OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Archiwum - rok 2019
Strony: 123456714

Święto I LO

28 października 2019 roku

W 174. rocznicę powstania I Liceum Ogólnokształcącego im. ks. J. Kompałły i W. Lipskiego w Ostrowie Wielkopolskim, zgodnie z tradycją, społeczność szkolna obchodziła Święto Szkoły. Tym razem uroczystości odbyły się w Dzień...

Jak co roku Święto Patrona w IV Liceum Ogólnokształcącym połączone jest z uroczystością ślubowania uczniów klas pierwszych. W tym roku szkolnym do ślubowania stanęło, aż jedenaście klas!

22 października 2019 roku, w dniu wspomnienia liturgicznego Świętego Jana Pawła II, już po raz trzynasty, odbył się w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych CKU w Przygodzicach Przegląd Piosenki Chrześcijańskiej „Młodzi Świętemu...

W dniach od 23 września do 04 października 2019 roku grupa 10 uczniów Zespołu Szkół Transportowo – Elektrycznych CKU wraz z opiekunką Wiesławą Trzcielińską przebywała na praktyce zawodowej w Centrum Kształcenia Zawodowego...

Kosmiczne rozmowy w III LO

21 października 2019 roku

Uczniowie III LO przeprowadzili telekonferencję z Ostrowianką pracującą w Europejskiej Agencji Kosmicznej (ESA) we Włoszech. Rozmowa była elementem projektu edukacyjnego European Space Talks, kierowanego do młodzieży.

Pływackie zmagania szkół średnich

21 października 2019 roku

W dniu 18 października 2019r., odbyły się Mistrzostwa Powiatu Ostrowskiego Szkół Ponadgimnazjalnych w pływaniu. Na pływalni „Wodny Raj” konkurowało ponad 70 uczestników.

Dnia 18 października 2019 r. (piątek) w godzinach 10:00 do 18:00 odbędą się Drzwi Otwarte dla Pracodawców. Organizowane są  w ramach Europejskich Dni Pracodawców 2019 planowanych na obszarze prawie całego kraju w dniach 14 do...

Konkurs krasomówczy wyłonił finalistów

17 października 2019 roku

Osiemnasty raz organizowane były w Ostrowie eliminacje do OGÓLNOPOLSKIEGO KONKURSU KRASOMÓWCZEGO. Eliminacje przeprowadzał Zarząd Oddziału PTTK w Ostrowie Wielkopolskim wraz z Komisją Młodzieżową we współpracy z III Liceum...

Międzynarodowa Warszawska Wystawa Wynalazków IWIS to największe w Polsce międzynarodowe wydarzenie promujące wynalazczość i innowacje. Co roku wystawa gości wynalazców z ponad 25 państw świata m.in. z Arabii Saudyjskiej,...

Ostrowski „Reymont” ma już 100 lat

16 października 2019 roku

W tym roku mija dokładnie 100 lat, od kiedy dawna niemiecka szkoła średnia dla dziewcząt została przekazana w polskie ręce. Jest to symboliczna data powstania II Liceum Ogólnokształcącego w Ostrowie Wielkopolskim, które w tym roku...

Dzień Edukacji Narodowej

15 października 2019 roku

Tradycja uroczystego Dnia Edukacji Narodowej to nagrody dla najlepszych. W tym roku Nagrodami Starosty Ostrowskiego wyróżniono 21 osób, to duże wyróżnienie biorąc pod uwagę, że 754 nauczycieli, pedagogów,...

10 października w murach IV Liceum Ogólnokształcącego już kolejny raz gościli młodzi szachiści, uczniowie i uczennice ostrowskich szkół ponadpodstawowych. To właśnie IV Liceum Ogólnokształcące wraz z...

Grand Prix Roku 2018 w konkursie Mister Budownictwa Wielkopolski Południowej roku 2018 dla powiatowego Centrum Kształcenia Praktycznego w Ostrowie Wielkopolskim.

Pływanie dla chętnych w ZSS

10 października 2019 roku

Zespół Szkół Specjalnych od wielu lat bierze udział w programie Powiatu Ostrowskiego - „Bezpieczny Powiat - nauka i popularyzacja pływania”.  Zajęcia w wodzie prowadzone są dla uczniów z wieloraką...

NOC Bibliotek w ZSP CKU w Przygodzicach

10 października 2019 roku

W ZSP CKU w Przygodzicach odbyła się 3 października 2019 r. już druga edycja NOCY Bibliotek zainicjowana przez Centrum Edukacji Obywatelskiej. W imprezie wzięło udział około 50 uczniów.

Do przeglądów konkursowych zgłosili się tancerze z: Katowic, Elbląga, Opola, Krakowa, Łańcuta, Gdyni, Radomia, Poznania, Środy Wielkopolskiej, Szczecinka, Dęblina, Lubawy, Leszna, Koźmina Wielkopolskiego, Lubonia, Pleszewa, Ostrzeszowa,...

Mikrobusy dla DPS

9 października 2019 roku

Dwa mikrobusy dostosowane do przewozu osób niepełnosprawnych trafią m.in. do Domów Pomocy Społecznej w powiecie ostrowskim. Środki na ten cel pochodzić będą w połowie z Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób...

Powiat Ostrowski otrzymał łącznie ponad 3 mln 194 816 złotych dofinansowania na przebudowę drogi Kaczory- Wierzbno- II etap. W obecności parlamentarzystów i przedstawicieli trzynastu samorządów południowej Wielkopolski ,w dniu 7...

W ramach projektu pn. „100-lecie polskiej Szkoły Żeńskiej i II Liceum Ogólnokształcącego w Ostrowie Wielkopolskim” w auli „szkoły-jubilatki” odbyły się cztery spotkania z zasłużonymi absolwentami liceum,...

Stypendia wręczone po raz ósmy

7 października 2019 roku

Osiem lat temu po raz pierwszy wręczone zostały Stypendia Starosty Ostrowskiego. Od tamtej pory nie zmieniła się liczba stypendystów, nadal jest ich 50, jednak stopniowo wzrastała kwota od 1000 zł do 2000 zł w tegorocznej edycji.

Strony: 123456714