OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
17. teatralna MASKA
16 marca 2018 roku

17. teatralna MASKA

Organizowany przez Zespół Szkół Specjalnych Przegląd Form Teatralnych Osób Niepełnosprawnych MASKA to marka sama w sobie. 14 marca 2018r. na scenie OCK wystąpili artyści z całej Wielkopolski prezentując nie tylko swój talent, ale także cenne przesłanie.

Zgromadzoną licznie publiczność powitała dyrektor Zespołu Szkół Specjalnych Beata Serbakowska, a oficjalne zmagania teatralne otworzył Wicestarosta Ostrowski Roman Pacholczyk.

zdjecie

zdjecie

Impreza rokrocznie odbywa się pod patronatem Starosty Ostrowskiego, jednak swój wkład finansowy ma zarówno samorząd powiatowy, jak i miejski, który obecnie reprezentowała Zastępca Prezydenta Ostrowa Wielkopolskiego Ewa Matecka. Oprócz zaproszonych gości na widowni zasiadły dzieci i młodzież z ostrowskich placówek oświatowych. Występom najbaczniej przyglądało się profesjonalne jury w składzie: dr Anita Stefańska adiunkt na wydziale pedagogiczno-artystycznym UAM w Poznaniu, Lidia Głazik artysta plastyk, rzeźbiarka oraz Maria Bednarczyk-Antczak instruktor teatralna.

Niepełnosprawni artyści po raz kolejny udowodnili, że mają ogromne możliwości i wielką siłę przekazu. W swoich kreacjach nie boją się poruszać tematów trudnych oraz moralizować. Wszyscy podchodzą do zadania bardzo poważnie, bo jak podkreśliła prowadząca imprezę Magdalena Kajewska „Maska” to czas, kiedy każdy z uczestników może spełnić swoje marzenie.

zdjecie

zdjecie

zdjecie

W tegorocznym przeglądzie wystąpiło 14 zespołów: „Kajtuś czarodziej” z ZSS Ostrów Wlkp., grupa „Draka” z SP 19 w Kaliszu, „Mix Ferajna” SOSW Borzęciczki, „Koło Żywego Słowa” SOSW Ostrzeszów, „Artystyczna Tęcza” z Ośrodka RW-CER TĘCZA w Wolicy, grupa „Kameleon” SOSW Konarzew, „Rupieciarnia” z ZPS Pleszew, „Teatr na 103” ZSS 103 Poznań, grupa „Swoboda” ZSS 101 Poznań, „Tacy sami” z ZSS w Jarocinie, „Teatr Nie-Wielki” z ZSS 105 Poznań, zespół „Ogniki” z Poznania, grupa „Kółeczko” z SOSW Mosina, „Po prostu” ŚDS Odolanów.

Wyrównany poziom zaowocował pięcioma równorzędnymi wyróżnieniami. Otrzymały je: Teatr „Kółeczko” z Mosiny, Zespół „Ogniki” z Poznania, „Rupieciarnia” z Pleszewa, „Kajtuś czarodziej” z Ostrowa Wielkopolskiego oraz „Koło żywego słowa” z Ostrzeszowa. Trzecie miejsce zajęła grupa teatralna „Po prostu” z Odolanowa za przedstawienie „Babie lato”. Drugie miejsce - „Teatr na 103” z Poznania za spektakl pt. „Słodkie życie”. Zwycięzcami XVII Przeglądu Form Teatralnych Osób Niepełnosprawnych MASKA 2018 zostali młodzi aktorzy z „Teatru Nie-Wielkiego” z Poznania prezentujący „Biuro rzeczy znalezionych”.

zdjecie

Odwiedzin: 150