OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Archiwum - rok 2019
Strony: 12345614

Spotkanie po 30 latach

20 listopada 2019 roku

W tym roku minęło 30 lat od pierwszych wolnych wyborów parlamentarnych w Polsce. Z tej okazji Wicestarosta Ostrowski Roman Pacholczy spotkał się z dawnymi pracownikami największego wówczas zakładu pracy w Ostrowie Wielkopolskim-...

Kontynuując przedsięwzięcie z lat poprzednich, mam ogromną przyjemność zaprosić uczniów (osoby indywidualne lub grupy) szkół podstawowych i ponadgimnazjalnych wraz z opiekunami z terenu Powiatu Ostrowskiego do udziału w...

Światła już działają

19 listopada 2019 roku

Nowe przejście dla pieszych uruchomione zostało na drodze powiatowej przy szkole podstawowej w Radłowie. Rozwiązanie to powinno przyczynić się do poprawy bezpieczeństwa.

17 listopada 2019 roku w hali sportowej ZSU odbył się już po raz siódmy Ostrowski Festiwal Stylu i Urody organizowany przez Powiat Ostrowski i Zespół Szkół Usługowych. W ramach festiwalu przygotowano prezentację...

Wydział Edukacji, Kultury i Sportu informuje o trwającym otwartym konkursie ofert na realizację zadań publicznych Powiatu Ostrowskiego w 2020 roku. Organizacje pozarządowe będą miały do dyspozycji w sumie 277 tys. zł, czyli o 50 tys. zł...

W tegorocznej IV edycji uczniowie szkół technicznych mogą składać wnioski w swoich szkołach do 10 grudnia bieżącego roku. Dyrektorzy szkół do 23 grudnia zaakceptowane przez siebie wnioski składają w biurze podawczym Starostwa...

Ania Klah uczennica pierwszej klasy 3 Liceum Ogólnokształcącego w Ostrowie Wielkopolskim jako jedyna Polka wystąpiła na  „Międzynarodowym Festiwalu Piosenki, Tańca, Instrumentalu, Sztuki i Słowa” w Moskwie.

VII Ostrowski Festiwal Stylu i Urody

14 listopada 2019 roku

Starosta Ostrowski Paweł Rajski oraz Dyrektor Zespołu Szkół Usługowych w Ostrowie Wielkopolskim Dariusz Kaczmarek serdecznie zapraszają na VII Festiwal Stylu i Urody. Na odwiedzających czekać będzie wiele atrakcji i niespodzianek. Wstęp...

Nowy sprzęt od WOŚP

13 listopada 2019 roku

Nowoczesny tomograf komputerowy oraz aparat RTG warty ok. 4 mln zł otrzymał ostrowski szpital od Fundacji Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Symbolicznego przekazania dokonał sam Jerzy Owsiak.

Owsiak w ogrodzie zmysłów

13 listopada 2019 roku

Symbolicznego otwarcia „ogrodu zmysłów’’ dokonał We wtorek 12 listopada Jurek Owsiak, którego WOŚP wraz z powiatem ostrowskim sfinansowała znaczną część kosztów tej inwestycji.  

Na pamiątkę wydarzeń z 11 listopada 1918 roku obchodzimy Narodowe Święto Niepodległości. W ostrowie tego dnia tradycyjnie odbył się przemarsz ulicami miasta,  składanie wiązanek kwiatów przy konwikcie, Domu Katolickim i siedziby...

Do rozgrywki finałowej awans wywalczyła m.in. dwójka uczniów ZSB-E w Ostrowie Wielkopolskim: Artur Muślewski (klasa ET4), Michał Wegrzyn (B1bp) – obaj kategoria szkół ponadpodstawowych i ich nauczyciel Jarosław Maląg...

Młodzieżowa Akademia Mody

8 listopada 2019 roku

Akademia Mody w Zespole Szkół Usługowych rozpoczęła swoją działalność w 2013 roku. W obecnym roku zorganizowana została w formie Młodzieżowej Akademii Mody, a do współpracy przy tworzeniu kolekcji ubrań zaproszeni zostali...

Grupa dzieci z Przedszkola Publicznego nr 9 wzięła udział w warsztatach na terenie Centrum Kształcenia Praktycznego. W pracach murarskich pomagały przedszkolakom uczennice Zespołu Szkół Budowlano-Energetycznych.

BIAŁO-CZERWONY DZIEŃ

8 listopada 2019 roku

Z okazji Narodowego Święta Niepodległości w Zespole Szkół Specjalnych zorganizowano konkurs na Narodową Kokardę, w którym wzięły udział szkoły z całej Wielkopolski.

IV Liceum Ogólnokształcące im. F. Chopina w Ostrowie Wielkopolskim przystąpiło do projektu Filmoteka Szkolna, w ramach którego młodzież podejmuje szereg aktywności związanych z ambitnym kinem. We wrześniu był to udział w...

W dniu 4 listopada w hali sportowej Zespołu Szkół Transportowo - Elektrycznych, tradycyjnie swoje rozgrywki kończyli piłkarze ręczni, uczniowie szkół ponadpodstawowych powiatu ostrowskiego.

29 i 31 października w gościnnych murach Zespołu Szkół Technicznych pojawili się tenisiści stołowi, uczniowie i uczennice ostrowskich szkół ponadpodstawowych. To właśnie Zespół Szkół Technicznych wraz z...

Operacja Bielecki

31 października 2019 roku

Adam Bielecki jeden z najlepszych polskich himalaistów wraca do pełni zdrowia dzięki zastosowanej na ostrowskiej ortopedii metodzie zespolenia gwoździem śródszpikowym złamania kości piętowej. Ten znany sportowiec operację...

Laury Kultury Starosty Ostrowskiego 2019

29 października 2019 roku

Spotkanie nazwane jednocześnie Inauguracją Roku Kulturalnego w Powiecie Ostrowskim jest okazją do spotkania się z twórcami i nagrodzenia podczas uroczystej gali tych, którzy na rzecz kultury działają. Po raz dziewiąty Starosta...

Strony: 12345614