OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Uczeń w finale Ogólnopolskiej Olimpiady Logistycznej
22 grudnia 2015 roku

Uczeń w finale Ogólnopolskiej Olimpiady Logistycznej

59 uczniów szkół ponadgimnazjalnych z całej Polski zakwalifikowało się do finału ogólnopolskiego turnieju wiedzy logistycznej. Przed nimi najważniejszy finałowy sprawdzian wiedzy – 4 marca 2016 roku w Wyższej Szkole Logistyki. O podium zawalczy Michał Kosnowicz z  Zespołu Szkół Ekonomicznych w Ostrowie Wielkopolskim.

VIII Ogólnopolska Olimpiada Logistyczna weszła w decydującą fazę. Uczniowie, którzy pokonali etap okręgowy przystąpią do rywalizacji na poziomie centralnym. To ścisły finał, do którego zakwalifikowało się jedynie 59 spośród niemal 7500 młodych logistyków. Swoje miejsce w ostatnim etapie wywalczył także Michał Kosnowicz – maturzysta z Zespołu Szkół Ekonomicznych w Ostrowie Wielkopolskim.

Stawka finału to bezpłatne studia w Wyższej Szkole Logistyki, miejsca na praktykach i stażach w wiodących firmach logistycznych oraz nagrody rzeczowe, ufundowane przez sponsorów olimpiady. W drodze po nagrody pozostały do pokonania finałowe pytania problemowe, sprawdzające nie tylko wiedzę, ale przede wszystkim umiejętność jej wykorzystania w konkretnych sytuacjach zawodowych.

Po finałowych zmaganiach olimpijczyków czeka jeszcze jedno ważne wydarzenie – uroczysta gala ogłoszenia wyników i wręczenia nagród, która odbędzie się 15 kwietnia 2016 w Wyższej Szkole Logistyki w Poznaniu. To wyjątkowe spotkanie uczniów, rodziców, nauczycieli oraz przedstawicieli przedsiębiorstw wspierających olimpiadę pełne jest wzruszeń, radości i niezapomnianych emocji.

Ogólnopolska Olimpiada Logistyczna jest organizowana przez Wyższą Szkołę Logistyki od 2008 roku. Jej celem jest pobudzanie i rozwijanie zainteresowań uczniów problematyką logistyczną oraz promowanie utalentowanych uczniów wśród potencjalnych pracodawców. Olimpiada jest jedynym w Polsce turniejem tematycznym z dziedziny logistyki, którego finaliści są zwolnieni z etapu pisemnego egzaminu zawodowego. Honorowym Patronem olimpiady jest Minister Edukacji Narodowej. Patronem Merytorycznym jest Instytut Logistyki i Magazynowania oraz Polskie Towarzystwo Logistyczne.

Dodał(a): Biuro Promocji
Odwiedzin: 244