Nauczyciele docenieni

14 października 2016 roku

Sześciu dyrektorów oraz czternastu nauczycieli powiatowych szkół ponadgimnazjalnych i placówek oświatowych odebrało z rąk Starosty Ostrowskiego nagrody z okazji Dnia Edukacji Narodowej.

Hiszpania w zasięgu ręki

13 października 2016 roku

Uczniowie II Liceum Ogólnokształcącego z Oddziałami Dwujęzycznymi im. Władysława Reymonta w Ostrowie Wielkopolskim wyjechali do Hiszpanii szlifując angielski.

Najciekawsza osobowość naukowa młodego pokolenia oraz laureat drugiej nagrody w największym konkursie naukowym dla młodzieży E(X)PLORY to uczeń z Ostrowa Wielkopolskiego. Michał Zwierz będący uczniem ZST zajął drugie miejsce w...

Otwarcie szkolnego kompleksu sportowego

12 października 2016 roku

Zespół Szkół Technicznych zyskał nowoczesny kompleks sportowy. Dwa nowe boiska wielofunkcyjne, kort tenisowy, bieżnia, rozbieg do skoku w dal, rzutnia i zmodernizowane boisko trawiaste oficjalnie oddane zostały do użytku. Cały...

Sukces medyczny ostrowskiej ortopedii

7 października 2016 roku

W maju 2013 dr n. med. Mirosław Falis i jego zespół z Oddziału Ortopedii i Traumatologii Narządu Ruchu ostrowskiego szpitala wykonał pierwszy w Polsce zabieg z zastosowaniem nowatorskiej metody z wykorzystaniem gwoździa...

Mammografia

7 października 2016 roku

Informujemy, że przeprowadzane będą badania mammograficzne w dniu 18 listopada 2016 r. (piątek) w Ostrowie Wielkopolskim przy Starostwie Powiatowym, Aleja Powstańców Wielkopolskich 16.  Szczegóły na plakacie.

Klasy prawno- policyjne w Ekonomiku

5 października 2016 roku

Jak co miesiąc uczniowie klas prawno-policyjnych Zespołu Szkół Ekonomicznych w Ostrowie Wielkopolskim im. Józefa Gniazdowskiego wzięli udział w apelu mundurowym.

III Liceum Ogólnokształcące w Ostrowie Wielkopolskim po raz kolejny zorganizowało uroczystość sadzenia Żonkilowego Pola Nadziei, które jest wyrazem solidarności z osobami zmagającymi się   z chorobą nowotworową.

Punkt Informacyjny Funduszy Europejskich w Kaliszu zaprasza na bezpłatne konsultacje z zakresu możliwości uzyskania wsparcia ze środków Unii Europejskiej w ramach Mobilnego Punktu Informacyjnego.

Uczniowie z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Przygodzicach gościli w Dzień Głośnego Czytania, czyli 29 września 2016 roku,  w Przedszkolu „Bajka” w Jankowie Przygodzkim.

Stypendia Starosty dla prymusów

4 października 2016 roku

Starosta Ostrowski Paweł Rajski uhonorował Stypendium Naukowym im. ks. Jan Kompałły 50-ciu najlepszych i najbardziej uzdolnionych spośród ponad 6200 uczniów szkół powiatowych. Nagrody pieniężne w wysokości 1 tysiąca...

III LO w gronie zwycięskich laureatów

3 października 2016 roku

Uczniowie III Liceum Ogólnokształcącego w Ostrowie Wielkopolskim otrzymają nowoczesne laboratorium biologiczne. Młodzież wygrała je w konkursie „30 laboratoriów na 30-lecie firmy ADAMED''

PaT w ostrowskim III Liceum

30 września 2016 roku

Gromkimi brawami zakończył się spektakl pt. „Sekret” w wykonaniu młodzieży z III Liceum Ogólnokształcącego w Ostrowie Wielkopolskim, który został wyreżyserowany przez społecznego doradcę Rzecznika Praw Dziecka i...

Pożegnanie lata na basenie

30 września 2016 roku

W XII Pożegnaniu Lata na basenie wzięło udział 47 amatorów pływania. Sportowe spotkanie odbyło się w sobotę 24 września 2016 r. na Krytej Pływalni „Wodny Raj”.

Podczas 38. sesji Konferencji Generalnej UNESCO zapadła decyzja, by rok 2016 poświęcić Arystotelesowi. Filozof, którego 2400. jubileusz urodzin przypada w tym roku, stał się zatem bohaterem szkolnych Dni z Arystotelesem w IV LO .

Rowery dla szkoły

30 września 2016 roku

W dniu 29 września w Zespole Szkól Specjalnych w Ostrowie Wielkopolskim od samego rana było wielkie świętowanie. Placówka w ramach programu: „ Rower dla niepełnosprawnego” pozyskała 6 rowerów trójkołowych...