OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Archiwum - rok 2022
Strony: 12345613

Młodzicy LKS Tajfun w Gliwicach wystartowali w Ogólnopolskim Festiwalu Tenisa Stołowego, mieli także możliwość wzięcia udziału w grach i zabawach ruchowych czy w konkursach wiedzy o tenisie stołowym.

Kolejna edycja Arkady Cup

2 listopada 2022 roku

Uczniowski Klub Sportowy Arkady w Raszkowie zaprasza na kolejną edycję Otwartych Mistrzostw Powiatu Ostrowskiego w biegu na orientację Arkady Cup 2022. Zawody odbędą się w sobotę, 12 listopada, na terenie Szkoły Podstawowej w Raszkowie.

W ostrowskiej Galerii Sztuki Współczesnej zaprezentowane zostaną dzieła Ewy Niśkiewicz-Krawczyk i Radosława Krawczyka. Wernisaż wystawy „Sztuka ducha” rozpocznie się w piątek, 4 listopada, o godz. 19.00.

W gronie laureatów tegorocznego konkursu „Wielkopolski Nauczyciel Roku” znalazła się Agnieszka Lisiak „Skórka” – nauczycielka szkół Powiatu Ostrowskiego: IV Liceum Ogólnokształcącego i...

Medale tenisistów Orła Wysocko Wielkie

31 października 2022 roku

Młodych zawodnicy Orła Wysocko Wielkie przywieźli z turniejów w Zdunach i Gołuchowie aż 10 medali. Klub po pierwszej turze rozegranych Grand Prix Południowej Wielkopolski we wszystkich kategoriach młodzieżowych w klasyfikacji medalowej...

Zwycięzcami XIX Ogólnokrajowego konkursu „ Bezpieczne Gospodarstwo Rolne” w roku 2022 zostali Państwo Grażyna i Paweł Leńscy ze Strzyżewa i otrzymali nagrodę główną- ciągnik rolniczy.  W trakcie...

W ostrowskim IV Liceum Ogólnokształcącym im. Fryderyka Chopina świętowano Dzień Patrona. Było ślubowanie pierwszych klas, wręczono tradycyjne nagrody „Fryderyki”, a uroczystość zwieńczył poruszający spektakl w wykonaniu...

Kolejne wycieczki z dofinansowaniem w ramach tegorocznej jesiennej edycji przedsięwzięcia Ministra Edukacji i Nauki p.n.: „Poznaj Polskę”. Powiat Ostrowski otrzymał na ten cel wsparcie finansowe w wysokości 30912 zł.

Motywem muzycznym Johna Wiliamsa z „Listy Schindlera” rozpoczęła się tegoroczna uroczystość wręczania Nagród Starosty Ostrowskiego LAURY KULTURY 2022. To wyjątkowe święto twórców i animatorów kultury z...

Tegoroczne Swojskie Spotkania z Folklorem organizowane przez Stowarzyszenie Rozwoju i Współpracy Wsi Moszczanka i Skrzebowa odbyły się w raszkowskiej hali widowiskowo-sportowej. Dwunasta odsłona Spotkań połączona była z 15-leciem...

Prawie 600 osób poświęciło swój sobotni wolny czas i wybrało się do nowego Domu Pomocy Społecznej w ramach Drzwi Otwartych.

Starosta Ostrowski Pawel Rajski oraz Przewodniczący Rady Powiatu Ostrowskiego Piotr Walkowski zapraszaja do zwiedzenia nowego Domu Pomocy Społecznej, który mieści sie w Ostrowie przy ul. Staroprzygodzkiej 19.

Woy-Wojciechowska w IV LO

21 października 2022 roku

We wtorek 18 października w ramach Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa uczniowie IV Liceum Ogólnokształcącego im. Fryderyka Chopina w Ostrowie Wielkopolskim spotkali się z Patrycją Woy-Wojciechowską – fotografką, reżyserką,...

W czwartek, 13 października 2022 r. w ostrowskim Zespole Szkół Budowlano-Energetycznych został przeprowadzony Dzień Profilaktyki i integracji klas pierwszych. Jego inicjatorem był dyrektor szkoły, Rafał Paterek, wicedyrektor szkoły,...

Wielu pensjonariuszy domów pomocy to ludzie, których życie nie oszczędzało. Z myślą o nich powstał nowy Dom Pomocy Społecznej. To przemyślana budowla, w której podopieczni mają nowoczesne zaplecze zapewniające...

W sobotę 15.10.2022 r., w Gołuchowie rozegrano I Grand Prix Południowej Wielkopolski w tenisie stołowym w kategoriach wiekowych młodzików i juniorów. Zawodnicy Klubu Sportowego Tajfun swoją grą potwierdzili po raz kolejny duże...

I Forum Zdrowia Psychicznego

17 października 2022 roku

Dnia 14 października 2022 roku odbyło się I Forum Zdrowia Psychicznego w Powiecie Ostrowskim, którego organizatorem był Środowiskowy Dom Samopomocy w Ostrowie Wielkopolskim.

Starosta Ostrowski Paweł Rajski z okazji Dnia Edukacji Narodowej wręczył wczoraj nagrody dla wyróżniających się nauczycieli oraz dyrektorów.

75-letnia Szkoła Specjalna

12 października 2022 roku

Zespół Szkół Specjalnych im. Janusza Korczaka w Ostrowie Wielkopolskim świętuje 75-lecie istnienia. Z tej okazji zorganizowano uroczystą galę, podczas której szkolnej jubilatce złożono zasłużone gratulacje i...

W miniony poniedziałek w Biskupicach Ołobocznych uroczyście oddano do użytku zmodernizowany odcinek drogi od drogi krajowej nr 25 do centrum tej miejscowości.

Strony: 12345613