OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Muzyczne wspomnienie Z. Wodeckiego
7 grudnia 2018 roku

Muzyczne wspomnienie Z. Wodeckiego

„Z tobą chcę oglądać świat” – to tytuł kolejnego już koncertu z cyklu: „Poezja w muzycznej odsłonie”, który odbył się 5 grudnia 2018 roku w auli I Liceum Ogólnokształcącego im. ks. J. Kompałły i W. Lipskiego w Ostrowie Wielkopolskim. Tym razem wieczór poświęcony był twórczości wybitnego kompozytora i multiinstrumentalisty, Zbigniewa Wodeckiego.

zdjecie

Uczniowie I LO wraz z nauczycielkami: Teresą Duczmal oraz Grażyną Niemand, zaprosili z okazji tego specjalnego wydarzenia kulturalnego, wyjątkowych gości: córkę artysty, Katarzynę Wodecką - Stubbs, prezesa fundacji jego imienia i Magdalenę Brudzińską, dyrektora Fundacji im. Zbigniewa Wodeckiego. Zaproszenie na nasz koncert przyjął również Starosta Powiatu Ostrowskiego, Paweł Rajski.

zdjecie

Utwory Zbigniewa Wodeckiego w wykonaniu: Joanny Skoczylas, Karoliny Nadobnej, Kingi Jagodzińskiej, Konrada Białego, Mai Kupczyk, Marty Płomińskiej, Marii Sołtysiak, Agaty Kiecki ,Mateusza Szymanka, Piotra Rynkowskiego, Wiktorii Prajzner, Hanny Świtały oraz Nikoli Bieleckiej zadziałały jak magnes, bo emanująca tego dnia niezwykłym klimatem aula I LO, wypełniona była po brzegi. Koncert uświetniła również Zuzanna Kwiecień, prezentując wyjątkowy pokaz tańca do refleksyjnego utworu „Kochaj mnie”, a także mama jednej z artystek, pani Magdalena Sołtysiak, akompaniując na skrzypcach do piosenki „Na paluszkach''.

zdjecie

Gościnnie zagrał na fortepianie oraz zaśpiewał kilka pięknych kompozycji Z. Wodeckiego, Marcel Świtała. Wykonawcy w sposób wyjątkowy i niepowtarzalny uczcili pamięć Wielkiego Mistrza, prezentując między innymi takie utwory jak: „Lubię wracać tam, gdzie byłem'', „Zacznij od Bacha'', „Chwytaj dzień'', „Basia” czy „Wierzę w nas'' i wiele innych. Wyśpiewali je bardzo emocjonalnie, wywołując niejedną łezkę w oku. Taka interpretacja piosenek oczarowała najważniejszego gościa, córkę Mistrza, która zna te utwory najlepiej. Koncert w wykonaniu uczniów I Liceum oraz zaproszonych gości, uzupełnił wywiad z Panią Katarzyną Wodecką – Stubbs i szefową fundacji, który przeprowadziła uczennica, Laura Bugara. Pytania bardzo osobiste, dotyczące życia rodzinnego i twórczości wybitnego muzyka, przybliżyły wszystkim postać wspaniałego skrzypka i wokalisty.Dodatkową ozdobą koncertu był portret Zbigniewa Wodeckiego narysowany przez uczennicę I Liceum, Justynę Zwiernik.

zdjecie

Za wspaniały koncert organizatorom i uczniom podziękował dyrektor szkoły, Marek Lewicki i Starosta Powiatu Ostrowskiego, Paweł Rajski.

Dodał(a): Janusz Grzesiak
Odwiedzin: 282