OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt
Herb Powiatu Ostrowskiego
Pływackie konkurencje
27 września 2017 roku

Pływackie konkurencje

XIII Pożegnanie lata na basenie „Wodny Raj” zgromadziło 45 amatorów pływania. Zawody odbyły się w sobotę 23 września 2017 r.  Tytuł „Największego szczęściarza zawodów otrzymała Julia Parzeńska. Honorowy patronat nad zawodami objął Starosta Powiatu Ostrowskiego Paweł Rajski. W imieniu Starosty Ostrowskiego Mirosław Rychlik- Sekretarz Powiatu Ostrowskiego wraz z Wicedyrektor III Liceum Ogólnokształcącego Iwona Wendt wręczył liczne puchary, medale i dyplomy. Wszyscy uczestnicy dostali upominki, drożdżówki oraz napoje. * dsc04265.jpg

Medale otrzymali:
Dziewczęta roczniki 2008-2010
styl dowolny 25 m
1. Antonina Frąszczak
2. Weronika Gomółka
3. Maja Kulesza

Chłopcy roczniki 2008-2010
styl dowolny 25 m
1. Franciszek Lis
2. Franciszek Krysztofiak
3. Hubert Peśla

Dziewczęta roczniki 2004-2007
styl dowolny 50 m
1. Wiktoria Andrzejak
2. Maria Marcinkiewicz
3. Julia Parzeńska

Chłopcy roczniki 2005-2007
styl dowolny 50 m
1.Dominik Rosik

2. Jakub Turski

3. Hubert Jarosik


Dziewczęta roczniki 2000-2004
styl dowolny 50 m
1. Martyna Dolata
2. Dorota Mróz


styl grzbietowy 50 m
1. Martyna Dolata
2. Dorota Mróz

3. Kamila Stodolna


styl klasyczny     50 m
1. Dorota Mróz
2. Martyna Dolata

3. Kamila Stodolna

Chłopcy roczniki 2000-2004


styl dowolny 50 m
1. Łukasz Kuczmiński
2.Kamil Szczygieł
3. Marcel Dolata


styl klasyczny 50 m
1. Marcel Dolata

2. Łukasz Kuczmiński
3. Maksymilian Andrzejak

styl grzbietowy 50 m
1. Łukasz Kuczmiński
2. Kamil Szczygieł
3. Maximilian Kociński

Dodał(a): Biuro Promocji
Odwiedzin: 233