OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Archiwum - rok 2016

Dobiegła końca największa pod względem rzeczowym i finansowym inwestycja drogowa w Powiecie Ostrowskim ostatnich lat. Oficjalnie oddano do użytku drogę Śliwniki-Psary, której koszt wyniósł ponad 5,3 mln zł.

Na zagranicznych stażach

16 września 2016 roku

Minął pierwszy tydzień zagranicznych staży zawodowych uczniów ze szkół ponadgimnazjalnych, ale nie tylko młodzież bierze udział w unijnych projektach Powiatu Ostrowskiego. Także nauczyciele i restauratorzy korzystają z tej...

Dobry występ tenisistów

15 września 2016 roku

Bardzo dobry występ odnotowali tenisiści LKS „TAJFUN” Ostrów Wielkopolski na I Grand Prix Wielkopolski Seniorek i Seniorów w Tenisie Stołowym.

Mieszkańcy Biskupic Ołobocznych w miniony piątek świętowali szereg inwestycji zrealizowanych w ich sołectwie. Nowy chodnik wybudował Powiat Ostrowski, a z budżetu Gminy i Miasta Nowe Skalmierzyce wyremontowano salę wiejską oraz drogę w...

Uprzejmie informujemy, że ogłoszona została kolejna edycja Szkolnego Powiatowego Konkursu „Poznaj swój Powiat Ostrowski”. Konkurs odbywa się pod patronatem Przewodniczącego Rady Powiatu Ostrowskiego Andrzeja Leraczyka.

Rondo imienia Generała

14 września 2016 roku

Generał Władysław Anders został patronem ronda na drodze powiatowej w Korytach (Gmina Raszków). Uroczystość nadania imienia i odsłonięcia pamiątkowej tablicy odbyła się 12 września br. z udziałem córki generała Anny Marii...

Już po raz 55 ostrowski oddział PTTK zorganizował Ogólnopolski Rajd „Jesień Chopinowska”. Jak co roku meta rajdu znajdowała się przy pałacu Radziwiłłów w Antoninie i w otaczającym go parku.

Już po raz jedenasty kapituła konkursu Lodołamacze wybrała firmy, instytucje i ludzi z regionu wielkopolsko- lubuskiego najbardziej angażujące się w rozwiązywanie problemów osób niepełnosprawnych. Tworzą dla nich miejsca pracy i...

Koszykarski team zaprezentowany

13 września 2016 roku

Żeńska drużyna Towarzystwa Sportowego OSTROVIA zaprezentowała się oficjalnie w nowym składzie. Ostrowskie koszykarki po 13 latach ponownie zagościły wśród najlepszych drużyn w Polsce.

Koncert przy ruinach

13 września 2016 roku

Ruiny kaplicy loretańskiej w Skrzebowej były miejscem czwartego już „Koncertu przy ruinach” XVII-wiecznej kaplicy, który odbył się w sobotę 10 września. Wykonawcami byli Zespół Muzyki Sakralnej LUMEN z Poznania pod...

Przedszkolaki w Starostwie

12 września 2016 roku

Starosta Ostrowski miał nietypową wizytację. Żądne wiedzy dzieci wstąpiły do budynku Starostwa Powiatowego żeby poznać bliżej urzędowe obowiązki i zwyczaje.  

Składanie wiązanek kwiatów, uroczysty korowód i zabawa taneczna- w taki sposób Rada Osiedla Krępa zaplanowała przebieg obchodów z okazji 170 rocznicy urodzin i 110 rocznicy śmierci wybitnego etnografa i działacza...

Dotacja ministerialna na sprzęt

12 września 2016 roku

107 415,31 zł - to kwota którą pozyskał Szpital w Ostrowie Wielkopolskim ze środków Ministerstwa Zdrowia w ramach realizacji programu polityki zdrowotnej pn. Narodowy Program Wyrównywania Dostępności do Profilaktyki i...

Symboliczna salwa honorowa oddana z armaty zainaugurowana tegoroczny Lewkowski Piknik Historyczny. Impreza odbywająca się w parku pałacowym wpisana jest już w kalendarz imprez Narodowego Instytutu Dziedzictwa.

Już od 6 lat młodzież ostrowskiego IV LO w innowacyjny sposób uczy się języków obcych. Wszyscy uczniowie, oprócz tradycyjnych metod, przyswajają słówka przez internet.  Każdy codziennie przez około 10-15 minut...

Przebudowa cieplika

9 września 2016 roku

104 metry ciepłociągu przebudowuje właśnie Ostrowski Zakład Ciepłowniczy na terenie przy warsztatach Zespołu Szkół Transportowo- Elektrycznych. Prace te pozwolą przygotować grunt pod zaplanowaną inwestycję powiatową.

Powrót z praktyk w Hiszpanii

6 września 2016 roku

Dobiegły końca kolejne praktyki uczniów Zespołu Szkół Usługowych z Ostrowa Wielkopolskiego. Tym razem młodzież szkoliła się przez 3 miesiące w hiszpańskich hotelach.

Zaproszenie na promocję

6 września 2016 roku

W dniu 8 września o godz. 18.00 na małej scenie w Ostrowskim Centrum Kultury odbędzie się promocja książki „Czas młodości czasem wojny. Wspomnienia z Garstedt”. Autorem publikacji jest Aneta Franc, archiwistka badająca dzieje...

Do 10 września można zgłaszać kandydatury do tytułu „Laur Kultury’’ Starosty Ostrowskiego za wybitne osiągnięcia na rzecz rozwoju i promocji kultury w środowisku lokalnym oraz w kraju i zagranicą. W tym roku to prestiżowe...