OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Świąteczna kolorystyka
24 grudnia 2012 roku

Świąteczna kolorystyka

Po raz kolejny w środę 19 grudnia 2012 roku w Zespole Szkół Budowlano – Energetycznych w Ostrowie Wielkopolskim odbyła się wystawa stroików bożonarodzeniowych. Jej tytuł brzmiał „Tradycja i nowoczesność”.

Prace na wystawę wykonali uczniowie klas drugich i trzecich technikum o profilu architektury krajobrazu, na zajęciach praktycznych pod opieką nauczycielek przedmiotów zawodowych, Lidii Bogacz oraz Sylwii Jaworskiej.

zdjecie

Wśród wystawionych kompozycji można było zobaczyć klasyczne stroiki bożonarodzeniowe ze świerkiem, świecami oraz bombkami, wieńce na drzwi. Ponadto nie brakowało miniaturowych choinek wykonanych z przeróżnych materiałów od piórek, makaronu po stare gazety i książki. Kolorystyka prac w pełni oddawała nastrój Świąt Bożego Narodzenia, ponieważ dominowały kolory złoty, czerwień oraz biel. Na tegorocznej wystawie odwiedzający mogli zaczerpnąć nie tylko pomysł na stroik świąteczny, ale również propozycje na oryginalne zapakowanie prezentów w szary papier i gazetę.

- Jak w poprzednich latach tak i w tym roku wystawa cieszyła się sporym zainteresowaniem oraz pozwoliła wprowadzić zwiedzających w świąteczny nastrój – mówi Lidia Bogacz, nauczyciel ZSB-E w Ostrowie.

Dodał(a): Anna Kryjom
Odwiedzin: 392