OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Archiwum - rok 2019
Strony: 1234567814

Wybory parlamentarne w Polsce odbędą się 13 października, jednak młodzież ze szkół Powiatu Ostrowskiego już teraz wzięła udział w prawyborach przygotowanych przez poznański UAM.

Tydzień temu wystąpili w TVN, a dziś zaprezentują się w Teleexpressie (17:00) i w TVP Poznań (18:00). Mowa o uczniach ZST, którzy w ramach powiatowego konkursu Techno-Granty skonstruowali rozmawiającego z ludźmi robota.

Radni Powiatu obradowali w Wysocku Wielkim

1 października 2019 roku

XII sesja Rady Powiatu Ostrowskiego odbyła się 30 września 2019r. w Wysocku Wielkim. Wyjazdowe obrady były okazją do spotkania z mieszkańcami Gminy Ostrów Wielkopolski oraz zapoznania aktualnymi zadaniami realizowanymi przez gminę.

Ostrzeżenie przed silnym wiatrem

30 września 2019 roku

Instytut Meteorologii i Gospodarki Wodnej - Państwowy Instytut Badawczy wydał ostrzeżenie przed silnym wiatrem, który ma wystąpić w dniu dzisiejszym na terenie m.in. powiatu ostrowskiego. Szczegóły poniżej.

Oddział Chirurgii i Traumatologii Dziecięcej powiatowego Szpitala w Ostrowie Wielkopolskim obchodzi w tym roku swoje 50-lecie. Jubileusz uczczono podczas VI Wielkopolskim Spotkaniu Chirurgów Dziecięcych z Pediatrami i Lekarzami Rodzinnymi.

Wszystkie smaki powiatu

27 września 2019 roku

Na koniec bieżącego roku planowane jest wydanie „Księgi Smaków Powiatu Ostrowskiego’’. To pierwsze tego typu wydawnictwo przygotowywane przez Powiat Ostrowski i „redagowane’’ w większości przez gospodynie...

W sumie ponad 200 młodych biegaczy, uczniów szkół ponadgimnazjalnych z terenu powiatu ostrowskiego zmierzyło się w zawodach biegów przełajowych.

XX Powszechny Zjazd Historyków Polskich w Lublinie, który miał miejsce w dniach 18-20 września 2019 roku zgromadził ponad 900 uczestników z Polski i zagranicy. Wśród nich znaleźli się uczniowie, absolwenci i...

Otwarcie drogi Strzegowa - Gostyczyna

26 września 2019 roku

To długo wyczekiwana modernizacja obejmująca w sumie 4 km drogi powiatowej. Tak duża i kosztowna inwestycja nie byłaby możliwa bez wsparcia z Funduszu Dróg Samorządowych oraz Gminy i Miasto Nowe Skalmierzyce.

Warsztaty dla przyszłych weterynarzy

25 września 2019 roku

W dniu 18 września 2019 w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych Centrum Kształcenia Ustawicznego w Przygodzicach odbyły się warsztaty dla uczniów I klasy Technikum Weterynarii.

Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych CKU w Przygodzicach serdecznie zaprasza dzieci i młodzież szkół podstawowych (od 12 roku życia) i ponadgimnazjalnych, parafii, domów kultury... na XIII edycję Przeglądu Piosenki...

Młodzież sprząta świat

24 września 2019 roku

W dniu 20 września br. na terenie Powiatu Ostrowskiego odbyła się kolejna edycja akcji „Sprzątanie Świata - Polska 2019”. Młodzież zebrała blisko 5 ton odpadów!

W sobotę 21.09.2019r., grupa 12 nauczycieli jezyka niemieckiego ze szkół średnich Powiatu Ostrowskiego, ukończyła kurs z zakresu metodyki nauczania języka niemieckiego w niemieckiej szkole językowej w Berlinie. Była to ostatnia grupa, z...

Wizyta Ambasadora Meksyku

20 września 2019 roku

Ambasador Meksyku w Polsce, Alejandro Negrín odwiedził Powiat Ostrowski. W programie krótkiej wizyty przewidziano spotkanie z uczniami IV LO z tzw. klas hiszpańskich oraz z dziennikarzami i przedsiębiorcami.

Jeden z najpiękniejszych obiektów, nie tylko w naszym powiecie ale i w Wielkopolsce, odrestaurowany Pałac w Śliwnikach, mogli zobaczyć nauczyciele w ramach wyjazdu „Poznaj swój Powiat Ostrowski'' odbywającego się tym razem po...

80 rocznica napaści sowieckiej

18 września 2019 roku

W 80. rocznicę agresji ZSRR na Polskę przy ostrowskim pomniku Ofiar Sybiru uczczono pamięć pomordowanych i zaginionych Polaków.

Muzyka poza murami

17 września 2019 roku

W dniu 13 września 2019 r. na dziedzińcu Młodzieżowego Domu Kultury odbył się koncert zespołu To All Units zorganizowany w ramach projektu muzycznego Gitarownia.

Sprzątanie Świata - Polska 2019

16 września 2019 roku

W dniu 20 września 2019 roku Powiat Ostrowski po raz kolejny będzie uczestniczył w ogólnoświatowej akcji „Sprzątanie Świata – Polska 2019” pod hasłem przewodnim:„NIE ŚMIECIMY – SPRZĄTAMY - ZMIENIAMY”.

Żelazny Jubileusz III LO

16 września 2019 roku

Świętując swój jubileusz III Liceum Ogólnokształcące w Ostrowie Wielkopolskim udowodniło, że uczęszczanie tutaj to nie tylko prestiż, ale też bardzo często wielopokoleniowa tradycja rodzinna.

Wielkopolski Złaz Przewodników PTTK

13 września 2019 roku

W dniach 7-8 września 2019r. odbył się VI Wielkopolski Złaz Przewodników Turystycznych PTTK. Uczestnicy z Wielkopolski, Mazowsza i Dolnego Śląska podążyli „Śladami Fryderyka Chopina i Powstania Wielkopolskiego w południowej...

Strony: 1234567814