OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Wizyta w ostrowskiej Mleczarni
31 grudnia 2007 roku

Wizyta w ostrowskiej Mleczarni

Jestem pod wrażeniem działań podjętych w Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej. Ogromnie się cieszę, że ten zakład tak dobrze się rozwija. – mówi starosta Włodzimierz Jędrzejak, który odwiedził ostrowską mleczarnię. Firma tylko w 2007 roku wydała prawie półtora miliona złotych na inwestycje.

Szef powiatowego samorządu przyjął zaproszenie od prezesa Eugeniusza Mukalskiego i pod koniec grudnia odwiedził ostrowską OSM. W trakcie spotkania spotkał się z zarządem spółdzielni i załogą, zwiedził także zakład.

To był bardzo dobry rok dla naszej spółdzielni. Poczyniliśmy wiele inwestycji zarówno w rozwój infrastruktury jak i technologii. Gruntownie wyremontowaliśmy budynek mieszkalny, hurtownię i budynek energetyczny. Cały wewnętrzny plac został wyłożony asfaltem. Kupiliśmy dwie nowoczesne maszyny do galanterii, nalewania śmietan i do twarogu termizowanego. Zdecydowaliśmy się również na zakup samochodu do odbierania mleka.- wyjaśnia prezes Eugeniusz Mukalski.

W sumie inwestycje w ostrowskiej mleczarni w 2007 roku wyniosły blisko półtora miliona złotych. W przyszłym roku OSM zamierza rozszerzyć asortyment twarogów, serków kanapkowych sonrise i wzbogacić ofertę o nowy produkt. Zarząd planuje również zakup maszyny do nalewania mleka w butelki plastikowe.

Konkurencja w naszej branży jest duża zarówno w skupie mleka jak i w handlu, ale dajemy sobie radę. Sprzedaż twarogów z miesiąca na miesiąc rośnie, a w grudniu sprzedaliśmy go ponad 100 ton. To rekordowy miesiąc pod tym względem. Uważam, że ostrowska mleczarnia robi postępy, zwiększa sprzedaż, a przede wszystkim systematycznie poprawia jakość produktów. Mam nadzieję, że przyszły rok będzie równie pomyślny. - mówi prezes Mukalski.

Ostrowska Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska zrzesza 170 spółdzielców z terenu gminy Sieroszewice, Przygodzice, Ostrów Wielkopolski, Mikstatu i Krotoszyna. Zatrudnionych jest tutaj 75 pracowników.

Jestem pod wrażeniem inwestycji poczynionych w Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Ostrowie. Zawsze z dużą uwagą podchodzę do lokalnych przedsiębiorców. Uważam, że to oni przede wszystkim tworzą siłę naszego regionu. Jeśli rozwijać się będą firmy z terenu powiatu ostrowskiego, to wszyscy na tym skorzystamy. Z satysfakcją przyjąłem zaproszenie do odwiedzenia ostrowskiej mleczarni. Cieszę się, że ich produkty są coraz lepsze, ale jeszcze bardziej cieszy mnie fakt, że jest to solidny i stabilny pracodawca. – podkreśla starosta Włodzimierz Jędrzejak.

Dodał(a): Beata Klimek
Odwiedzin: 1109