OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Międzynarodowe Targi FARMA 2007
3 października 2007 roku

Międzynarodowe Targi FARMA 2007

12 firm wzięło udział we wspólnej prezentacji Powiatu Ostrowskiego podczas targów FARMA 2007 w Poznaniu. Organizatorem ekspozycji było Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim.

To już druga, wspólna prezentacja samorządu powiatowego oraz firm z terenu powiatu ostrowskiego. W tym roku w Pawilonie Regionów zaprezentowały się takie przedsiębiorstwa jak: Meble DOKTÓR, GS PRZYGODZICE, kompleks gastronomiczno-rekreacyjny GÓRECZNIK, Spółdzielnia Mleczarska LAZUR, Nawozy Naturalne CDN, Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska, Zakłady Przemysłu Spożywczego OSTROWIN, Pupil Foods, GROSIK Społem PSS, Zakład Przetwórstwa Mięsnego STENDERA, Zakład Stolarski J.WOJTCZAK, Starostwo Powiatowe w Ostrowie.

Po raz pierwszy wspólnie wystawialiśmy się rok temu. Bardzo się cieszę, że w tym roku nie tylko wszystkie firmy ponownie zgłosiły swój akces do udziału w targach, ale dołączyli do nas także kolejni przedsiębiorcy. Dla mnie -jako koordynatora tego projektu - to bardzo ważny sygnał. Oznacza, że firmy z naszego regionu utożsamiają się z powiatem ostrowskim i dobrze im się współpracuje z naszym samorządem. Myślę że to wynik bardzo dobrej współpracy na forum Powiatowej Rady Biznesu i klimatu, który od lat staramy się budować wokół naszych lokalnych przedsiębiorców. – mówi Beata Klimek, rzecznik prasowy powiatu.

Stoisko Powiatu Ostrowskiego należało do jednego z największych w Pawilonie Regionów. W piątek podczas otwarcia targów naszą prezentacje uzupełnił występ Big Bandu Powiatu Ostrowskiego. Muzycy zrobili prawdziwą furorę wśród zwiedzających i otrzymali zaproszenie do wzięcia udziału w międzynarodowym festiwalu big bandów i orkiestr dętych. Degustacja serów z Lazura, wędlin od Stendery, znakomitego chleba ze smalcem z piekarni w Przygodzicach oraz potraw przygotowanych przez kucharzy z Górecznika przyciągała kolejne rzesze zwiedzających.

Jestem pod wrażeniem tej prezentacji. Dobrze, że lokalni przedsiębiorcy chcą z nami współpracować i wręcz oczekują takich wspólnych przedsięwzięć. Promocja może odbywać się na wielu płaszczyznach - poprzez sport, kulturę, turystykę. Osobiście uważam jednak, że jedną z najlepszych form jest promocja regionu poprzez produkty regionalne. Osiągamy w ten sposób kilka celów – prezentujemy się jako silny i zróżnicowany powiat, promujemy lokalne produkty, pokazujemy nasze najlepsze marki, integrujemy środowisko samorządowe i gospodarcze. Ta promocja działa w dwie strony, bo także przedsiębiorcy promują nasz region w Polsce i poza jej granicami. – podkreśla starosta Włodzimierz Jędrzejak.

Zaproszenie starosty ostrowskiego do odwiedzenia naszego stoiska przyjęli między innymi starosta poznański ze swoimi współpracownikami, przedstawiciele Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad w Poznaniu, prezesi i dyrektorzy firm z terenu powiatu ostrowskiego.

Odwiedzin: 643