OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Jubileuszowe Mistrzostwa Wsi Łąkociny
18 grudnia 2014 roku

Jubileuszowe Mistrzostwa Wsi Łąkociny

Jubileuszowe Otwarte Mistrzostwa Wsi Łąkociny w tenisie stołowym miały charakter ogólnopolski. Do Łąkocin zjechali pierwszo i drugoligowi zawodnicy z Wrocławia, Gniezna czy Bolesławca.

W sobotę, 13 grudnia 2014r. dwudziestu zawodników z okolic Łąkocin rozegrało zwody eliminacyjne do turnieju głównego, który odbył się nazajutrz. Z eliminacji awans wywalczyła czołowa dwójka w każdej z trzech kategorii oraz najlepszy zawodnik z Łąkocin. Do turnieju głównego organizatorzy zaprosili po pięciu zawodników w każdej z kategorii (kobiet, juniorów i seniorów).

zdjecie

W kategorii kobiet najlepszą okazała się Sandra Wabik z AZS Akademii Ekonomicznej z Wrocławia. Wśród juniorów zwyciężył reprezentant UKS ŻAKI Taczanów Jacek Maciejewski. W najmocniej obsadzonej seniorskiej kategorii zwyciężył Grzegorz Rogóż z TOP Bolesławiec. Puchar dla najlepszego tenisisty z Łąkocin wywalczył Kamil Bajtała, a Joanna Zybała otrzymała nagrodę rzeczową za popularyzowanie tenisa stołowego w Łąkocinach. Sędziami głównymi zawodów byli Paweł Perz i Henryk Dziergwa.

zdjecie

Głównym organizatorem turnieju od lat jest Ludowy Klub Sportowy „Ogniwo” Łąkociny. Imprezę wsparli również: Starosta Ostrowski, Wójt Gminy Ostrów Wielkopolski, AMS Puchary Szkudlarz z Ostrowa Wielkopolskiego, Gminne Zrzeszenie LZS w Ostrowie Wielkopolskim, Hurtownia AGA-SPORT oraz Sklep Spożywczy Pana Łukasza Junyszka z Łąkocin. Puchar dla najlepszego zawodnika z Łąkocin ufundował ks. Proboszcz Piotr Paś.

Dodał(a): Biuro Promocji
Odwiedzin: 303