OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Gwiazdka na Rynku z żużlowcami
17 grudnia 2014 roku

Gwiazdka na Rynku z żużlowcami

Podczas tegorocznej „Gwiazdki na Rynku” jedną z wielu atrakcji będzie prezentacja Drużyny MDM Komputery Dreier ŻKS Ostrovia na rok 2015.  Prezentacja odbędzie się w niedzielę 21 grudnia 2014 roku o godzinie 19.15 na ostrowskim rynku.

Aktualnie w skład kadry zespołu wchodzą:Rune Holta, Nicklas Porsing, Mikkel Michelsen, Scott Nicholls, Mateusz Szczepaniak, Michał Szczepaniak, David Bellego oraz Mateusz Borowicz, Konrad Matuszewski, Norbert Krakowiak oraz trener Marek Cieślak. Tym razem nie tylko pasjonaci czarnego sportu będą mieli okazję zobaczyć ich z bliska.

zdjecie

Ponadto organizatorzy 22. Gwiazdki na Rynku przygotowali moc atrakcji. Muzyczną gwiazdą wieczoru będzie zespół Żuki. W jej ramach odbędą się również występy Bzik Szoł, Ostrowskiego Teatru Piosenki oraz Shoe Laces. Ostrowian, którzy zgromadzą się na rynku odwiedzi Gwiazdor. Co roku kilka tysięcy mieszkańców południowej Wielkopolski bawi się na rynku w Ostrowie Wielkopolskim podczas charytatywnej Gwiazdki na Rynku.

Imprezę pod hasłem „Zapal światło ponad nami” zaplanowano w niedzielę, 21 grudnia 2014r. o godzinie 16.00. Organizatorem imprezy jest Stowarzyszenie Ostrowianie Dzieciom Specjalnej Troski. Wśród wszystkich, którzy zakupią cegiełki rozlosowane zostaną nagrody. Na koniec imprezy tradycyjnie zaplanowano festiwal sztucznych ogni.

Dodał(a): Biuro Promocji
Odwiedzin: 469