OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
ŚWIĘTO ROWERU 2015
21 września 2015 roku

ŚWIĘTO ROWERU 2015

Miłośnicy rowerów i czystego środowiska już wkrótce będą świętować Europejski Dzień Bez Samochodu. Zarząd oddziału PTTK w Ostrowie Wielkopolskim i Klub Turystyki Kolarskiej „BICYKL- 1977” zapraszają na wspólną zabawę przy SP nr 6 oraz wycieczki po Ostrowie Wielkopolskim i malowniczych okolicach Powiatu Ostrowskiego.

Dla miłośników spędzania czasu na rowerach zaplanowano atrakcyjne wycieczki terenowe. Uczestnicy wyruszą z Rynku spod Ratusza 26 września 2015 roku o godz. 9:30. Trasa nr 1 będzie zabawą terenową po mieście w poszukiwaniu skarbów. Uczestnicy pokonają dystans około 15 km (Piaski- Szczygliczka- SP nr 6). Trasa nr 2  - Ostrów Wielkopolski – Czekanów – Bagatela -  Kęszyce – Bibianki – Westrza - Sadowie – Wysoko Wielkie - Ostrów Wielkopolski SP 6 - ok. 26 km. Trasa nr 3 – Ostrów Wielkopolski – Piaski - Szczygliczka – Michałków  - Stary Staw – Lewków – Karski - Ostrów Wielkopolski SP 6 - ok. 16 km. Trasa nr 4  – Ostrów Wielkopolski – Lewkowiec - Rąbczyn – Przybysławice – Jaskółki - Radłów – Ostrów Wielkopolski SP 6– ok. 25 km oraz trasy dowolne. Oprócz wycieczek organizatorzy „Święta roweru”  zaplanowali wiele, dodatkowych atrakcji. Będą konkursy krajoznawcze, plastyczne, z przepisów o ruchu drogowego, wszystko ma na celu popularyzację roweru jako środka komunikacji, rekreacji i turystyki, zachęcenie do czynnego wypoczynku na rowerze, rekreacja i zabawa na świeżym powietrzu, propagowanie zasad zdrowego odżywiania. Organizatorzy proszą o opłacenie wpisowego oraz zgłoszenie swojego udziału w biurze Oddziału PTTK w Ostrowie Wielkopolskim, przy ul. Starotargowej 5, do dnia 24 września 2015 r. w godzinach od 10:00- 16:00.

Ponadto od godziny 11:30 do 13:30 na terenie Szkoły Podstawowej nr 6 rozpocznie się blok imprez, w tym występy młodzieżowych zespołów muzycznych i tanecznych, konkursy i zawody sprawnościowe (dla przedstawicieli drużyn) m.in. kolarski tor przeszkód, zawody w żółwiej jeździe na rowerze, XIV mistrzostwa w rzucie napompowaną dętką rowerową, wyścig na hulajnogach dla najmłodszych.

Impreza dofinansowana została ze środków Powiatu Ostrowskiego.

Dodał(a): Biuro Promocji
Odwiedzin: 132