OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Poszukiwany dawca szpiku
10 grudnia 2014 roku

Poszukiwany dawca szpiku

Do Starosty Ostrowskiego wpłynął mail z dramatycznym apelem o pomoc w poszukiwaniu dawcy dla 4 letniego chłopca z Kalisza. Zachęcamy do rejestracji w bazie dawców szpiku.

W pomoc włączyli się pracownicy kaliskiego zakładu Polskiej Spółki Gazownictwa, którzy wraz z fundacją DKMS w dniach 13-14 grudnia 2014 roku organizują akcję znalezienia dawcy szpiku. (szczegóły w pliku poniżej)

- Mieszkam w Ostrowie Wlkp. a pracuję w Kaliszu i dlatego również zależy mi na tym żeby Ostrów z racji małej odległości włączył się do tej akcji. Bardzo zależy nam na bardzo dużym nagłośnieniu sprawy ze znanego powodu, im więcej „dawców” się zarejestruje tym większa szansa, że znajdzie się dawca dla tego chłopca i innych, których życie od nich zależy – mówi zaangażowany w pomoc Krzysztof Glapka z kaliskiego zakładu Polskiej Spółki Gazownictwa.

zdjecie

Chłopiec jest przygotowywany do przeszczepu szpiku w marcu, ale wbrew pozorom nie zostało dużo czasu, ponieważ zbadanie rejestrujących trwa 2 miesiące. Jeżeli na czas nie znajdzie się dawca życie dziecka będzie zagrożone.

Załączamy link do artykułu z konferencji w galerii Amber: http://www.faktykaliskie.pl/daj-szanse-pawelkowi-i-innym-chorujacym-na-bialaczke

Dodał(a): Biuro Promocji
Odwiedzin: 266