OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Archiwum - rok 2021
Strony: 123459

Zapotrzebowanie na kardiologię

15 października 2021 roku

Ponad 4 tys. pacjentów z zawałami trafiło na ostrowską kardiologię od czasu powstania tego oddziału. Dzięki niedawno uruchomionej pracowni do elektrofizjologii pełnoprofilowy już oddział będzie mógł wykonywać jeszcze więcej...

Z okazji Dnia Edukacji Narodowej Starosta Ostrowski uhonorował nagrodami pieniężnymi wyróżniających się nauczycieli i dyrektorów. Nagrodę I stopnia przyznano 11 nauczycielom, nagrodę II stopnia 7 osobom z powiatowych szkół...

Powiatowy Rzecznik Konsumentów nie tylko udziela porad zza biurka, ale także spotyka się z mieszkańcami powiatu ostrowskiego.

Znamię! Znam je?

13 października 2021 roku

Powiat Ostrowski przystąpił do współpracy przy realizacji największego w Polsce ogólnopolskiego programu profilaktyki czerniaka w edycji 2021/2022.

Magdalena Adamczak – uczennica III klasy III Liceum Ogólnokształcącego w Ostrowie Wielkopolskim zajęła II miejsce w Wojewódzkim Konkursie „Ptaków Śpiew” rozpoznawanie śpiewu i odgłosów ptaków...

Aura sprzyja inwestycjom

8 października 2021 roku

Korzystna aura sprzyja inwestycjom na drogach powiatowych. Wśród nich znalazła się długo oczekiwana i zarazem jedna z największych inwestycji drogowych, kompleksowa modernizacja drogi Rososzyca - Wielowieś.

Sędzia Anna Maria Wesołowska w III LO

7 października 2021 roku

Sędzia Anna Maria Wesołowska, inicjatorka edukacji prawnej młodzieży, autorka wielu publikacji, a także osobowość telewizyjną znana z emitowanych przez TVN programów „Sędzia Anna Maria Wesołowska” oraz...

Sportowe torby dla „Ogniwa”

1 października 2021 roku

W niedzielę 26 września 2021 r. na Stadionie Leśnym w Łąkocinach miało miejsce przekazanie sprzętu sportowego dla piłkarzy. Przed meczem RED BOX Klasy Okręgowej pomiędzy LKS OGNIWO Łąkociny a MLKS ODOLANOVIA Odolanów- Wicestarosta...

Stypendia po raz dziesiąty

1 października 2021 roku

W dniu 30 września 2021 r. w auli I Liceum Ogólnokształcącego odbyło się wręczenie Stypendiów Starosty Ostrowskiego, którym patronuje ks. Jan Kompałła. To była dziesiąta jubileuszowa uroczystość. Łącznie z tej formy...

Spotkanie z pisarzem

29 września 2021 roku

Wybitny polski pisarz, autor bestsellerowej książki Madame, jedna z najciekawszych osobowości polskiej kultury współczesnej Antoni Libera przyjedzie do Ostrowa. Spotkanie autorskie zaplanowano na 15 października 2021 r.

Właśnie ruszyły konsultacje społeczne dla podmiotów, które chcą wziąć udział we współtworzeniu corocznego programu współpracy Powiatu Ostrowskiego z organizacjami pozarządowymi i innymi podmiotami prowadzącymi...

Samorządy potrzebują wsparcia

21 września 2021 roku

Miejskie i powiatowe inwestycje finansowane z funduszy unijnych były przedmiotem wizytacji parlamentarzystów z Sejmowej Komisji ds. wykorzystania środków unijnych.

Mieszkańcy powiatu ostrowskiego oddali hołd bohaterom w rocznicę walk podczas kampanii wrześniowej i ofiarom agresji ZSRR na Polskę.

Po rocznej przerwie spowodowanej pandemią nareszcie udało się sfinalizować wyjazd dwóch ostatnich grup nauczycieli Zespołu szkół Specjalnych. Przeszkolone pod względem językowym, dobrze przygotowane merytorycznie uczestniczki...

Przypominamy, że do 30 września 2021 roku można składać wnioski kierowane do Zarządu Powiatu Ostrowskiego na dofinansowanie prac związanych z konserwacją, restauracją zabytków oraz roboty budowlane prowadzone przy zabytkach...

Nauczyciele szkolą się w Irlandii

15 września 2021 roku

W poniedziałek 13 września 2021 roku, 12 nauczycieli przedmiotów ogólnych i zawodowych z Zespołu Szkół Technicznych i Zespołu Szkół Usługowych z Ostrowa Wielkopolskiego rozpoczęło uczestnictwo w kursie poświęconym...

Dbam o środowisko- nagrody dla ZSB-E

13 września 2021 roku

W środę, 8 września z rąk Radnej Sejmiku Województwa Wielkopolskiego Marzeny Wodzińskiej młodzież ostrowskiego Zespołu Szkół Budowlano-Energetycznych odebrała nagrody główne za zwycięstwo w VI edycji konkursu Nasz...

Hołd dla ofiar sowieckiej napaści

13 września 2021 roku

W najbliższy piątek przy pomniku Ofiar Sybiru w Ostrowie odbędą się obchody Światowego Dnia Sybiraka.

WOJCIECHY 2021 wręczone

7 września 2021 roku

Po raz piąty w historii wręczone zostały Nagrody Starosty Ostrowskiego, którym patronuje pierwszy polski starosta Wojciech Lipski.

Strony: 123459