OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Triumfowali w nowej dyscyplinie
6 listopada 2012 roku

Triumfowali w nowej dyscyplinie

Niespodziewanym sukcesem zakończyły się I Młodzieżowe Mistrzostwa Wielkopolski w Speed Badmintonie, które odbyły się w piątek, 26 października 2012 w Poznaniu. Reprezentacja uczniów z Zespołu Szkół Usługowych wywalczyła, aż cztery medale.

W kategorii U18 wszystkie miejsca na podium należały do dziewcząt z ZSU. I miejsce zajęła Hanna Gidaszewska, II miejsce Paulina Kubiak, a III miejsce wywalczyła Monika Wicenciak. W kategorii chłopców U18 III miejsce zajął Karol Praisnar z ZSU, który w półfinale przegrał z Mistrzem Polski w tej dyscyplinie Michałem Izbickim ze Szczecina.

zdjecie

Speed Badminton powstał w 2002 roku w Niemczech. Do Polski trafił cztery lata temu, dzięki dr Lidii Bomirskiej. To ona w 2010 roku zainicjowała utworzenie Polskiego Zrzeszenia Speed Badmintona, które przy współpracy ze Speedbadminton.pl organizuje turnieje w Polsce i stara się propagować tą dyscyplinę sportu.

Speedminton kryje w sobie najlepsze cechy tenisa, badmintona i squasha. To sport pozwalający na grę bez względu na panujące warunki atmosferyczne i porę dnia, jest nowatorską, rządzącą się prostymi zasadami grą, chętnie uprawianą przez dzieci i młodzież. Ponieważ nie wymaga instalacji siatki i specjalnie przygotowanego boiska, może być uprawiany w każdej lokalizacji i warunkach terenowych (utwardzone nawierzchnie, podłoża piaszczyste, trawiaste czy też pomieszczenia pod dachem). Boisko wytyczone przy pomocy taśm, składa się z dwóch kwadratów o boku 5,5m, usytuowanych w odległości 12,8 m, a zawodnicy starają się trafić w pole przeciwnika.

Dodał(a): Biuro Promocji
Odwiedzin: 324