OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Czarno na białym czyli twórcze kontrasty
13 grudnia 2012 roku

Czarno na białym czyli twórcze kontrasty

„Czarno na białym, czyli twórcze kontrasty” - to tytuł wystawy w Galerii Pędzelek w Młodzieżowym Domu Kultury. Na wystawie prezentowane są prace Antoniny Urbaniak i Miłosza Mieszkalskiego. Wernisaż odbył się w sobotę 8 grudnia 2012 roku.

Wystawa przedstawia kilkanaście prac młodych artystów, wychowanków Młodzieżowego Domu Kultury. Prace powstały pod okiem Pauliny Dobrzyńskiej. Kierownikiem galerii plastycznej MDK jest Teresa Burkietowicz.

zdjecie

zdjecie

- Wystawa jest podsumowaniem pracy młodych artystów. Są to tak pracowite osoby, że udało się wybrać z tego co robią swego rodzaju kolekcję. Są to prace zrobione w jednej technice, z których udało się stworzyć jedną wystawę - powiedziała Paulina Dobrzyńska, nauczyciel w MDK.

Miłosz Mieszkalski - to miłośnik stylu komiksowego, Antonina Urbaniak prezentuje natomiast grafiki.

- Prezentowana na wystawie grafika powstała przez wszystkie lata, odkąd uczęszczam do Młodzieżowego Domu Kultury. Grafika była pierwszą pracą, jaką zrobiłam, a powstała dokładnie 6 lat temu. Nie robię tylko grafik, ale w MDK upodobałam sobie właśnie tę technikę. Jest to dość żmudna praca - pierwszą pracę robiłam pół roku, potem już krócej. W moich pracach przewijają się najróżniejsze tematy, m.in. ludzie, słoneczniki, koty - podkreśla Antonina Urbaniak.

zdjecie

zdjecie

- Moim promotorem jest Pani Paulina Dobrzyńska i to ona wybrała część prac na wystawę. Prace przedstawiają m.in. wojowników. Są one zrobione techniką komiksową - wyjaśnia Miłosz Miszkalski.

Wystawę można zwiedzać w Młodzieżowym Domu Kultury.

Dodał(a): Biuro Promocji
Odwiedzin: 213