OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Big Band podbił Kalisz!
21 września 2015 roku

Big Band podbił Kalisz!

Wypełniona po brzegi sala, owacje na stojąco, popisy solistów i bisy to najlepsza recenzja wrażenia jakiego na słuchaczach zrobił występ Big Bandu Powiatu Ostrowskiego w Kaliszu. ,,Z musicalem w tle – muzyczne pożegnanie lata’’ – to tytuł koncertu, który odbył się 18 września 2015 r. w Filharmonii Kaliskiej.

To był pierwszy występ Big Bandu w Kaliszu i pierwszy z towarzyszeniem sekcji smyczkowej Filharmonii Kaliskiej. Wspólny koncert był możliwy dzięki zgodzie dyrektora Filharmonii Adama Klocka.

zdjecie

Niemal dwugodzinny występ podzielony został na dwie części. W pierwszej zgromadzona licznie publiczność miała okazję wysłuchać utworów, które m.in. znalazły się na pierwszej płycie zespołu zatytułowanej „Sample’’, którą wydał Powiat Ostrowski.

zdjecie

Druga obejmowała utwory amerykańskich musicali, a partie solowe w tej części wykonali m.in. ostrowianka Monika Walczak oraz Katarzyna Krzyżaniak i Eryk Szolc z Kalisza. Szczególnie ciepło przyjęta została M. Walczak, która swoje ponadprzeciętne umiejętności pokazała śpiewając m.in. Giorgia of my mind oraz utwór „Dzieci Sancheza’’.

zdjecie

- Udowodniliśmy jako zespół, że potrafimy realizować projekty w różnych konfiguracjach, tym razem był to występ z udziałem muzyków Filharmonii Kaliskiej. W przeszłości koncertowaliśmy m.in. ze Zbigniewem Namysłowskim, Krystyną Prońko czy Lorą Szafran. W pamięć zapadł nam także występ z Barbarą Dennerlein grającą na organach Hammonda – powiedział Robert Matuszewski, który niemal od samego początku kieruje Big Bandem, a zawodowo pełni funkcję dyrektora Państwowej Szkoły Muzycznej w Ostrowie.

zdjecie

- Jesteśmy bardzo szczęśliwi, że mogliśmy wystąpić tu w Kaliszu i zaprezentować swoje umiejętności muzyczne. To wielka frajda stanąć przed tak wypełniona salą i zaszczyt otrzymać gromkie brawa od tak wymagającej publiczności – powiedział R. Matuszewski.

W skład Big Bandu wchodzą muzycy, którzy są także związani z Filharmonią Kaliską. Dzięki temu mieli możliwość brać udział w programie Night of Calisa Włodzimierza Pawlika.

zdjecie

Big Band Powiatu Ostrowskiego jest laureatem wielu nagród, m.in. trzykrotnie zdobywał Grand Prix Big Band Festiwalu w Nowym Tomyślu oraz główną nagrodę na Międzynarodowym Big Band Festiwalu w Czechach.

zdjecie

Swoją pozycję na rynku Big Bandów potwierdził w tym roku na Big Band Festiwalu zdobywając tym razem trzecie miejsce.

Dodał(a): Janusz Grzesiak
Odwiedzin: 285