OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Rozstrzygnięcie konkursu Turniej Opowiadań
6 lutego 2019 roku

Rozstrzygnięcie konkursu Turniej Opowiadań

Piątego lutego 2019 r.  w Zespole Szkół Technicznych w Ostrowie Wielkopolskim odbyło się rozstrzygnięcie szóstej edycji konkursu literackiego Turniej Opowiadań. W tym roku było 14 zgłoszeń.

Do udziału w konkursie zgłosili się uczniowie z pięciu szkół powiatu ostrowskiego, a sześć osób ponownie wzięło w nim udział. Podejmowane tematy były jak zwykle aktualne i uniwersalne – trudne wybory, miłość pod wszelką postacią, tożsamość człowieka i jego miejsce w świecie, pojawiał się też problem wykluczenia, Obcego. Świat brutalny, pełen wojen, zagłady, ale też zakłamania, świat antyutopijny.

zdjecie

Jurorzy mieli trudne zadanie, z opowiadaniami zmierzyli się: Beata Dura, nauczyciel języka polskiego z ZST, Paulina Szargan, nauczyciel języka angielskiego z ZST i Piotr Szczepaniak, nauczyciel z III LO i MDK, instruktor teatralny.

 

Autorką tegorocznej oprawy graficznej (plakat i dyplomy) jest Weronika Rainert uczennica klasy grafiki i poligrafii cyfrowej w ZST.

 

Wyróżnienia zdobyli:

 

Maciej Kozieras (ZST) za opowiadanie „Mroźny Oddech”,

Lidia Nowak (ZSE) za opowiadanie „Pierwszy taniec”,

Amelia Waliszewska (I LO) za opowiadanie „Nie pierwszy raz”.

 

Laureaci:

zdjecie

Helena Staszak (I LO) III miejsce za opowiadanie „Cokolwiek znam”,

Patryk Włosik (III LO) II miejsce za opowiadanie „Cena człowieczeństwa”,

Kacper Kokot (ZST) II miejsce za opowiadanie „Narrator”,

Julia Siecińska (III LO) I miejsce za opowiadanie „System”.

Odwiedzin: 104