OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Dekada Big Bandu
11 grudnia 2012 roku

Dekada Big Bandu

Nadkomplet publiczności i owacje na stojąco. Energetyczny koncert z udziałem gwiazdy jazzowej wokalistyki Lory Szafran i wirtuoza trąbki Piotra Wojtasika. W ten sposób Jubileusz 10-lecia działalności obchodził Big Bandu Powiatu, Ostrowskiego - jedna z najlepszych w Polsce formacji muzycznych tego typu.

Jubileuszowy koncert odbył się 9 grudnia w Centrum Kultury Komeda w Ostrowie. Zespół przygotował na te okazję specjalny program, w którym znalazły się zarówno muzyczne standardy jak np. utwory Duka Ellingtona i Krzysztofa Komedy, ale także kompozycje w nowoczesnych aranżacjach.

zdjecie

zdjecie

zdjecie

zdjecie

zdjecie

Klasą dla siebie był Robert Matuszewski szef Big Bandu, który porywał publiczność nie tylko doskonałą grą, na saksofonie, ale także jednoczesnym żywiołowym dyrygowaniem zespołem.

zdjecie

zdjecie

zdjecie

zdjecie

Wśród publiczności Centrum Kultury Komeda znaleźli się także przedstawiciele władz samorządowych Powiatu Ostrowskiego: Starosta Ostrowski Paweł Rajski, Przewodniczący Rady Powiatu Ostrowskiego Andrzej Leraczyk, Przewodniczący Rady Miejskiej Ostrowa Jarosław Lisiecki, Wiceprzewodnicząca Rady Powiatu Ostrowskiego Aleksandra Kierstein, Wicestarosta Ostrowski Tomasz Ławniczak, a także Radni Powiatu Ostrowskiego: Józef Wajs, Włodzimierz Jędrzejak i Leszek Michalak.

zdjecie

zdjecie

- Współczesny świat i wielkie firmy przekazują wielkie pieniądze na to, żeby wypromować swoją markę, ale nie zawsze im się to udaje. Nam przez dziesięć lat udało się przy Waszym udziale wypromować muzyczną markę Powiatu Ostrowskiego, która jest znana w całej Polsce. Kiedy mówi się Big Band Powiatu Ostrowskiego to brzmi to bardzo dumnie. Dziękuję wam za to 10 lat pięknego grania. Dziękuję również moim koleżankom i kolegom radnym, którzy przez te lata wspierali zespół. Myślę, że my i nasi następcy będą to czynili nadal – mówił starosta Paweł Rajski, który na zakończenie koncertu wraz z Przewodniczącym Rady Powiatu Ostrowskiego Andrzejem Leraczykiem wręczyli zespołowi najwyższe wyróżnienie dla ludzi kultury „Laur kultury 2012’’ za całokształt działań artystycznych.

Po koncercie głos zabrał także lider Big Bandu Powiatu Ostrowskiego Robert Matuszewski.

- Słowa podziękowania kieruję do zespołu, który prowadzę od 10 lat. Jest to grupa fantastycznych ludzi, z którymi spędziliśmy wiele pięknych chwil. Kiedy przyszły pierwsze sukcesy, a zaczęliśmy od II miejsca w Nowym Tomyślu, dopiero wtedy część z nich uwierzyła, że tę muzykę warto grać, warto poświęcać jej czas. Dziękuję również Panu Jerzemu Wojciechowskiemu, który przyczynił się do mojego grania w Big Bandzie. Ten zespół z pewnością by nie powstał gdyby nie inicjatywa poprzednich starostów. Cieszę się, że przetrwaliśmy przez te wszystkie lata. Kiedy przyjeżdżają do nas muzycy z innych placówek, zazdroszczą nam warunków, w których ćwiczymy. Dziękuję także Dyrektor Ostrowskiego Domu Kultury pani Ewie Mateckiej i szefowej Kina Komeda pani Ewie Smolińskiej za to, że ten koncert mógł się tutaj odbyć. Serdecznie słowa podziękowania kieruje pod adresem artystów, którzy zechcieli z nami dzisiaj wystąpić. Dziękuję również wspaniałej publiczności, która przychodzi na nasze koncerty. To właśnie Państwo są dowodem na to, że mamy ochotę ćwiczyć następne 10, 20 lat... jeżeli nam zdrowie pozwoli  – mówił Robert Matuszewski.      

zdjecie

zdjecie

zdjecie

Big Band Powiatu Ostrowskiego powstał w roku 2001 z inicjatywy Starostwa Powiatowego w Ostrowie Wielkopolskim i do tej pory działa pod jego patronatem. Zespół stworzony został z muzyków – absolwentów Młodzieżowej Orkiestry Dętej ZST ZAP, uczniów i absolwentów Zespołu Szkół Muzycznych oraz filharmoników kaliskich.

Obecny skład Big Band Powiatu Ostrowskiego pod dyrekcją Roberta Matuszewskiegoto saksofony: Małgorzata Bachorz, Łukasz Nowicki, Bartek Grzesiek, Marian Sikorski. Puzony: Olaf Knochenhauer, Przemysław Chmielewski, Tomasz Banasiak, Bartosz Ławniczak. Trąbki: Wojciech Musiał, Robert Kaczorowski, Mateusz Fidyka, Marcin Banaszkiewicz, Norbert Wardawy. Sekcja rytmiczna: perkusja – Bartosz Pilarczyk, Bas-Mirek Mądrzak, Piano – Marek Nowakowski.

zdjecie

Współorganizatorem koncertu jubileuszowego było Stowarzyszenie „Jazz w Muzeum” i Ostrowskie Centrum Kultury. Całość poprowadził Jerzy Wojciechowski. Honorowy patronat nad Jubileuszem objął Starosta Ostrowski Paweł Rajski.

Dodał(a): Anna Kryjom
Odwiedzin: 992