OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Niezwykły autokar w ZSS
8 czerwca 2011 roku

Niezwykły autokar w ZSS

We wtorek, 7 czerwca 2011 roku uczniowie Zespołu Szkół Specjalnych im. Janusza Korczaka w Ostrowie Wielkopolskim mieli okazję spotkać się z niezwykłym „gościem”. Do ich szkoły przyjechał autokar, którym na mecze jeżdżą piłkarze Lecha Poznań.

ZSS jako jedyna szkoła w Ostrowie zgłosiła swój udział w konkursie plastycznym „Autokar Lecha Poznań w Twojej szkole”. Uczniowie, którzy wykonali przepiękne prace plastyczne oraz cała społeczność szkolna miała szansę skonfrontować swoje wizje i wyobrażenia dotyczące pojazdu, którym poruszają się piłkarze poznańskiej drużyny, z rzeczywistym autokarem.

zdjecie

Do zaparkowanego na boisku szkolnym autobusu mogli wejść uczniowie wszystkich klas i rozsiąść się wygodnie na miejscach swoich sportowych idoli oraz poszerzyć wiedzę na temat historii drużyny Lecha Poznań, oglądając specjalnie przygotowany na tę okazję film – wyjaśnia Beata Serbakowska, dyrektor ZSS.

zdjecie

Autokar Kolejorza w szkole, to tylko jedna z atrakcji, związana z poznańską drużyną, jaka spotkała uczniów w tym roku szkolnym. W ZSS działa Fanklub Lecha Poznań.

Uczniowie wyjeżdżają na mecze do Poznania. Młodzi kibice Lecha mogą tam zapoznać się ze stadionową atmosferą, zasiąść na trybunach nowoczesnego obiektu piłkarskiego, na którym już w przyszłym roku odbywać się będą mecze EURO 2012. Podczas każdego meczu zaangażowanie uczniów pokazuje, jak fantastycznych kibiców można znaleźć w naszej szkole, kibiców, którzy z całego serca chcą wspierać swoją drużynę i podziwiają zawodników w niej grających – mówi Dominika Szymoniak, nauczyciel ZSS.

Na następny rok szkolny w szkole zaplanowanych jest wiele atrakcji związanych nie tylko z Fanklubem Kolejorza, ale także z przypadającymi w przyszłym roku rozgrywkami EURO 2012. W gimnazjum ZSS będzie realizowany projekt edukacyjny, którego tematem przewodnim będą Mistrzostwa Europy w piłce nożnej.

Dodał(a): Anna Kryjom
Odwiedzin: 503