OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt
Herb Powiatu Ostrowskiego
Powiatowa Rada Biznesu na Góreczniku
30 września 2008 roku

Powiatowa Rada Biznesu na Góreczniku

Przedsiębiorcy z terenu powiatu ostrowskiego po raz kolejny spotkali się ze starostą ostrowskim na posiedzeniu Powiatowej Rady Biznesu. Tym razem gospodarzem spotkania, które odbyło się w kompleksie restauracyjnym na Góreczniku, był Józef Szeląg, właściciel grupy Malfarb.

Powiatowa Rada Biznesu funkcjonuje od trzech lat. Inicjatorem jej powołania był starosta Włodzimierz Jędrzejak. Do tego grona otrzymali zaproszenie przedsiębiorcy z terenu powiatu ostrowskiego, którzy reprezentują różnorodne dziedziny – od branży metalowej, informatycznej, budowlanej, drzewnej, samochodowej do spożywczej czy usługowej.

Myślę, że po tych trzech latach wykrystalizowało się grono kompetentnych i życzliwych sobie ludzi, którym na sercu leży rozwój Ostrowa i regionu. Moim ogromnym sukcesem jest skonsolidowanie tej grupy, o której dziś z pełnym przekonaniem można powiedzieć, że są przyjaciółmi powiatu ostrowskiego. Na każdym posiedzeniu omawiamy aktualne, najważniejsze dla samorządowców i przedsiębiorców problemy. My nie tylko musimy ze sobą współpracować, my chcemy ze sobą współpracować i to jest niezwykle cenne - podkreśla starosta Włodzimierz Jędrzejak.

Posiedzenia odbyło się w czwartek, 25 września na Góreczniku. Gospodarzem posiedzenia tym razem był Józef Szeląg, właściciel Grupy Malfarb.

Dziś mam okazję gościć kolegów przedsiębiorców na kolejnym spotkaniu Powiatowej Rady Biznesu. Dla nas wszystkich są to istotne spotkania, ponieważ integrują ono środowisko gospodarcze i samorządowe. Ponadto tradycją stało się już, że każdy z nas przy takiej okazji prezentuje swoją firmę. My mogliśmy zaprezentować 25-letnią historię Grupy Malfarb, podzielić się naszymi spostrzeżeniami, problemami i sukcesami. To naprawdę ważne, że jest takie forum na którym wspólnie możemy omawiać sprawy, które są dla nas najważniejsze. Buduje to prawdziwą więź. Bardzo się cieszę, że starosta podjął i prowadzi tę inicjatywę – mówi Józef Szeląg, właściciel firmy Malfarb

Gościem Powiatowej Rady Biznesu był również prezes Klubu Piłki Ręcznej Ostrovia.

Jestem bardzo zadowolony z faktu, że na tak prestiżowym forum mogłem przedstawić historię, dokonania i sukcesy naszego klubu. W tym sezonie Ostrovia po raz pierwszy w historii weszła do I ligi. Jesteśmy z tego bardzo dumni. Niestety zwiększa to koszty funkcjonowania klubu. Dlatego przedstawicieli lokalnego biznesu poprosiłem o wsparcie ostrowskiej piłki ręcznej. Mam nadzieję, że ten apel nie pozostanie bez echa – mówi Mieczysław, Andrzej Mazurek.

Podczas posiedzenia PRB starosta wręczył także listy gratulacyjne dla Mirosława Mielczarka, prezesa Zarządu Kuźni Ostrów Wielkopolski z okazji otrzymania prestiżowej, międzynarodowej nagrody „Lider prestiżu i Jakości 2008” oraz tytułu „Solidny Pracodawca”. W imieniu Zarządu Kuźni gratulacje odbierał Eugeniusz Michalak. Włodzimierz Jędrzejak pogratulował również Zenonowi Michasiowi, prezesowi SM LAZUR, który został wybrany do Zarządu Krajowego Związku Spółdzielni Mleczarskich.

Artystycznym akcentem wieczoru był krótki recital Joanny Olek - młodej, utalentowanej wokalistki ze Studia Wokalnego MDK. Joasia wykonała piosenki napisane specjalnie dla niej. Piosenkarka przygotowuje się właśnie do wydania swojej debiutanckiej płyty.

Chcemy przy takich okazjach pokazywać i promować lokalnych artystów oraz zachęcać naszych przedsiębiorców do tego, aby podczas firmowych uroczystości, jubileuszy i tym podobnych zdarzeń zapraszali do występu nie tylko gwiazdy ogólnopolskie, ale również dali szansę do zaprezentowania się na szerszym forum młodym twórcom z naszego regionu. Mam nadzieję, że niewątpliwy talent, wdzięk, bezpretensjonalność i pracowitość Joasi zostanie zauważona. Mam również nadzieję, że uda nam się zebrać pieniądze na jej debiutancką płytę – wyjaśnia Beata Klimek, rzecznik prasowy starostwa.

Dodał(a): Beata Klimek
Odwiedzin: 1430