OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Świąteczne spotkanie
24 grudnia 2008 roku

Świąteczne spotkanie

W piątek, 19 grudnia Włodzimierz Jędrzejak, starosta ostrowski oraz Piotr Walkowski, przewodniczący Rady Powiatu spotkali się z dyrektorami i szefami powiatowych placówek, służb i inspekcji. W uroczystej Wigilii uczestniczyli także członkowie Zarządu Powiatu i Prezydium Rady.

Takie spotkania organizowane są od początku funkcjonowania powiatu ostrowskiego. Jest to okazja do podsumowania mijającego roku, podziękowania za dobrą pracę, a przede wszystkim do złożenia sobie świątecznych życzeń. Tegoroczne spotkanie odbyło się w Bursie Szkolnej przy ulicy Tomczeka. Wzięli w nim udział dyrektorzy szkól i placówek oświatowych: I, II, IV Liceum Ogólnokształcącego, Zespołu Szkół Ogólnokształcących, Zespołu Szkół Ekonomicznych, Zespołu Szkół Usługowych, Zespołu Szkół Budowlano-Energetycznych, Zespołu Szkół Technicznych, Zespołu Szkół Transportowo-Elektrycznych, Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych CKU, Zespołu Szkół Specjalnych, Bursy Szkolnej, Młodzieżowego Domu Kultury, Poradni Psychologiczno-Pedagogicznej, Zespołu Szkół Muzycznych.

Wśród zaproszonych gości obecni także byli dyrektorzy oraz szefowie jednostek i służb powiatowych: Powiatowego Zarządu Dróg, Powiatowego Inspektoratu Nadzoru Budowlanego, Komendy Powiatowej Państwowej Straży Pożarnej, Powiatowego Centrum Pomocy Rodzinie, Domu Pomocy Społecznej w Ostrowie i Psarach, Powiatowej Galerii Sztuki Współczesnej, Powiatowego Urzędu Pracy, Powiatowego Zespół ds. Orzekania o Niepełnosprawności, Specjalnego Ośrodka Wychowawczego Zgromadzenia Sióstr św. Elżbiety, Zespołu Zakładów Opieki Zdrowotnej, Komendy Powiatowej Policji, Powiatowego Inspektoratu Sanitarno-Epidemiologiczny, Powiatowego Inspektoratu Weterynarii.

Chciałem serdecznie podziękować za przyjęcie mojego zaproszenia na to tradycyjne, świąteczne spotkanie. Mówi się, że są to typowo polskie, rodzinne święta – a my przecież jesteśmy wielką samorządową rodziną. I dlatego tak bardzo cieszę się, że możemy się spotkać w tym właśnie gronie, w tak specjalnych okolicznościach. Rok szybko minął, mam wrażenie, że niedawno łamaliśmy się opłatkiem, a tu uroczyście obchodzimy kolejne Boże Narodzenie. Z tej okazji chciałbym życzyć wszystkim Państwu dobrych, rodzinnych, spokojnych i radosnych świąt. Chciałbym, aby te święta przyniosły nam wszystkim wytchnienie od codziennej, trudnej i odpowiedzialnej pracy, a w tym gronie wszyscy najlepiej wiemy, ile działo się w samorządzie powiatowym podczas tych 12 miesięcy, ile wysiłku, ale także satysfakcji przyniósł nam 2008 rok. Dziękuję za świetną, partnerską współpracę i życzę wszelkiej pomyślności w Nowym Roku – mówił podczas spotkania Włodzimierz Jędrzejak.

Wigilijnym daniom towarzyszyła wspaniała, świąteczna atmosfera, w którą wprowadził zaproszonych gości przepiękny koncert w wykonaniu młodych artystów z MDK, ze Studia Wokalnego Ewy Borowicz i Jacka Kasznickiego. Wokaliści zachwycili talentem, urodą i bezpretensjonalnością wykonania świątecznych utworów. Oprócz gorących braw otrzymali także torby z prezentami.

Dodał(a): Beata Klimek
Odwiedzin: 919