OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Archiwum - rok 2020
Strony: 123456789

Norbert Kustusz, uczeń ostrowskiego Zespołu Szkół Budowlano-Energetycznych został finalistą XIII Olimpiady Tematycznej „Losy żołnierza i dzieje oręża polskiego…”. Olimpijski sukces skutkuje zwolnieniem z egzaminu...

Karetka w Raszkowie

2 lipca 2020 roku

Od 1 lipca 2020r. w Raszkowie oficjalnie otwarto nową bazę ratownictwa medycznego, która będzie służyć mieszkańcom północnej części Powiatu Ostrowskiego. Dzięki dodatkowej karetce zlokalizowanej na tym terenie diametralnie...

Z końcem czerwca zakończył się kolejny projekt Powiatu Ostrowskiego z zakresu międzynarodowego doskonalenia zawodowego nauczycieli szkół średnich. Tym razem wzięło w nim udział 57 nauczycieli języków obcych.

Muzyka serc

1 lipca 2020 roku

To był wyjątkowy koncert „Muzyka serc dla Wielkich Serc’’ w podziękowaniu dla wszystkich zaangażowanych w walkę z koronawirusem zaprosił na niego Starosta Ostrowski.

Pracownicy Środowiskowego Domu Samopomocy w Ostrowie Wielkopolskim w dniu 30 czerwca 2020 r. otrzymali z rąk Wicestarosty Ostrowskiego Romana Pacholczyka podziękowania i nagrody za pracę podjętą w placówkach, gdzie najbardziej potrzebowano...

Zgodne absolutorium

29 czerwca 2020 roku

Zarząd Powiatu otrzymał absolutorium za wykonanie budżetu w 2019 roku. Jednogłośną uchwałę w tej sprawie podjęli radni podczas ostatniej sesji Rady Powiatu.

Dla wielkich serc

26 czerwca 2020 roku

W sobotę 27 czerwca 2020 o godz. 20.00 odbędzie się koncert pt. „Koncert serc dla wielkich serc’’, na który zaprasza Starosta Ostrowski. Wydarzenie jest dedykowane wszystkim, którzy zaangażowani są w walkę z...

Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim włączyło się w akcję #GaszynChallenge, by wesprzeć potrzebujące dzieci. Na boisku III Liceum Ogólnokształcacego pracownicy urzędu, ze Starostą Pawłem Rajskim na czele, wykonali 10 pompek i...

I tydzień od 29 czerwca 2020 r. do 3 lipca 2020 r. II tydzień od 6 lipca 20202 r. do 10 lipca 2020 r. III tydzień od 18 sierpnia 2020 r. do 21 sierpnia 2020 r. IV tydzień od 24 sierpnia 20-20 do 28 sierpnia 2020 r.

Remonty dwóch dróg powiatowych otrzymały dofinansowanie z Funduszu Dróg Samorządowych. 15 czerwca 2020 r. w Starostwie Powiatowym w Ostrowie odbyło się podpisanie stosownych dokumentów.

Rusza rekrutacja do szkół

10 czerwca 2020 roku

Od 15 czerwca rusza rekrutacja do szkół ponadpodstawowych na rok szkolny 2020/2021. Od tego dnia do 10 lipca br. uczniowie klas ósmych szkół podstawowych będą mogli składać podania do szkół ponadpodstawowych zgodnie z...

Ultradźwiękiem w zwapnienie

9 czerwca 2020 roku

Operacja rozkruszania zwapnienia tętnic z wykorzystaniem ultradźwięków wykonana została po raz pierwszy w ostrowskim szpitalu. Ten innowacyjny zabieg stosowany od niedawana w medycynie przeprowadzony został w ostrowskiej lecznicy 5 czerwca...

Ostrowskie II Liceum Ogólnokształcące im. Władysława Reymonta zajęło 9. miejsce w Polsce w tegorocznym rankingu „Zwolnieni z Teorii”.  Młodzież pomagała dzieciom, samotnym matkom, seniorom, osobom niepełnosprawnym, a...

Radni kupili pościele dla DPS

8 czerwca 2020 roku

Pościele, prześcieradła i ręczniki, w sumie 120 kompletów przekazali radni powiatowi do Domu Pomocy Społecznej w Psarach. Kiedy kilka tygodni temu placówka borykała się z koronawirusem radni przed sesją zrobili zrzutkę na DPS....

Szpital wznawia przyjęcia

2 czerwca 2020 roku

Od początku czerwca ostrowski szpital wznowił planowe przyjęcia pacjentów na część oddziałów. Warunkiem przyjęcia jest pozytywny wynik badania na obecność koronawirusa.

Galeria w sieci

28 maja 2020 roku

Galeria Sztuki Współczesnej w Ostrowie Wielkopolskim znalazła się w gronie blisko 1200 beneficjentów (spośród 6000 złożonych wniosków) i rozpoczęła realizację swojego projektu pn. „Galeria domowa”,...

W niedzielę 24 maja 2020 r. zakończył się w Poznaniu etap diecezjalny procesu beatyfikacyjnego siostry Elżbietanki Włodzimiry Wojtczak. Przyszła błogosławiona urodziła się we Franklinowie, a zmarła w obecnym Domu Pomocy Społecznej w...

Poradnia Psychologiczno-Pedagogiczna w Ostrowie Wielkopolskim wzbogaciła się o cenne narzędzie diagnostyczne tzw. ADOS – 2 do diagnozy zaburzeń ze spektrum autyzmu dzieci od 12 miesiąca życia, młodzieży i osób dorosłych....

W Ostrowie Wielkopolskim 18 maja 2020 r. zmarła s. Bożenna Stawecka, w 85 roku życia i 64 profesji zakonnej. To jej zasługą było powstanie w naszym mieście przedszkola, oratorium dla młodzieży, a także budowa szkoły podstawowej oraz...

Strony: 123456789