OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Archiwum - rok 2021
Strony: 1234567

Nowa pracownia w ZSBE

16 czerwca 2021 roku

Trwa ciągłe modernizowanie Zespołu Szkół Budowalno-Energetycznych w Ostrowie Wielkopolskim. Zaledwie przed kilkoma dniami w ramach projektu unijnego „Kompleksowy program rozwoju kształcenia zawodowego młodzieży w Powiecie Ostrowskim...

Oficjalne podpisanie umowy w Wielkopolskim Urzędzie Wojewódzkim w Poznaniu na dofinansowanie Środowiskowego Domu Samopomocy w Ostrowie Wielkopolskim miało miejsce 14 czerwca 2021 r.  Takie zadanie zostało dofinansowane dotacją w kwocie...

Miniprzedsiębiorstwo RESIN z Zespołu Szkół Technicznych w Ostrowie Wielkopolskim zostało zdobywcą głównej nagrody GRAND PRIX Ogólnopolskiego Konkursu na Najlepsze Młodzieżowe Miniprzedsiębiorstwo PRODUKCIK 2021. Firma...

Pozostał już tylko tydzień!

14 czerwca 2021 roku

 „Niezdecydowanym czas biegnie co raz szybciej!’’. Już tylko tydzień pozostał uczniom klas ósmych do dokonania wyboru szkoły. W dniu 21 czerwca br. o godzinie 15.00 upływa ostateczny termin składania podań do...

W nadchodzących dniach prognozowane są upały- wtorek 15.06.2021 r. 260C, w kolejnych dniach sukcesywny wzrost temperatury, która w sobotę 19.06.2021 r.  osiągnąć może 340C. Temperatura minimalna w nocy 13-220C . Stopień zagrożenia...

Brązowy saksofon oraz KraCamera

14 czerwca 2021 roku

24 kwietnia bieżącego roku odbył się II Ogólnopolski Konkurs Online dla klas saksofonu. Uczennica Ewa Obsadna w swojej kategorii wiekowej zdobyła „brązowy saksofon”.

W dniach 2 - 6 czerwca 2021 r.  odbył się w Sochaczewie IX Festiwal muzyki akordeonowej „Harmonia Espressiva” w którym uczniowie Zespołu Szkół Muzycznych im. K. Komedy Trzcińskiego w Ostrowie Wielkopolskim odnieśli...

Do 30 czerwca 2021r. można zgłosić udział w XX edycji Konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów realizowanego przez Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego.

I LO Orłem Edukacji Gold 2021

11 czerwca 2021 roku

I Liceum Ogólnokształcące w Ostrowie Wielkopolskim otrzymało kolejne wysokie wyróżnienie. Po wcześniejszym tytule Laureata Orłów Edukacji na poziomie lokalnym, szkoła została wyróżniona Złotym Orłem Edukacji w...

W dniach od 4 do 6 czerwca 2021 roku ostrowski Chór Nauczycielski im. Stanisława Wiechowicza, pracujący pod kierunkiem Janusza Lipińskiego, przebywał w Cieplicach Zdroju na kilkudniowych warsztatach chóralnych.

Maturzysta Adam Bieganowski z klasy ET4 zwyciężył w premierowej edycji Ligi Kibiców ostrowskiego Zespołu Szkół Budowlano-Energetycznych. Jej zmagania zostały podsumowane w środę, 9 czerwca 2021 r. wręczeniem nagród dla...

Licea wyposażone w nowe laptopy

10 czerwca 2021 roku

Nowe laptopy trafiły właśnie do szkół licealnych powiatu ostrowskiego. Dyrektorzy odebrali sprzęt, zakupiony w ramach projektu: „Kształcenie zawodowe młodzieży Powiatu Ostrowskiego w trybie zdalnym – jako metoda zapobiegania...

To już czwarta teczka wydana przez Powiat Ostrowski zawierająca grafiki ostrowskich artystów. Tym razem autorkami są Krystyna Piotrowska, Halina Szczepańska, Barbara Zabłocka, Karolina Treska.

Nową drogą w Janisławicach

8 czerwca 2021 roku

Ponad siedmiokilometrowy odcinek drogi powiatowej w Janisławicach oficjalnie oddany do użytku.

Dwudziesty uczestników dodatkowego kursu nabyło umiejętności spawalnicze potwierdzone certyfikatem, który gwarantuje bardzo dobrze płatna prace w Polsce i za granicą. Projekt realizowany w szkołach powiatu ostrowskiego został...

Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych CKU w Przygodzicach oraz Wielkopolska Izba Rolnicza sformalizowały wieloletnią współpracę w zakresie podnoszenia jakości kształcenia zawodowego.

Zdominowali Olimpiadę

25 maja 2021 roku

Uczniowie Zespołu Szkół Technicznych w Ostrowie Wielkopolskim zdominowali Olimpiadę Innowacji Technicznych i Wynalazczości na szczeblu okręgowym. Ich łupem padło większość nagród i pucharów.

Drogi z dofinansowaniem

24 maja 2021 roku

W dniu 24 maja 2021 r. podpisane zostały umowy na dofinansowanie remontów dróg powiatowych Rososzyca – Wielowieś oraz drogi w Biskupicach Ołobocznych. Na obydwa zadania Powiat Ostrowski pozyskał ok. 8,7 mln złotych w funduszy...

W dniu 21 maja 2021 r wmurowany został kamień węgielny pod budowę nowego Domu Pomocy Społecznej, którego inwestorem jest Powiat Ostrowski. Jednym ze  świadków tej uroczystości była Aurelia Kwiatkowa 102-letnia mieszkanka...

Ostrowska ortopedia wyrosła na krajowego lidera w zakresie leczenia skomplikowanych złamań kości piętowych z użyciem gwoździa śródszpikowego. Do szpitala przyjeżdżają szkolić się medycy z wielu krajów, a ostatnio...

Strony: 1234567