OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Archiwum - rok 2021
Strony: 1234567

Zdalna pomoc terapeutyczna

30 kwietnia 2021 roku

Środowiskowy Dom Samopomocy w okresie zawieszenia działalności nie zapomina o swoich podopiecznych. Od 29 marca trwają zajęcia zdalne z terapeutami, a osoby niepełnosprawne chętnie z takiej formy korzystają.

Sześć wynalazków brało udział w tegorocznej edycji konkursu na TECHNO - GRANT, projekcie, który wspiera młodych wynalazców ze szkół Powiatu Ostrowskiego. Tę rywalizację na innowacyjne rozwiązania udało się...

Lekcja on-line z aktorem

28 kwietnia 2021 roku

Uczniowie z klasy humanistyczno-filmowej IV Liceum Ogólnokształcącego w Ostrowie Wielkopolskim rozmawiali on-line z aktorem Sebastianem Stankiewiczem, który chętnie podzielił się swoimi zawodowymi doświadczeniami.

Fundusze dla szpitala i na drogi

27 kwietnia 2021 roku

Na poprawę warunków diagnostyki i leczenia pacjentów w związku z Covid-19 oraz na remonty dróg Powiat Ostrowski otrzymał wsparcie z funduszy rządowych. W walce z pandemią mają pomóc także punkty szczepień masowych,...

Startuje operacja blok!

23 kwietnia 2021 roku

Zakończyły się przygotowania do przetargu na budowę bloku operacyjnego w ostrowskim szpitalu. To największa planowana w tym roku inwestycja powiatowej lecznicy. Tylko w minionym roku na bloku operacyjnym wykonano prawie 4000 różnych...

Wirtualne Drzwi Otwarte za nami!

21 kwietnia 2021 roku

W dniu 17 kwietnia 2021 r. w III Liceum Ogólnokształcącym w Ostrowie Wielkopolskim odbyły się Drzwi Otwarte ONLINE. Nowe doświadczenie wymuszone zostało przez panującą w Polsce sytuację epidemiczną.

Pożegnanie Michała Wilczury

19 kwietnia 2021 roku

W sobotę 17 kwietnia 2021 r. odbył się pogrzeb śp. Michała Wilczury radnego powiatowego byłego Przewodniczącego Rady Powiatu Ostrowskiego oraz Wójta Gminy Sośnie.

Międzynarodowy sukces pianistki

13 kwietnia 2021 roku

I miejsce, złoty medal i zaproszenie na koncert w Royal Albert Hall w Londynie, jednej z najbardziej rozpoznawalnych sal koncertowych świata, taki sukces odniosła Magdalena Adamczak młoda pianistka z naszej szkoły muzycznej.

Na nowoczesnej, sterowanej numerycznie wycinarce plazmowej do cięcia blach mogą się kształcić uczniowie w pracowni spawalniczej Centrum Kształcenia Praktycznego w Ostrowie. Urządzenie zakupione z funduszy unijnych właśnie trafiło do szkoły.

Sukces w świecie mody

9 kwietnia 2021 roku

Zuzanna Russek, uczennica Zespołu Szkół Usługowych zajęła pierwsze miejsce w ogólnopolskim Konkursie dla Młodych Krawców i Projektantów „Mała Pętelka”.  W swoim dziele odważnie połączyła polski...

Wolontariat - lek na trudne czasy

9 kwietnia 2021 roku

Pomoc przynosi korzyści nie tylko tym, którzy ją otrzymują, lecz także tym, którzy obdarowują innych swoim czasem, energią, datkami. Daje poczucie szczęścia i zapobiega depresyjnym nastrojom. Jak wzbudzić w sobie pasję pomagania?

Uczeń IV Liceum Ogólnokształcącego w Ostrowie Wielkopolskim Kacper Zarzecki wywalczył zaszczytny tytuł Finalisty w 44. Olimpiadzie Języka Niemieckiego! To ogromny sukces, który daje mu zwolnienie z matury z języka niemieckiego na...

Na renowację zabytków

1 kwietnia 2021 roku

Dwa zabytkowe kościoły na terenie Powiatu Ostrowskiego otrzymają w tym roku wsparcie w ramach powiatowego funduszu na renowację zabytków. Obydwa dofinansowano kwotą 50 tys. zł.

Rodzić rodzinnie

1 kwietnia 2021 roku

Prawie pół tysiąca dzieci przyszło na świat w ostrowskim szpitalu od początku 2021 roku. W ostrowskiej lecznicy bezpośrednio towarzyszyć mogą tatusiowie, bo normalnie odbywają się tutaj porody rodzinne.

Tancerki GWIAZDY z awansem

1 kwietnia 2021 roku

Duży sukcesem zakończył się udział przedstawicielek Grupy Baletowej „Gwiazda” w krajowych eliminacjach do światowego finału Dance World Cup. Kwalifikacje do udziału w finale pucharu świata w tańcu corocznie odbywają się w...

W dniu 27 marca 2021 r. w kościele pw. św. Barbary w Odolanowie odbył się pogrzeb śp. Grzegorza Finke radnego powiatowego, Wiceprzewodniczącego Rady Powiatu Ostrowskiego obecnej kadencji.

Nowa kawiarenka uczniowska

29 marca 2021 roku

Jest kolorowa, przytulna, przyjazna i zachęca do spędzenia tutaj każdej wolnej chwili w szkole. Tak właśnie prezentuje się odnowiona kawiarenka uczniowska w I Liceum Ogólnokształcącym w Ostrowie.

Wiosenne remonty na drogach

25 marca 2021 roku

Kilkadziesiąt kilometrów zmodernizowanych dróg, nowych chodników i ścieżek rowerowych powstanie w tym roku na drogach powiatowych. Na ten cel Powiat Ostrowski przeznaczy ponad 21 mln zł, a w ciągu roku kwota ta powinna się...

Oferta dla absolwentów

23 marca 2021 roku

Wyższa Szkoła handlu i Usług w Poznaniu zachęca uczniów z terenu Powiatu Ostrowskiego do rozpoczęcia nauki w swoich murach. Dla chętnych przygotowała dwa stypendia, które pozwolą sfinansować trzy lata nauki w tej szkole.

Coraz więcej młodych ludzi choruje na koronawirusa. Co gorsze szybciej u nich postępuje choroba, a wielu wymaga leczenia szpitalnego. Decyzją Wojewody Wielkopolskiego od wtorku 23 marca 2021 r. w szpitalu powstanie kolejnych 70 tzw. miejsc...

Strony: 1234567