OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Siatkarze z III LO najlepsi w Powiecie
18 grudnia 2013 roku

Siatkarze z III LO najlepsi w Powiecie

Siatkarska reprezentacja chłopców z III Liceum Ogólnokształcącego w Ostrowie Wielkopolskim zdobyła tytuł Mistrzów Powiatu Ostrowskiego. Finałowy mecz rozegrany został w piątek 13 grudnia 2013 roku w Zespole Szkół Transportowo - Elektrycznych.

W Mistrzostwach Powiatu w piłce siatkowej w roku szkolnym 2013/2014 wzięło udział dziesięć szkół ponadgimnazjalnych. Rozgrywki odbywały się w trzech grupach od października do grudnia 2013 roku. Siatkarze z III LO byli w grupie z ZST i LO z Odolanowa.

zdjecie

Do finału mistrzostw awansowały 4 szkoły: ZSP CKU Przygodzice, ZSB-E, ZST i III LO. Drużyna III LO po wygranym meczu z Przygodzicami 3:0 awansowali do walki o złoty medal i w najważniejszym meczu tych rozgrywek zwyciężyli z ZST 3:0 i zostali Mistrzami Powiatu w piłce siatkowej, awansując tym samym do rozgrywek rejonu kaliskiego.

Do reprezentacji III LO należą: Piotr Kranc 3c, Wojciech Kowalczyk 3d, Adrian Nowicki 3e, Michał Młynarz 3a, Mateusz Skupiński 2d, Janek Bugaj 3a, Jakub Rainer 3a, Bartek Krawczyński 2a, Przemek Olejnik 2c, Radosław Binkowski 1a, Augustyn Michalak 1a. Opiekunem drużyny jest Tomasz Wasielak.

Dodał(a): Biuro Promocji
Odwiedzin: 514