OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Pożegnanie jesieni w IV LO
12 grudnia 2011 roku

Pożegnanie jesieni w IV LO

7 grudnia 2011r. uczniowie klasy IIA wraz z wychowawcą Izabelą Rejman zorganizowali koncert utworów muzycznych połączony z wystawą prac plastycznych. Impreza ta została objęta honorowym patronatem przez dyrektor Jolantę Maćkowiak.

Koncert odbył się w klubie „Zakątek”. Dekoracje oraz cały wystrój sali to dzieło plastyków z klasy IIA.

zdjecie

- Rok szkolny 2011/2012 został ogłoszony Rokiem Szkoły z Pasją. Poprzez ten koncert można pokazać, że szkoła to nie tylko lekcje. Nasza młodzież ma możliwość rozwijać także swoje talenty i zainteresowania. Utwory muzyczne usłyszane na koncercie oraz prace plastyczne zaprezentowane na wystawie zrodziły się niewątpliwie z pasji uczniów klasy IIA – wyjaśnia dyrektor Jolanta Maćkowiak.

Młodzież, która zaprezentowała się w części muzycznej koncertu to: Wiktoria Kliber gra na kotłach (bębnach), Ania Jagodzińska i Karolina Binek „Psalm dla Ciebie” (Piotr Rubik), Ania Szymankiewicz „Niebo” (Anna Laskowska), Marika Rapior „Aria” (Giovanni Allevi), Ania Jagodzińska „Someone like you” (Adele), Kacper Łacina „Umbrella” (Rihanna), Kuba Podejma, Karol Cieplak i gościnnie Kamil Szpot „Killing in the name” (Rage against the machine), Magda Muszyńska recytacja wiersza, Natalia Sołtysiak i Wiktoria Kliber „Kiedyś” (Mietek Szcześniak), Monika Kamzol  „Nie wierz mi, nie ufaj mi” (Anna Jantar), Karolina Binek „Szukaj mnie” (Edyta Gepert), Aneta Matylewicz „Maszynka do ćwierkania” (Czesław Śpiewa). Natomiast prace plastyczne zaprezentowali: Michał Bugzel, Martyna Felich, Daria Frąk, Agnieszka Jędrzejewska, Monika Krawczyk, Sebastian Leśny, Edyta Mazur, Asia Morta, Marta Mydlak, Hania Pachulska, Patrycja Skarbecka, Marcelina Sobczak.

Cały koncert zamykała piosenka finałowa „We are the world”, w której uczestniczyli wszyscy uczniowie.

Na występ licznie przybyli nauczyciele IV liceum, zaproszeni goście, rodzice oraz znajomi uczniów. Całość została zakończona słodkim poczęstunkiem przygotowanym przez rodziców uczniów klasy IIA.

Dodał(a): Anna Kryjom
Odwiedzin: 676