OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Wigilia z dyrektorami jednostek
23 grudnia 2010 roku

Wigilia z dyrektorami jednostek

Zdrowych i błogosławionych świąt, z dala od codziennych zawodowych problemów - życzył starosta Paweł Rajski dyrektorom szkół i innych jednostek podległych Powiatowi Ostrowskiemu. Na wigilijne spotkanie zaproszono również komendantów policji i państwowej straży pożarnej oraz szefów sanepidu i weterynarii. Był opłatek, koncert kolęd, tradycyjne potrawy i świąteczno-noworoczne życzenia.

Wigilijne spotkanie władz powiatowych z dyrektorami jednostek odbyło się we wtorek, 21 grudnia w Bursie Szkolnej. Do świątecznego stołu zasiedli dyrektorzy wszystkich powiatowych szkół ponadgimnazjalnych oraz takich placówek, jak: Poradnia Psychologiczno-Pedagogiczna, Młodzieżowy Dom Kultury, Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy Zgromadzenia Sióstr św. Elżbiety, Powiatowa Galerii Sztuki Współczesnej, Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie, Zespół Zakładów Opieki Zdrowotnej, Dom Pomocy Społecznej w Ostrowie Wielkopolskim, Dom Pomocy Społecznej w Psarach, Powiatowy Zarząd Dróg, Powiatowy Urząd Pracy oraz Powiatowy Inspektor Nadzoru Budowlanego. Tradycyjnie też w spotkaniu uczestniczyli komendanci powiatowi Policji i Państwowej Straży Pożarnej, a także Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny oraz Powiatowy Lekarz Weterynarii.

Władze Powiatu Ostrowskiego reprezentowali członkowie zarządu: starosta Paweł Rajski, wicestarosta Tomasz Ławniczak, Andrzej Knopiński, a także przewodniczący rady Andrzej Leraczyk i wiceprzewodnicząca Marlena Maląg.

Spotkanie rozpoczął Starosta Ostrowski Paweł Rajski, składając świąteczne życzenia i przekazując w symboliczny sposób każdemu z obecnych wigilijny opłatek.

Jesteśmy w tej sytuacji, że dopiero rozpoczynamy współpracę z Państwem, z tego względu nie będzie dziś żadnych podsumowań. Ale proszę przyjąć szczere podziękowanie za zaangażowanie i trud mijającego roku. Przed nami te najpiękniejsze Święta, Święta Bożego Narodzenia. Chciałbym na Państwa ręce w imieniu nas wszystkich - zarządu powiatu i prezydium rady - złożyć gorące życzenia zdrowych i błogosławionych świąt, pełnych wyciszenia, z dala od codziennych zawodowych problemów - mówi Paweł Rajski, Starosta Ostrowski.

Prawdziwie świąteczną atmosferę stworzyły dziewczęta ze Studia Wokalnego ART-MUSICA, które odśpiewały kolędy w nowych, ciekawych aranżacjach autorstwa Jacka Kasznickiego. Ćwiczące pod okiem Ewy Borowicz wokalistki za swój wysoki i dojrzały poziom artystyczny były wielokrotnie nagradzane na festiwalach krajowych i zagranicznych. Z okazji świąt Studio Wokalne „Art-Musica” przygotowało jeszcze jeden upominek - specjalną płytę z kolędami, wydaną przy wsparciu Starostwa Powiatowego w Ostrowie. W podziękowaniu za wspaniały koncert dziewczęta otrzymały od włodarzy powiatu świąteczne upominki.

Na świątecznym stole pojawiły się tradycyjne wigilijne potrawy, takie jak: barszcz z uszkami, smażony karp, pierogi, kapusta z grzybami, „makiełki” czy makowiec. Wigilijną ucztę przypieczętował toast, który wzniósł za pomyślność w Nowym 2011 Roku przewodniczący rady, Andrzej Leraczyk.

Odwiedzin: 710