OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Przegląd talentów w I LO
11 grudnia 2017 roku

Przegląd talentów w I LO

Wieczór 7 grudnia 2017 roku na pewno zostanie na długo w pamięci nie tylko uczestników, ale i zaproszonych gości, przybyłych licznie do auli I LO w Ostrowie Wielkopolskim. Nic dziwnego, gdyż na Pierwszym Przeglądzie Talentów I LO pt. „Ta nasza młodość” „pięknie młodzi ludzie – do tego utalentowani” stanęli na scenie, aby recytować wiersze licealnych poetów, śpiewać, tańczyć i grać.

Zgromadzona w auli, wypełnionej do ostatniego miejsca, publiczność miała przyjemność posłuchać piosenek w wykonaniu: Konrada Białego z klasy 2c, Karoliny Nadobnej z klasy 1b, Małgorzaty Talar z klasy 2a, Aleksandry Zatylnej i Aleksandry Pasikowskiej z klasy 2f, Marty Płomińskiej z klasy 1b oraz Agnieszki Urbaniak z klasy 1c, Anny Pogorzelskiej z klasy3f, Nikoli Bieleckiej z klasy 1b i Hanny Świtały klasy 1d, Agnieszki Kiecki z klasy 1b, przy gościnnym udziale Agaty Wnuk z III LO.

zdjecie

Piękną odmianą były profesjonalne układy taneczne w wykonaniu: Marty Maj oraz Zuzanny Garbaciak z klasy 3d Zuzanny Ibron i Karoliny Trzeciak z klasy 2d, Joanny Chmielarz z klasy 2c, Zuzanny Kwiecień klasy1b, Julii Baraniak z klasy 2f,
Julii Pacyny z klasy3c, Małgorzaty Talar z klasy2a i Filipa Konarkowskiego z klasy3b
przy gościnnym udziale Wiktorii Jurek i Nikoli Tomaszewskiej z III LO,
Julii Makowskiej i Kamili Rybickiej z ZSU, Mikołaja Nieruchalskiego z IV LO
oraz Dominiki Nieruchalskiej.

Wszystko akustycznie uzupełniła gra na instrumentach w wykonaniu: Marii Sołtysiak z klasy 2a, Anny Pogorzelskiej z klasy 3f, Adama Słocińskiego z klasy 3c, Agaty Kieliby,
Julii Wietrzyńskiej i Aleksandry Wiśniewskiej z klasy 2d.

Koncert został wzbogacony o wiersze licealnych poetów: Marty Bohonos z klasy 3d, Zuzanny Janickiej z klasy 1b, Jakuba Palczewskiego z klasy 1c oraz Aleksandry Zatylnej z klasy 2f w interpretacji Kornelii Kopy z klasy 2a i Mateusza Szamanka z klasy1e.

Mocnym akcentem na powitanie był występ zespołu rockowego w składzie:
Julia Pacyna, Kacper Szkudlarek i Aleksander Gynter z klasy 3c.

zdjecie

Uczniowie I Liceum przy wsparciu nauczycieli: Teresy Duczmal, Olgi Janickiej i Grażyny Niemand ofiarowali tego wieczoru próbki swoje talentu publiczności, wśród której znaleźli się również ich najbliżsi i znajomi. Szczególnym jednak darem było wspólne bycie z sobą, spędzenie tego czasu w gronie ludzi, - „bo najważniejszy jest człowiek.”

Dodał(a): Biuro Promocji
Odwiedzin: 254