OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Codzienność inspiruje
23 grudnia 2016 roku

Codzienność inspiruje

O tym, że codzienność inspiruje przekonywali uczestnicy konkursu interdyscyplinarnego, jaki miał miejsce w Zespole Szkół Budowlano – Energetycznych. Młodzież gimnazjów i szkół ponadgimnazjalnych prezentowała fotografie, rysunki i wiersze.

Już po raz czwarty w ostrowskim ZSB-E odbył się konkurs pod nazwą: „Codzienność, która zaskakuje, bawi, zadziwia. Miejsca, przestrzenie, wydarzenia godne utrwalenia w literaturze, fotografii i rysunku.” Współorganizatorem imprezy była Biblioteka Publiczna im. Stefana Rowińskiego, a honorowy patronat sprawowali: Starosta Ostrowski oraz Prezydent Miasta Ostrowa Wielkopolskiego.

zdjecie

Przedsięwzięcie cieszy się coraz większym zainteresowaniem wśród młodzieży, ponieważ każdego roku rośnie liczba uczestników. W tegorocznej edycji wzięło udział 133 uczniów. Młodzież rywalizowała w trzech kategoriach:

  • konkurs fotograficzny – tę część konkursu oceniali pracownicy Zakładu Fotograficznego Foto Maleszka;
  • konkurs rysunkowy – tę część konkursu oceniało Jury w składzie: Karol Kierzynka, Jagoda Kosadko, Katarzyna Bielawska – pracownicy Muzeum Miasta Ostrowa Wielkopolskiego;
  • konkurs recytatorski oceniało Jury w składzie: Katarzyna Strzelkowska – nauczyciel języka polskiego w ZST w Ostrowie Wielkopolskim, Elwira Maślińska – nauczyciel języka polskiego w ZSU w Ostrowie Wielkopolskim oraz Halina BrylińskA-Zapłata - wieloletni członek Jury konkursu „Poetyckie listopady”.

W konkursie fotograficznym wzięło udział 51 uczniów – większość uczestników nadesłała po dwa zdjęcia, w sumie juty oceniło 96 fotografii. Na konkurs rysunkowy zgłosiło się 29 uczniów, a na recytatorski 53 uczniów gimnazjów i szkół ponadgimnazjalnych.

zdjecie

Liczne nagrody na konkurs ufundowali: Biblioteka Publiczna im. Stefana Rowińskiego w Ostrowie Wielkopolskim, Prezydent Miasta, Starosta Ostrowski, Muzeum Miasta Ostrowa Wielkopolskiego.

Szczegóły na stronie szkoły - zsbe.edu.pl.

Dodał(a): Biuro Promocji
Odwiedzin: 205