OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Nauczyciele z awansem zawodowym
29 sierpnia 2018 roku

Nauczyciele z awansem zawodowym

8 nauczycieli z powiatowych szkół słowami Roty ślubowało dziś rzetelnie pełnić powinność nauczyciela, wychowawcy i opiekuna młodzieży, dążyć do pełni rozwoju osobowości ucznia i własnej, kształcić i wychowywać młode pokolenie w duchu umiłowania Ojczyzny, tradycji narodowych, poszanowania Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej.

zdjecie

Wręczenie aktów nadania stopnia awansu zawodowego nauczyciela mianowanego odbyło się dziś, 29 sierpnia 2018 roku. Przybyłych nauczycieli powitali Starosta Ostrowski Paweł Rajski oraz Dyrektor Wydziału Edukacji, Kultury i Sportu Rafał Liciński. W uroczystości uczestniczyli nauczyciele, którzy przeszli drogę egzaminacyjną-  pomyślnie zdali egzamin przed komisją egzaminacyjną i otrzymać wyższy stopień zawodowy:  Dorota Wojcieszak  -  Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Centrum Kształcenia Ustawicznego Przygodzice, Katarzyna Grzeszczyk  -  Bursa Szkolna, Paweł Szczepaniak  -  Zespół Szkół Ekonomicznych, Anna Matuszak  -  Zespół Szkół Ekonomicznych, Justyna Płóciennik  - Zespół Szkół Ekonomicznych, Milena Kulas  -  Zespół Szkół Ekonomicznych, Bartosz Bindel  -  Zespół Szkół Muzycznych, ks. Mateusz Setecki  -  I LO  (nieobecny przy odbiorze).

zdjecie

Obecni byli również dyrektorzy poszczególnych szkół. Składając gratulacje nowo mianowanym nauczycielom Starosta Ostrowski życzył satysfakcji z osiągnięć w pracy zawodowej, a także wytrwałości w kontynuacji podejmowanych wyzwań.

Dodał(a): Zuzanna Jerzyk
Odwiedzin: 419