OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Gwiazdka na Rynku 2011
19 grudnia 2011 roku

Gwiazdka na Rynku 2011

Zespół Afromental wystąpił podczas 19. Gwiazdki na Rynku w Ostrowie Wielkopolskim. To nie jedyna z atrakcji festynu. Były występy lokalnych artystów oraz pokaz sztucznych ogni. Życzenia złożyli Prezydent Jarosław Urbaniak i Starosta Paweł Rajski. Impreza odbyła się w niedzielę 18 grudnia 2011 roku.

Festyn „Zapal światło ponad nami” na ostrowskim rynku zgromadził tłumy mieszkańców Ostrowa Wielkopolskiego i okolic. Na scenie wystąpiły zespoły dziecięce i młodzieżowe z Zespołu Szkół im. Janusza Korczaka oraz Młodzieżowego Domu Kultury. Gwiazdą wieczoru była grupa Afromental.

zdjecie

zdjecie

zdjecie

Organizatorem imprezy jest Stowarzyszenie „Ostrowianie Dzieciom Specjalnej Troski”. Do tej pory organizacja przekazała na leczenie chorych dzieci ponad pół miliona złotych. Pieniądze zebrane podczas tegorocznej Gwiazdki na Rynku zostaną przeznaczone na zakup sprzętu do zabiegów kończyn dolnych. Takie urządzenie jest potrzebne m.in. na oddziale chirurgii dziecięcej ostrowskiego szpitala.

zdjecie

Artykuł na podstawie materiału Biura Prasowego i Relacji Społecznych Urzędu Miejskiego w Ostrowie Wielkopolskim.

Dodał(a): Anna Kryjom
Odwiedzin: 749